Bulut tabanlı ERP uygulamaları genellikle eşyaların interneti (IoT), blokzinciri, yapay zeka, makine öğrenimi ve dijital asistanlar gibi yeni nesil teknolojilerle kullanılır.
SAP Business One
olan uyarlanabilir bir ERP çözümüdür oranında daha küçük ölçekli şirket ve büyük ölçekli işletmelerin yan kuruluşları. Bulutta kullanılabilen bu küçük ölçekli işletme ERP yazılımı, muhasebeden İK'ya kadar işletmenizin tamamını yönetmeniz için uygun maliyetli bir yöntem sunar.
ERP'nin açılımı Enterprise Resource Planning, yani bir şirketteki kaynakların planlanması ve yönetilmesidir.
Her bir ERP modülü genellikle tek bir iş alanına odaklanır ancak şirketin ihtiyaçlarını karşılamak için aynı verileri kullanarak birlikte çalışır. Finans, muhasebe, insan kaynakları, satış, tedarik, lojistik ve tedarik zinciri popüler başlangıç noktalarıdır.
İlgili 31 soru bulundu
“Systems Analysis and Program” kelimelerinden oluşan SAP bir ERP programıdır. Her ERP sistemi SAP değildir. Ancak her SAP bir ERP yazılım türüdür. SAP farklı konularda çözüm üreten her sektöre dair çözümü olan, Almanya merkezli bir ERP programı markasıdır.
SAP, 1979 Yılında R2 versiyonu ile başladığı süreçte 1992 yılında R3 versiyonuna geçerek günümüzde kullanılmakta olan ürünlerin temelini oluşturdu. Bu temelin ismini ağırlıklı Web uygulamalarını ekleyerek 2004 yılında SAP ERP olarak değiştirdi.
ERP genellikle tedarik zinciri içinde çalışan şirketler tarafından imalat ve dağıtımın tüm hareketli parçalarını takip etmeye yardımcı olmak için kullanılır. Bununla birlikte, ERP sağlık, kar amacı gütmeyen gruplar, inşaat ve hizmet sektörleri dahil birçok farklı endüstri tarafından kullanılabilir.
Microsoft Dynamics NAV
Dynamics NAV, küçük ve orta ölçekli kurumlara ve büyük uluslararası grupların yerel yan kuruluşlarına finans, üretim, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), tedarik zinciri, analiz ve elektronik ticaret konusunda yardımcı olan bir kurumsal kaynak planlama (ERP) uygulamasıdır.
CRM ile ERP'nin Farkları
CRM, müşteri memnuniyeti, müşteriye özel çözümler ve satış takibi için kullanılırken ERP, üretim ve iş süreçlerinin takibinde kullanılmaktadır. İkisinin ortak özelliği ise verimliliği, otomasyonu ve gelir üretimini artırmaya yönelik araçlar olmalarıdır.
Sap Business One Sistemini Türkiye'de Kullanan Firmalar:
PETKİM, KOÇ, KARDEMİR, ÇELEBİ, Anadolu, İDO, ANELGRUP, BOYNER, FİAT, NUH ÇİMENTO, ERİKLİ, DEMİRÖREN, BİLİM, ASELSAN, ARKAS, ENKA, ERDEMİR...
SAP S/4 HANA. SAP S/4 HANA (SAP Business Suite 4 SAP HANA) SAP 'nin kurumsal kaynak planlama (ERP) alanında çıkardığı en son çözümün adıdır.
Sınavda yeterli puanı elde eden ve üniversitelerin Matematik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde okuyan herkes ERP sorumlusu olabilir. ERP alanında üniversitelerin dışında örgün ve uzaktan eğitim olmak üzere çeşitli sertifika programları düzenlenir.
ERP programı içerisinde birbirinden bağımsız olarak da çalışabilen; Stok Yönetimi, Cari Yönetimi, Finans Yönetimi, Depo Yönetimi, Üretim Yönetimi, Proje Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetimi gibi modüller bulunur.
ERP, iş süreçlerini düzenlemek için birden fazla bağımsız sistem yerine şirket ihtiyaçlarını düzene koymak için ortak bir veri tabanı kullanır. Bu, idari personelden CEO'ya kadar tüm kullanıcıların, ortak süreçler yoluyla elde edilen aynı verileri oluşturabileceği, depolayabileceği ve kullanabileceği anlamına gelir.
Dynamics 365, işletmelerin maliyetleri artırmadan daha esnek olmasını ve karmaşayı azaltmasını sağlayan, üst düzey operasyonel verimlilik ve sıra dışı müşteri deneyimleri sunan bir akıllı iş uygulamaları portföyüdür.
Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) tüm iş süreçlerinin entegrasyonunu sağlayan bir yazılım sistemidir. SOFT ERP özellikle Tedarik Zinciri, Lojistik, Taşımacılık, Operasyonel Leasing sektörleri için geliştirilmiştir. Bu nedenle, bu sektörlerin kendine özgü tüm ihtiyaçları için çözümler sağlayabilir.
ERP'nin açılımı "Enterprise Resource Planning" Türkçe ifadesiyle kurumsal kaynak planlama olarak adlandırılmaktadır.
Logo Netsis ERP 3 Enterprise, işletmelerin tüm süreçlerini entegre bir şekilde yönetmelerini sağlayan, kapsamlı ve güçlü bir iş sürekliliği ve kaynak planlaması yazılımıdır.
MİKRO ERP ürün ailesi; üretim yönetiminden personel yönetimine, dış ticaretten finans yönetimine, müşteri ilişkileri yönetiminden genel muhasebe yönetimine kadar tüm operasyonlarınızı tek platformda yöneten en gelişmiş ERP çözümüdür.
Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP), bir işletmenin üretimden satışa, satınalmadan muhasebeye dek uzanan iş süreçlerinin ortak bir platformda bir araya getirildiği ve işletmenin farklı fonksiyonlarını ortak bir çatı altında bütünleştirmeyi öngören yazılımlardır.
ERP programı, kurumsal kaynak planlaması veya işletme kaynak planlaması olarak adlandırılır. “Enterprise Resource Planning” İngilizce açılımıdır. ERP programı, işletmelerde hizmet üretimi için gereksinim duyulan işgücü, malzeme, makine vb. kaynakların kullanılmasını sağlayan bir bütünleşik yönetim sistemleridir.
ERP ve MRP Sistemlerinin Farkı
ERP sistemi tüm departmanlar ile birlikte çalışan ve birbirleriyle iletişimini sağlayan geniş bir veri tabanı kullanırken, MRP daha çok neye ihtiyaç olduğu ve eldeki malzemeler ile ek olarak nelere ne zaman ihtiyaç duyulabileceğini hesaplamak gibi yöntemlere odaklanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri