Karaağaç'ta yetişen ve tava ciğerin olmazsa olmazı Karaağaç Acı Biberi'ni 92 adet yiyerek yarışmayı kazanan 84 kilogram ağırlığındaki Emrah Mucurtay, 84 kilo ayçiçeği yağı verildi. Şanlıurfalı olduğunu söyleyen yarışmacı Mucurtay, daha fazla acı olsa daha fazla yiyebileceğini belirtti.
Antalya'da düzenlenen 'Kapya Hasat Şenliği'nde, 2 dakikada 188 gram Şili biberi yiyen Yusuf Karahan, 'acı biber yeme yarışması'nda 1'inci oldu.
Aydın'da yaşayan Karacasulu Mualla Madran, 2.200.000 skoville acısı ile dünyanın en acı biberi olarak Guinness rekorlar kitabına giren Carolina Reaper biberinden yiyerek Aydın'da bu biberi yiyen ilk kadın oldu. Madran, Carolina Azrail'i olarak da bilinen biberi yerken soğuk ecel teri dökse de bana mısın bile demedi.
Guinness Rekorlar Kitabı'na göre “Dünya'nın en acı biberi” sayılan Carolina Reaper'ı yiyen 34 yaşındaki bir ABD'li, günlerce süren baş ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.
1) Carolina Reaper
Dünyanın en acı biberi carolina reaper bu unvan ile anılmanın hakkını veriyor; çünkü kendisi 2017 yılında, dünyanın en acı biberi olarak 2 milyon acı birimiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş durumda.
İlgili 20 soru bulundu
Dragon biberi olarak bilinen dünyanın en acı biberi o kadar acı ki, bir kere ısırıldığında, potansiyel olarak bir tür anafilaktik şoka neden olarak, hava yollarınızı yakabiliyor ve onları kapatarak ölüme sebep olabiliyor.
1 - Carolina Reaper (HP22-BNH7)
Farklı biberlerin melez bir karışımı olan bu biberi yemek daha önce sayılan pek çok belirtinin yanı sıra ciddi nefes darlığına ve ses kısılmasına yol açar.
Bazı ülkelerin acıya düşkünlüğü çok daha büyük. Türkiye'de günde ortalama 86,5 gram biber tüketiliyor. Türkiye bu alanda, acı yiyecekleriyle meşhur Meksika'nın (günde 50,95 gram) açık ara önünde dünya lideri.
Daha sonra Mayıs 2017'de, İngiltere'nin nefes kesen 2,4 milyon Scoville'i ile “Ejderhanın Nefesi” adlı yeni bir biber üretti. Dünyanın en acı sosu bu biberden üretildi ve piyasaya çıkar çıkmaz tüketildi.
Türkiye'de Şanlıurfa'ya özgü bir biber olan isotun Scoville ölçeği 30,000-50,000 SHU'dur!
Carolina Azraili anlamına gelir. Güney Carolina bölgesinde seralarda yetişen kırmızı renkli dolma bibere benzer. Ed Currie sınıfından olan bu biber 7 Ağustos 2013 yılında Guinness rekorlar kitabına girmiştir.
Samandağ Biberi-Hatay 🌶️🌶️🌶️
Ülkemizde yetişen en acı biber Samandağ biberidir. Acısı yani scoville değeri ise ortalama 50.000 SHU'dur.
Naga Jolokia (Capsicum chinense alttürü), 1,040,000 Scoville değeriyle dünyanın en acı biberi.(2012 Yılında Değişti. Golf topu büyüklüğündeki Trinidad Moruga Akrebi biberleri, Scoville acılık ölçeğinde 2 milyon birime ulaşarak dünyanın en acı biberi oldu.)
Scoville'e göre Ejderha Nefesi, 2.48 milyon SHU (Scoville Acı Birimi) acılığında. Bu da demek oluyor ki bu biberin acısının yağının bir damlası, 2.48 milyon damla su içinden tespit edilebiliyor.
Bazı verilere göre ise acılık seviyesinin 2.300.000'lere kadar ulaştığı da görülmüştür. Bu biberden tadacak kişilerin, eğer acıya dayanıklılığı yok ise çok ciddi mide hasarlarına yol açacağı uzmanlar tarafından sık sık gündeme getirilmiştir.
Guinness Rekorlar Kitabı'na göre “Dünya'nın en acı biberi” sayılan Carolina Reaper'ı yiyen 34 yaşındaki bir ABD'li, günlerce süren baş ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Genç adam, New York'ta düzenlenen 'acı biber yeme yarışmasına' katıldı.
Türkiye'nin en acı biberi Hatay'ın Samandağ ilçesinde yetişir. Biberin en iyi yetişme şartları bölgeye has toprak ve hava şartlarına uygun olduğundan dolayı sadece bu bölgede yetişmektedir.
Kapsaisin sudan ziyade yağda çözündüğünden, acı yemeğin ardından su içmek pek işe yaramaz, ama ayran iyi gelir. Çünkü ayran yağ içerir. Ayrandaki yağ, ağzınızdaki kapsaisini temizleyerek acı hissini ortadan kaldırır.
C vitamini, beta karoten ve de antioksidan bulunmasından dolayı acı biber, vücudu kansere ve de kalp krizi riskine karşı korumaktadır. Dolaşımın hızlanmasında etkili olup felç geçirme riskini de en aza indirmektedir. Düzenli bir şekilde acı biber tüketimi, midedeki mikroorganizmaların ölmesinde etkilidir.
Dünyanın en acı biberi, Amerika'nın Güney Carolina eyaletinde yetişen Carolina Reaper'dır.
Acı kırmızı biber hepimizin bildiği gibi çok yenildiğinde bazı yan etkilere yol açabilmektedir. Mide, bağırsak ve basura zararlıdır. Genellikle tüm acı bitkilerde bunlar görülür. Bir de karaciğer yetmezliği olanların acı kırmızı biber tüketmesi önerilmez, zararlıdır.
81 yaşındaki Ahmet K'nın çeşitli sağlık sorunları olduğu belirtildi. Çok sık yaşanan ve sayılardaki artış nedeniyle "İntiharların Başkenti" olarak anılan Balıkesir'de son 2 yılın rakamları ürkütücü bir tablo ortaya koyuyor.
Dünyanın en acı sosu kaç scoville sorumuza en acı sos olan Mad Dog heyecan arayan kişilerin tercih ettiği bir sostur. Çünkü scoville ölçeği 9 milyon SHU olmaktadır. Scoville değerinin bu kadar yüksek olması sebebi ile tek başına kullanılmaması ve miktarı hakkında ciddi uyarılar ile birlikte satılmaktadır.
Guinness Rekorlar Kitabı'na göre “Dünya'nın en acı biberi” sayılan Carolina Reaper'ı yiyen Sid Patel-Barber, hergün ortalama jalapenodan 800 kat daha güçlü olan bu biberi yiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri