İrmikli köfteler piştikten sonra servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Köfte harcında irmik ekstra olarak eklenmiyor. Tarifte irmik, ekmek kırığı ya da galeta unu yerine kullanılıyor.
Elinizde kalmış simit, galeta, grissini, tost ekmeği, ev ekmeği ve klasik somun ekmek olmak üzere her türlü bayatlamış ekmeği değerlendirebilirsiniz.
Galeta unu, kek ya da poğaça gibi hamur işlerinde de kullanılabilen malzemelerden biridir. Beyaz un yerine galeta unu ile yaptığınız kek ya da poğaça türü yiyecekler çok daha lezzetli ve sağlıklı olabilmektedir.
Yine de irmik ve galeta unu kıvam ve dolgunluk olarak aynı sonucu vermiyor. İrmik daha dolgun bir malzeme, o yüzden galeta ununa göre daha az koydum. Köftenin içinde irmik sert kalmasın diye köfte harcını bir akşam önceden hazırlayıp buzdolabında beklettim. Bu şekilde irmik yumuşuyor ve köfteyle bütünleşiyor.
Mısır Unu galeta unu yerine kullanılabilir. Unların muhafaza edildiği yerlere dikkat edilmelidir. Rutubetli bir ortamda saklanan unlar bulunduğu yerdeki kokuları emecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Bayat ekmeklerin bir süre fırınlanması sonucunda kuruması üzerine rondoda çekilmesi ile galeta unu oluşur. Un haline gelen bayatlamış ekmekleriniz anında tüketilmeye hazırdır. Şayet galeta unu gerekli ve bayat ekmeğiniz de yok ise de kendiniz galeta unu yapabilirsiniz.
Ekmek içi yerine köfteye mısır unu da koyabilirsiniz. Tavada iki kaşık mısır ununu yağsız olarak kavurup soğutarak kıymaya ilave edebilirsiniz. Kuru ekmek içi yerine en çok kullanılan alternatif ise galeta unu. Bir fincan galeta unu, yarım kilogram kıyma için yeterli olacaktır.
Ama irmik ekstra olarak eklenmiyor, ekmek kırığı/galeta yerine kullanılıyor. Elinizde ekmek ya da galeta unu yokken köfte yapamayacağınızı düşünmeyin. İrmikle de şahane bir köfte yapabilirsiniz.
Çünkü irmikle hazırlanan köfte tarifleri çok daha ekonomik, çok daha lezzetli oluyor, "Ben köftenin kıvamını tutturamıyorum" diyenlerin de yardımına koşuyor. Sözün kısası, irmik, dahil olduğu her tarif gibi köftelere de çok yakışıyor!
Köfte harcında irmik ekstra olarak eklenmiyor. Tarifte irmik, ekmek kırığı ya da galeta unu yerine kullanılıyor. İrmikli köfte yapması kolay, lezzetli, yumuşacık bir köftedir. Bu tarifi yağda kızartabileceğiniz gibi mangalda ya da fırında da yapabilirsiniz.
Bayat ekmekleri küçük küçük dilimleyip fırınlayın. İyice kuruyunca çıkarıp rondodan geçirerek toz haline getirin. Galeta unu yerine kullanabilirsiniz.
Galeta unu genellikle kızartma ve hamur işi tariflerinde kullanılır. Patates ve tavuk gibi kızartmalık yiyecekler önce yumurtaya daha sonra galeta ununa batırılarak tavada kızartılır ve afiyetle tüketilir. Bu yöntem galeta ununun en yaygın kullanım tekniğidir.
Köfte hamurunun iyi bir kıvamda olması için harcına ekmek içi ya da galeta unu katmanız gerekir. Böylece daha iyi bir köfte hamuru hazırlayabilirsiniz. Köftenin daha yumuşak ve lezzetli olması için katacağınız ekmeğin kabuklu olmamasına dikkat etmeli, içine az miktarda zeytinyağı eklemelisiniz.
Galeta unu üretiminde öncelikle Buğday unu (Gluten İçerir), su, tuz, ekmek mayası kullanılarak ekmek üretilir. Ardından, bu ekmek özel bir işlemden geçirilerek, kurutulur ve son olarak da değirmende öğütülür. Geleneksel olarak et, tavuk, balık ve sebze gibi ürünlerde kaplama amacıyla mutfaklarda kullanılmaktadır.
Kıbrıs Tatlısına Galeta Unu Yerine Ne Kullanılır? Bu tarifte galeta unu yerine bayat ekmekleri kurutup robotta çekip o şekilde yapabilirsiniz. Kıbrıs tatlısı.
Herkesin sevdiği lezzeti tutturması zordur ama irmikli sulu köfte tarifini denedikten sonra hem köftesinin hem de lezzetinin tadına doyamayacaksınız. İrmik hem köftelerin bir arada kalmasını kolaylaştıran hem de yemeği hafif bir yemek haline getiren harika bir lezzet.
Eğer köftenizi pişirirken dağılmasını istemiyorsanız kıymayı en az %20 yağlı almalısınız. Eğer kıymanızın yağı yeterliyse köfte harcınızı yaklaşık 15 dakika iyice yoğurmalısınız. Ayrıca köfte harcına galeta unu, yumurta ve ekmek içi koymak köftenizin dağılmasını engelleyecektir.
Hamuru İçin:
1su bardağıirmik. 3su bardağısıcak su. 1adetyumurta. 1yemek kaşığıdomates salçası
- Kıymayı,irmiği,yumurtayı ve baharatları karıştırma kabına koyup özleşene kadar yoğuruyoruz. - Misket büyüklüğünde parçalar kopartıp avucumuzun içinde yuvarlıyoruz. - Patlıcanları yıkayıp bıçaklı 6-7 yerinden çentikler atıyoruz. - 180 derece fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Yoğurma kabına kıyma alınarak üzerine soğan rendesi, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve tuz eklenir. İyice yoğrulan köfte harcı şekil verilerek bir saat buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Karbonat köftenin, pişerken kabarmasını ve piştikten sonra daha yumuşak olmasını sağlar. Köfte harcına karbonat atmak iyi köfte yapmanın çok kişi tarafından küçük ama önemli püf noktalarından bir tanesidir.
Sirke harcın asit dengesini düzenleyeceği için içindeki malzemelerin lezzetini harca daha iyi vermesini sağlar. Ayrıca sirke, köftenizi kabartır ve daha iyi pişmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri