Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, Uber'in Türkiye'de hizmetine devam kararı aldı. 2014-19 arası hizmet veren UberXL ve UberTaksi ürünlerine ilişkin yapılan yargılama, UberTaksi'nin hukuka uygun bulunması ile sonuçlandı. Uber, UberTaksi ile Türkiye'de hizmet vermeye devam edecek.
Türkiye'de faaliyete 2014 yılında başlayan Uber, şu anda 9 şehirde Uber Taksi hizmeti ile hizmet veriyor. Uber uygulamasının Türkiye'deki toplam tekil kullanıcı indirme sayısının ise 6 milyonu geçtiği belirtiliyor.
Bölge Adliye Mahkemesi 11.12.2020 tarihinde Uber'in istinaf taleplerini kısmen kabul ederek Uber'e Türkiye'de uygulanan erişim engelini kaldırmış ve taksi hizmetinin kullanıma açılması kararını verdi.
Yargıtay, 23.01.2023 tarihinde vermiş olduğu kararın gerekçesini dün açıkladı. Buna göre Türkiye'de 6 milyon kullanıcının hizmet aldığı Uber, Türkiye'de taksi uygulaması ile yoluna devam ediyor.
Türkiye'de haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle 2019'da Uber'in faaliyetleri durdurulmuştu.
İlgili 44 soru bulundu
Uber, Türkiye'de faaliyete 2014 yılında başlamış ve kısa sürede hem İstanbullular hem de turistler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır. Şu anda Türkiye'de toplam 9 şehirde Uber Taksi hizmeti ile faaliyet göstermektedir.
Türkiye'de Uber'e uygulanan erişim engeli İstinaf Mahkemesi'nin kararı ile kaldırıldı.
Ülkemizde iki ürünle servis veren Uber ile taksi ve UberXL çağırmak mümkün. Uber'in sunduğu taksi çağırma hizmeti yasal düzende belirlenen ücretler olan açılış ücreti 3,45 TL, ve kilometre başına ise 2,10 kuruş şeklinde.
Uber'in sistemine dahil olan lüks taksilerin fiyatı hesaplaması da sarı taksilere göre yüzde 40 oranında fazla çıkıyor. Açılış ücreti 11.90 TL olan siyah taksilerin kilometre başına ücreti 7.65 TL. Siyah taksilerde miminum ücret ise 34 lira.
Kendi koşullarınıza uygun şekilde para kazanın
Sürücü ortağı olduğunuzda ne kadar fazla yolculuk tamamlarsanız, o kadar fazla para kazanırsınız. Yolculuk taleplerinin normalin üzerinde olduğu durumlarda daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.
Uber'e erişim engeli İstinaf Mahkemesinin kararına uygun olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bağlı olarak faaliyet gösteren Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından resmen kaldırıldı. Erişim engelinin kalkması ile Uber, Türkiye'de artık sarı taksiler ile çalışarak faaliyetlerine devam ediyor.
Başka bir yere mi gidiyorsunuz? Uber'in kullanıldığı tüm şehirleri görün.
Uber'in Türkiye organizasyonunun kurucusundan yeni girişim: GelGit [Röportaj] Uber'in Türkiye organizasyonunu kuran Austin Kim, yeni ve bu kez baştan sona yerli bir araç çağırma uygulamasıyla karşımızda.
Nitekim 2021 yılının Ocak ayında Uber'e Türkiye'de uygulanan erişim engeli üst mahkeme kararı ile kaldırıldı. Böylece Uber için yeni dönem başladı ve taksilerle hizmet sunmasına izin verildi.
İhtiyaç duyduğunuz her an, 7 gün 24 saat yardım hizmeti alabilirsiniz. Sorularınıza nasıl yanıt alacağınızı ve destek almak için Uber'le nasıl iletişime geçebileceğinizi keşfedin.
Uber Taksi İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana'dan sonra şimdi de Bursa, Mersin ve Kayseri'de! .
Üst düzey lükse sahip birinci sınıf araçlar. 8 yolcuya kadar kapasitesi olan ve daha geniş oturma alanına sahip Siyah Taksiler, aileler, arkadaş grupları veya bagajlı havalimanı yolculukları için ekstra konfor alanı sunuyor.
İstanbul'da 1 Haziran 2018'den itibaren başlayan uygulama ile sarı taksilerin yanı sıra üst segment (D) olan turkuaz renkte taksiler dönemi başlamıştı. Turkuaz taksileri kullanan yolcular sarı taksilere nazaran yüzde 15 daha fazla ücret ödeyerek konforlu yolculuk etme imkanına sahip oluyorlar.
Uber uygulamanızdan varış noktanızı kolayca değiştirebilirsiniz. Varış noktanızı değiştirdiğinizde, yolculuğunuzun ücretlendirmesi değişebilir. Köprü ve otoban ücretleri nedir? Bunlar köprü, otoban gibi yol geçiş ücretleri olan yolculuklara uygulanan ek tutarlardır.
2023 yılı için geçerli taksi açılış ücreti 19,17 TL olarak belirlendi. Taksiler de ise kilometre başına alınan ücret 2023 yılında 8.51 TL'den 13,75 liraya çıktı.
Taksilerde taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya çıktı.
Uber'in yasak olduğu tek ülkenin Türkiye olmadığına dikkat çeken Şahbaz, "Yunanistan'da, İtalya'da, İsrail'de de yasak.
Bu sürücülere trafikte yakalanmaları durumunda, tıpkı korsan taksilerde olduğu gibi, ilk seferde 2 bin 532 TL; ikinci seferde 4 bin 22 TL ceza kesilecek. Trafikte yakalanan Uber sürücüsü eğer aracın sahibiyse, ceza kesilmeyecek ve fakat aracı 60 gün boyunca trafikten men edilecek. Yolculara ise 281 TL ceza kesilecek.
Uber'de çevrimiçi olduğunuz ve yolculuk yaptığınız her süre, 12 saatlik araç kullanma süresine dahil edilir. Bu süreye, yolculukta geçirdiğiniz ya da yolcuyu almaya giderken yolda harcadığınız süre de dahildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri