1) Aracın Çekilmesi Kaza/arıza sonucu aracın hareketsiz kalması veya hareket etmesinin araç ve trafik kuralları gereği sakıncalı olacağı durumlarda aracın, kazanın/amanın meydana geldiği il ve komşu il sınırları içindeki Sigorta şirketinin anlaşmalı servise çekimi ücretsiz temin edilecektir.
Çekici hizmeti, standart trafik sigortası teminatları içerisinde bulunmadığı için trafik sigortası yaptırdığın sigorta şirketi çekici hizmeti sağlamaz. Fakat artı ya da ekstra trafik sigortaları gibi bazı ürünlerde ek teminat olarak yol yardım hizmeti yer alır.
Trafik sigortasının kapsamı genel şartlar ile belirlenmiştir. Tüm sigorta şirketlerinde trafik sigortasının kapsamı aynıdır. Ancak standart trafik sigortası teminatları içerisinde yol yardım hizmetleri yer almamaktadır. Trafik sigortalarına ek olarak yol yardım teminatları eklenebilmektedir.
Kasko Çekici Teminatı Şartları
Çekici hizmeti genel olarak sigorta sahibinin ikamet adresinden 0 km mesafeden hizmete girer. Aracın çekildiği adres en yakın anlaşmalı servislere yapılır.
Sigorta poliçesi ile teminat altına alınmış varlıklarınızda poliçede belirtilen riziko kapsamında hasar meydana gelmesi durumunda; Acil Yol Yardım, Acil Konut Yardım ve Acil İşyeri Yardım talepleriniz için 7/24 hizmet veren +90(850) 202 20 20 no.lu acil yardım hattımızı arayabilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Trafik sigortası dahilinde yer alan araç kurtarma servisinin tam olarak ne şekilde çalıştığını merak edebilirsiniz. Kaza yaptıktan sonra siz Çağrı Merkezi'ni aradığınızda yetkililer size en yakın lokasyonda bulunan çekici firmaları ile iletişime geçerler.
Arıza, Hasar kapsamında olmadığından mekanik ve elektrik Arızalarında yalnız Sigortalı Araca yönelik hizmetler verilir. Bu hizmet 10 yaşın üzeri Sigortalı Araçlara yılda sadece bir kez, diğer yaş Sigortalı Araçlarda azami 4 kez kullandırılır.
ÜCRETSİZ ÇEKİCİ 153'TEN ÇAĞRILABİLİR
İstanbullular, aracının güvenli bir noktaya çekilmesi için kendisi de ücretsiz çekiciyi çağırabiliyor.
Zorunlu ve Trafik Sigortasının Kapsamlar
Aylık kasko sigorta prim ödemelerinde çekici masrafları araç sahibinden temin edilir. Trafik ve zorunlu sigorta poliçelerinde ödenen miktara göre çekici masrafları da firmalara ait hale getirilir.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Yemek ve yol yardımı ödemeleri yükseltildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesinin dilimlerinde artış yapıldığını da açıklamıştı. İstisna tutarlarının artırılmasıyla 51 lira olan yemek parası, 110 liraya, 25,5 lira olan yol parası da 56 liraya çıkarıldı.
Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.
Tamir sürecinde sigortalının araç ihtiyacına çözümler sunan ikame araç temini ya da kaza anında ihtiyaç halinde olay yerine ambulans ve uzman sağlık ekibi gönderilmesi, mini onarım ve gezici servis imkanı, yine talep halinde sigortalıya nakit avans sağlanması gibi çeşitli şekillerde sağlanan faydalardır.
Poliçe yaptırmanız gereken günün ertesi günü trafik sigortası yeniletmeniz durumunda %5 oranında ceza ödemeniz gerekecektir. Geciktirdiğiniz her 30 gün için ise ödeyeceğiniz tutar %5 oranında artar. Ödenecek olan trafik sigortası cezası gecikme zammı %50 oranı ile sınırlandırılmıştır.
Trafik sigortasının kazada ödeme başına limitleri şu şekildedir. Maddi hasarlarda araç başına 120.000 TL, kaza başına 240.000 TL, Sağlık giderleri kişi başına 1.200.000 TL, Sakatlanma ve ölümde kişi başına 1.200.000 TL, kaza başına 6.000.000 TL'dir.
Buna göre park yasağına uymadıkları için çekilen araçlara ödenecek ücret 130 ₺'den 160.05 ₺'ye çıkarıldı. Park yasağı haricindeki araç çekmelerde 5 kilometreye kadar araç çekme ücreti 100 ₺'den 160,05 ₺'ye yükseltildi. Kilometre başına 5 ₺'lik çekme ücreti de 9.6 ₺'ye çıktı.
KİLOMETRE BAŞINA 12 TL
Teklif oy birliği ile kabul edildi. Alınan kararla, park yasağı halinde çekme ücreti ve park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti 250 liradan, yüzde 60 zamla 400 liraya çıktı. Kilometre başına 12 lira olan ücret de yüzde 25 zamla 15 liraya yükseldi.
Zabıta Amirliklerine ihbarda bulunmak için Alo Zabıta Hattını (153) arayabilirsiniz.
Teminatın gerekçeleri arasında kaza şartı yoktur, aracın hareket edemediği herhangi bir arıza anında da çekici çağrılabilir. Çekici hizmetinin ön koşulu aracın hareket kabiliyetini yitirmiş olmasıdır. Çekici teminatı aracın üretim maliyetini, servis ücretlerini karşılamaz.
Karayolu Trafik Yönetmeliği 119. Maddesinde de açıkça görüldüğü üzere; başka araçların giriş çıkışının engellenmiyorsa, toplu taşıma araçlarının duraklarına 15 metre mesafede, dönüşlerde, ikinci sıra park ederek trafiğin akışı engellenmiyorsa o araç çekilemeyecektir.
Otoparka gitmeden kullanıcıların kimlik belgeleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği'ne gitmeleri gerekiyor. Oradan alınan çıkış belgesi ile otoparktan araçlar teslim alınabiliyor. Çekme esnasında oluşabilen hasarlar kasko poliçesi kapsamında teminatlandırılıyor.
Çekicinin sorumluluk sigortası, çekiciyi işletenin, römorkun sebep olduğu zararlardan dolayı sorumluluğunu kapsar.
Ancak yapılan güncelleme ile birlikte sorgulamalar artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile entegre olarak hizmet veren e-Devlet kapısı üzerinden online olarak yapılabiliyor. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumunun ALO 170 hattını arayarak da çalışanlar sigorta bilgilerini öğrenebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri