Durdurma : 7- Kısa mesajla yapılan durdurma öncesi bildirime ve hattın kısıtlanmasına rağmen, fatura borcu ödenmezse, hattın kullanımları son ödeme tarihini takip eden yeni fatura dönemiyle birlikte tamamen durdurulur.
**Hizmetin Durdurulması: Abone hizmetlerinin, acil arama hizmeti hariç olmak üzere, gelen ve giden aramalar ile kısa mesajlara kapatılması ve internet erişim hizmetlerinin durdurulması, 9- Fatura borcunun ödenmemesi halinde öncelikle kısıtlama akabinde durdurma işlemi yapılmaktadır.
Çünkü ödemediğiniz fatura nedeniyle GSM operatörüne borcunuz bulunur ve belirlenen sürelerde borcunuz ödenmediğinde fatura borcu için yasal işlem başlatılır ve GSM operatörüne olan borcunuz yasal yollardan tahsil edilir.
Aktif Süre (184 gün):Son yükleme tarihinizden itibaren, 184 gün süresince hattınız hem arama yapmaya hem de çağrı almaya açık olur. 184 günün sonunda tekrar yükleme yapmamışsanız, hattınız dış aramalara kapatılır ve 92 günlük pasif süre uygulaması başlar.
İİK m.340'taki düzenlemeye göre;
“111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir.
İlgili 17 soru bulundu
4. ayın sonunda icralık olabilirsin. Sözleşmeli bir hattın borçlarını 3 ay ödemediğin zaman, hattın sözleşmesi iptal olur. Geriye kalan tüm borçlar 4. aya yansır. 4. ayın sonunda icralık olabilirsin.
"Birçok tüketici, çok yüksek meblağlarda olmayan elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, uydu tv gibi borçları yüzünden icralık olabiliyor. Tüketici Kanunu, 3 bin 480 liraya kadar olan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetlerine başvurulmasını zorunlu kılıyor.
0-30 gün gecikme durumunda 150 TL'ye kadar olan gecikme tutarı için: 23,90 TL, 150 TL ve üstü tutarında; 37,90 TL. 30 gün ve üzeri gecikme durumunda 150 TL'ye kadar olan gecikme tutarları için; 37,90 TL, 150 TL ve üstü tutarlarda için; 49,90 TL.
Hattımı geçici olarak gelen ve gelen /giden iletişime ne kadar süreyle kapatabilirim ve faturama herhangi bir ücret yansır mı? 17 Aralık 2017 tarihi itibari ile, giden veya gelen/giden iletişime kapattığınız hatlarınız en fazla 3 ay kapalı kalabilir, 3 ay sonunda hatlar otomatik açılır.
Faturalı Hat
5327575555'yi arayarak faturanızı taksitlendirme işlemi için başvuruda bulunabilirsiniz. Taksitlendirme işlemi için müşteri temsilcimiz kriterlerinizi kontrol edip uygunsa faizsiz olarak faturanızı taksitlendirecektir.
Banka 90 gün içerisinde borcun ödenmesini talep eder. Bu süre içerisinde borç ödenmezse haciz başlatılır. Haciz kişi belirli bir sigorta kurumuna ya da belirli bir maaşı alıyorsa ilk olarak maaşına haciz gelir.
Elinde bir fatura bulunan kişinin başvurabileceği takip yolu ise Genel Haciz Yoluyla İlamsız Takiptir. Faturayı düzenleyen kişinin icra dairesine sunacağı Takip Talebi ile icra takibi başlatılır.
Yasal takip başlatılan Turkcell faturalarınızın faizini %100'e kadar siliyoruz. İcra takibi açılmış müşterilerimiz için;2018 ve öncesinde açılmış icra dosyanıza ait tüm borcunuzu ödeyin dosyanızdaki bakiye faiz'in tamamını silelim.
Faturalı Hat
Hattım fatura borcu nedeniyle kapanırsa, yeniden kapama/açma için bir ücret öder miyim? Hat kapama-açma işlemi ücreti, hattın borç sebebiyle kapanması ve devamındaki süreçlerde oluşan maliyetler sebebiyle doğup, açma anından sonraki ilk faturaya vergiler dahil 84,51 TL yansıtılır.
BK'nun 125.maddesi gereğince de, dava 10 yıllık zamanaşımına tabidir. Taraflar arasında akdedilen GSM abonelik sözleşmesinin 7-5 maddesinde "Bu sözleşmeden kaynaklanan dava ve takipler için zamanaşımı süresi, dava konusu problemin oluşumundan itibaren 1 yıldır" hususu düzenlenmiştir.
Borcunuzu ödemeniz halinde operatörünüz tarafından en kısa sürede hattınız yeniden kullanıma açılacaktır. Ancak her operatörün kendine göre hat açma kapama ücreti de bulunmaktadır. Bu nedenle ödenmemiş faturanız ile birlikte bu ücreti de yatırmanız gerekmektedir.
3. Bildiriden sonra ödenmezse hizmet kesintiye uğrar.
Elektrik, internet veya telefon faturası gibi faturalar zamanında ödenmediğinde bu hizmetiniz kesilir ve hizmeti kullanamazsınız.
Yazılı talebin şirkete ulaştığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde hat iptali gerçekleşecektir. Türk Telekom Ofis ve Mağazalarına gelerek hat iptal başvurusunda bulunacak kişilerin form doldurup imzalaması yeterlidir.
Turkcell Faturalı Hat Nasıl Açılır? Faturaya gelen fatura son ödeme tarihinden sonraki 1 hafta içinde ödenmediğinde giden aramalara, 1 hafta daha ödeme yapılmazsa 3. günün sonunda tüm aramalara kapanır. Borç ödendikten sonra otomatik olarak 1 saat içerisinde hat aktif hale gelir.
Turkcell taahhüt bitince ne olur diye araştırıldığında sözleşme sonunda herhangi bir işlem yapılmazsa doğrudan indirimsiz fiyatlardan kullanıma devam edilir. Bu fiyatlar genellikle taahhüt fiyatlarından yüksek olacaktır. Güncel ücret tarifelerine Turkcell internet sitesi üzerinden erişilebilir.
21 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan; Cumhurbaşkanı Kararıyla, gecikme zammı oranı aylık %2,5 olarak yeniden belirlenmiştir. Yasal düzenleme gereği, gecikme zammı oranının değişmesiyle birlikte, gecikme faizi oranı ve pişmanlık zammı oranı da %2,5 olmuştur.
Son aya ait fatura tutarınızı, FATURA yazıp 2222'ye göndererek sorgulayabilirsiniz. Turkcell Şifreniz ile Online İşlemler'e girerek "Ödenmemiş Fatura" linkine tıklayarak faturalarınızın tutar ve son ödeme tarihlerine ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz.
Düzenlemede, satın alınan telefonun borcu ödenmezse cihazın IMEI numarası kara listeye alınarak kullanıma kapatılması da yer alıyor. İşte ayrıntılar... Operatörlerin taahhütlü kampanyalarla sattıkları cep telefonları, tüketicinin borcunu ödememesi üzerine cihaz kara listeye alınacak ve haberleşme hizmeti verilmeyecek.
Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin aldığı içtihat değişikliği kararı ile 3 bin 300 TL'nin altındaki borçlar için icra takibi başlatılmayacak.
bir yerde kaydın yoksa bulamazlar seni. Gelseler de alamaz bir şey zaten sen işe girince sigortalı olarak oradan kesinti yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri