Türkiye, sabit internet erişiminde 31.7 Mbps indirme hızı ile 178 ülke arasında 106'ıncı sırada yer alıyor. Katar mobilde 169.51 Mbps indirme hızı ile liderliğini korurken Singapur ise sabit internet hızında ortalama 225.71 Mbps hız ile lider konumda.
Speedtest'in yayınladığı verilere göre Türkiye 26,87 Mbps sabit internet indirme hız ortalaması ile 105.sırada yer alıyor. Türkiye bu sıralamayla birçok Avrupa, Afrika, Orta ve Güney Amerika ülkelerinin gerisinde bulunuyor.Türkiye'nin mobil internet indirme hızı ortalaması ise 31,43 Mbps.
Raporda yer alan bilgilere göre Türkiye'deki ortalama indirme hızı, 28,7 Mbps. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'nde 93.7 Mbps. Rusya ve Çin'de ise sırasıyla 48.7 Mbps ve 78 Mbps. Bu hesaba bakacak olursak, Türkiye'nin pek çok ülkeye göre geride kaldığını söylemek mümkün.
Dünyanın en büyük ekonomileri ele alındığında ortalama 1 gb internet veri kullanımı Amerika Birleşik Devletleri'nde 12,37, Çin'de 9,89, Almanya'da 6,96, Japonya'da 8,34 ve Birleşik Krallık'ta 6,66 dolar civarında.
Bu hız kullanılan cihazın kategorisine göre 1 ila 10 Gbps arasında değişebilecektir. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ve Avrupa Birliği tarafından 2020 yılına kadar tamamlanması ve kullanılmaya başlanılması öngörülmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Ülkemizde de heyecanla beklenen 5G teknolojisi pilot bölge olarak seçilen İstanbul Havalimanı'nda kullanılmaya başlandı bile.
Şu anda 3G saniyede yaklaşık olarak 28 Mbps'lik bir hız sunuyor. 4.5G'ye geçildiğinde ise bu hız saniyede ortalama 375 Mbps olacak. Yükselen hız sayesinde belirli büyüklüğe sahip bir fotoğraf, video veya herhangi bir dosyayı çok daha düşük sürelerde alıp gönderebileceksiniz.
Raporun 43. sayfasında ise internet hızı en yavaş ve en hızlı olan 10 ülkenin bulunduğu tablolar paylaşılmış. Bu tablolara göre dünyanın en hızlı kablolu internetine Tayland sahipken (saniyede 308 MBPS), en yavaş internet Türkmenistan'da tespit edilmiş (saniyede 3 MBPS).
TurkNet, nPerf verilerine göre Türkiye'de sadece hız konusunda değil, aynı zamanda ping'te de zirvede! Düşük ping değeri ile rakiplerimizi geride bıraktık. TurkNet GigaFiber altyapısı bulunan bölgeler için geçerlidir.
Türkiye'de 2022 yılında tam 65.2 milyar GB internet kullanıldı! Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de 2022 yılında 319 milyar dakikadan fazla telefonda konuşulduğu belirtildi.
NASA WorldWind bir açık kaynak (NOSA lisansı ve Apache 2.0 lisansı altında yayınlandı) sanal dünya'dır.
Japonya'da internet hız rekoruna ulaşıldı. Araştırmacılar tarafından yapılan açıklamaya göre saniyede 127 GB veri aktarmak mümkün.
Hükümet, 2028 ile 2030 arasında 6G hizmetlerini ticarileştirmeyi hedefliyordu. Yeni yapılan açıklamayla hizmetin 2028'de başlayacağı kesinleşti. 5G teknolojisinin veri indirme hızı teorik olarak 20 Gbps olarak belirlenmişti. 6G ile bu hız 1 Tbps olacak. Başka bir deyişle 6G ile sunulan hız 5G'den 50 kat fazla olacak.
Resmi ismi BS 1363 olan G tipi fiş ve priz sistemi ağırlıklı olarak Büyük Britanya, Kıbrıs, Singapur ve Hong Kong'da kullanılıyor. 220 – 240 Volt aralığında 13 ampere kadar dayanıklı olan bu sistem, İngiliz standardı olarak da biliniyor.
Yurt dışında 5G deneyimi sunulan anlaşmalı ülkelerde 5G hizmetinden faydalandığım takdirde data paketim daha hızlı tükenecek mi? 5G teknolojisinin yüksek veri hızından dolayı internet paketiniz daha hızlı tükenebilir.
Türkiye'deki ilk internet bağlantısı ise ODTÜ ile ABD arasında 12 Nisan 1993'te gerçekleştirildi. Bugünkü internetin ilk öncüsü olarak 1960'ların sonunda ABD Savunma Bakanlığı'nın geliştirdiği “Advanced Research Projects Agency Network” (ARPANET: İleri Araştırma Projeleri Ajansı Ağı) kabul ediliyor.
Raporda internet erişimi 0 olarak belirtilen Kuzey Kore sonuncu. En fakir ülkeler arasında bulunan Eritre, Somali, Burundi, Timor, Gine gibi ülkelerde nüfusun sadece yüzde 1 ile 2'sinin internete erişimi var.
Katar mobilde 169.51 Mbps indirme hızı ile liderliğini korurken Singapur ise sabit internet hızında ortalama 225.71 Mbps hız ile lider konumda. Sabit internet hızında Çin, yükselişi ile dikkat çekiyor. Singapur'un ardından ikinci sırada yer alan Çin'de ortalama sabit internet hızı 223.49 Mbps.
Araştırmanın sonuçları bilim dergisi Nature Communications'ta yayımlandı. Halihazırda dünyada en hızlı internet saniyede ortalama 197,3 megabayt'la Singapur'da. Avustralya'daki ortalama internet hızı ise 43,4 megabayt. Yani son testte ulaşılan hızın milyonda biri.
Bu dünya rekoru, Japonya Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü'ndeki araştırmacılar tarafından elde edildi. Bu hız saniyede 127.500 GB veri aktarabiliyor. Yani 8k yayın yapan 10 milyon kanal izlenebilir! Önceki rekoru 319 Tbps (319.000.000 Mbps) ile yine Japonya kırmıştır.
Bunun ilk nedeni, Türkiye'deki internet kullanıcılarının çok fazla farklı bağlantı noktası geçiyor olması. İkinci neden ise Türkiye'nin coğrafi konumunun kötü oluşu. Üçüncü neden ise 80 milyon nüfuslu ülkenin internetinin tek bir internet servis sağlayıcısının (ISP) elinde bulunması.
LTE, aslında bir kısaltmadır. Açılımı, "Long Term Evolution" şeklindedir. Ağ teknolojilerine dayanan LTE, yüksek hızda kablosuz veri aktarımını ifade eder. Yüksek hızlı mobil İnternet teknolojileri olan 4G ve 4.5G ile aynı işlevi gördüğünden bazı telefonların ekranında LTE yazısı görülür.
Hayır. 4.5G teknolojisi aynı veriye 3G'ye göre daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Yani bir videoyu izlemek daha kısa bir süre alır; ama videonun büyüklüğü değişmeyeceği için internet kotanızdan harcanan miktar da değişmeyecektir.
LTE arayüzü 2G ve 3G iletişimi desteklemektedir. Bağlantı hızı, cep telefonlarında 300 Mbit/s'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri