Et suyu tabletler, hazır köfte harçları, hamburger, hazır çorbalar, kuruyemiş, sakız, cipsler, dondurmalar, renkli yoğurtlar, salata sosu, cips, çiğköfte ve benzeri birçok üründe bulunan “Çin tuzunda” DOMUZ var.
Ancak neredeyse hiçbir ürünün üzerinde “ Domuz Yağı Vardır ” veya “ Domuz Yağı Yoktur ” ibaresi bulunmuyor. Bu durumun belli olması için ise kod sistemi üretilmektedir. Avrupa Birliği tarafından onaylanan gıda katkı maddelerine verilen kod "EC" olarak adlandırılmaktadır.
Ülker firmasının başı sosyal medyada yayınlanan "Domuz yağı" belgesi ile dertte. Sosyal medyada İstanbul 8. Noterliği imzalı tasdik belgesinde Ülker firmasına ait HL-Mercimek çorbasının içindekiler kısmında "Domuz yağı ve ya türevlerini içerir" ibaresi olay oldu.
Çeşitli tarihlerde yayınlanan gazete ve mecmua haberlerine göre Dünya Gıda Teşkilâtı (FAO)'nın açıkladığı istatistiklere göre geçtiğimiz yıl ülkemizde 3 bin ton civarında domuz yağı tüketilmiş ve bu rakamlara göre Türkiye dünyada domuz ürünleri tüketen ülkeler sıralamasında 10 uncu sırada yer almaktadır.
Arko krem domuz yağı var mı? Cevap: Merhaba, domuz yağı katkısı içermemektedir.
İlgili 15 soru bulundu
İçeriğine yazmışlar "ürünlerimiz hiçbir şekilde domuz yağı içermez" diye, ama her türlü cisim içeriyor!
Türk ve yabancı profesörlere göre, kullanılan tüm şampuanlar aslında haram. Çünkü üretimde şampuanların kıvamını sağlayan "jelâtin" kullanılıyor. Jelâtin ise ağırlıklı olarak domuz derisinden ve domuz yağından üretiliyor.
Et suyu tabletler, hazır köfte harçları, hamburger, hazır çorbalar, kuruyemiş, sakız, cipsler, dondurmalar, renkli yoğurtlar, salata sosu, cips, çiğköfte ve benzeri birçok üründe bulunan “Çin tuzunda”DOMUZ var.
Markette domuzun salamı, sosisi, sucuğu gibi ürünler bulunuyor. Kırmızı ve beyaz et gibi ürünlerle yan yana bulunan domuz ürünlerinin alt bandında ise Domuz Ürünleri etiketi yer alıyor.
Mono ve digliseritler yani E 471, çoğunlukla hidrojenize edilmiş (hidrojenle muamele edilmiş) soya yağından üretilmektedir. Ancak hayvansal yağlardan da üretilebilir. Bir ürünün E 471 içermesi domuz yağı içerdiği anlamına gelmemektedir.
Azra Oksay and 15,314 others like this. Merhaba, Nutella'da domuz yağı ve katkıları bulunmamaktadır, bu bilgi ürünümüz etiketi üzerinde de yer almaktadır. Türk gıda kodeksine göre kakaolu mamüllerde kullanılabilecek yağlar yalnızca bitkisel kökenli yağlardır.
Hayır; Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir ham madde kullanılmamaktadır.
Harun Raşit Uysal, 'Yoğurtta domuz jelatini, peynirde domuz kemik unu ve tereyağında ise domuzdan elde edilen don yağı kullanılıyor' dedi.
ÜRÜNLERİMİZİN HİÇBİR ÇEŞİDİNDE DOMUZ YAĞI VE DOMUZDAN ELDE EDİLMİŞ HİÇBİR KATKI MADDESİ YOKTUR.
Ürünlerimizin hiçbirinde alkol, domuz yağı veya elde edilen katkı maddesi gibi hammaddeler kullanılmamaktadır.
Domuz yağının duvarlara, kapı ve pencerelere, eşyalara sürülmesi suretiyle, zarar vermek için yapılan büyünün istenilen sonucu vereceğine inanılırmış. Bu nedenle ciddiye alınması gerekirmiş.
At, eşek ve domuz eti koyu kırmızı renkte olur, dana eti ise daha açık kırmızıdır. At eti özellikle hava ile temasa geçtiği zaman neredeyse ciğere yakın renk alır. Mesela at etinin lifi fazlasıyla serttir.
Türkiye'de, Antalya'da 2 adet ve İzmir'de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet kayıtlı domuz çiftliği bulunuyor.
Geçen aylarda sucuk ürünlerinde domuz Eti tespit edilen Gurme markası şimdi yeni ismiyle Bifet markası adı altında Carrefour mağazalarında satışa devam etmektedir.
Ekmek Tebliği'ne göre ekmeğin üzerinde etiket olmalı ve ekmek poşetle satılmalıdır. Ekmeğe domuz vb. ürünlerden elde edilen katkılarında etiketine yazılması etiket tebliğine göre zorunluluktur. Ancak bütün bunların hiçbiri yapılmamaktadır.
Hayır; Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir ham madde kullanılmamaktadır.
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz ve 8 hafta içerisinde tüketiniz. Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. Ürünlerimizde domuz yağı ve katkıları yoktur.
Ürünümüz domuz yağı içermez!
Sabun üretiminde kullanılan yağların başında bitkisel yağlar gelmektedir. Sabun üretiminde en çok hindistan cevizi yağı, palm çekirdeği yağı, defne yağı, zeytin yağı, ayçiçeği yağı, mısır yağı, soya fasulyesi yağı ve hayvansal iç yağ olan donyağı, domuz yağı, ya da kemiklerden elde edilen yağlar kullanılmaktadır.
Helal kozmetiklerde hayvansal yağlardan özellikle domuz yağı, balina yağı, morina balığının karaciğerinden elde edilen yağ, don yağı (sığır iç yağından elde edilen) kullanımı yasaktır. Bunun yanında balık yağının kullanımında herhangi bir kısıtlama yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri