Amerika'da çalışmanın birçok yolu vardır. Amerika'da çalışma izni almak, H-1 ve H-2 vize türleri, E-1 ve E-2 vizeleri, B-1 ve J-1 gibi vizeler ile Work and Travel (WAT) programı, Amerika'da çalışmak için izlenebilecek yollardan bazılarıdır.
ABD'ye seyahat edebilmek için ilk olarak hava, deniz ve kara sınır kapılarından ülkeye giriş yapmana olanak tanıyan Amerika vizesi almak gerekir. Çünkü Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahibi tüm T.C. vatandaşları, Amerika vizesine tabi tutulur.
Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşe ve imzalı olması gerekmektedir. Şahsi vadesiz banka hesap dökümü: En az 25.000TL bakiyeli, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır.
18 yaşından büyük olmak gerekmektedir. Lise ya da dengi bir eğitim kurumundan mezun olmak gerekmektedir. Eğer lise diploması bulunmuyorsa son 5 yıl içerisinde iki yıl süre olmak koşuluyla bir işte çalışmak ya da mesleki eğitim almış olmak gerekmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Amerika çalışma izni belgesi için Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) I-765 çalışma izni başvurusu formunu (Application for Employment Authorization) doldurarak başvurmanız gerekmektedir. Bu formun ücreti 495 dolardır ve başvurunuz ortalama 6-8 ay içerisinde sonuçlandırılır.
Amerikan üniversitelerinden mezun olan bir öğrencinin sahip olduğu diploma Türkiye'de ve tüm dünyada geçerlidir.
Amerika'da yaşam masrafları, yılda yaklaşık 10.000 ila 18.000 ABD Doları arasındadır ve bu da aylık ortalama 1.000 ila 1.500$ eder. Buna konaklama masraflarınız, oda ve yemek, yemek, seyahat, ders kitapları, hava koşullarına uygun giysiler ve eğlence masrafları da dahildir.
10 YILLIK AMERİKA VİZESİ ÜCRETİ NE KADAR? 10 yıllık Amerika Vizesi için 160 USD + 60 USD toplamda 220 USD ödeme gerçekleştirilir.
Vize almanın en zor olduğu ülkelerden birisi Amerika'dır. Peki binlerce Türk'ün rüyalarını süsleyen gerek iş, gerekse okul fırsatları nedeniyle gelmek istediği Amerika'ya vize almak için bu adımları takip etmelisiniz; En çok tercih edilen vize türü B1/B2 vize türüdür.
Dekorasyon, mantolama, mermer ustalığı, boya vb. işler Türkler arasında oldukça popüler. Diğer yandan berberlik, kuyumculuk, taksicilik, garsonluk işleri de son derece revaçta. Son dönemde artış olan mesleklerden biri de satış/pazarlama.
Çalışma Saatleri ve Kazanç Work and Travel iş seçeneklerinde genellikle haftada ortalama 32-40 saat arası çalışma imkanı sunulur. Saatlik ücretler de çalıştığınız eyalete ve işe/pozisyona göre $11 - $18 arası değişiklik göstermektedir.
Ortalamada Amerikalılar haftada elli saat çalışır. Tatiller de Avrupa'dakinden çok daha kısadır. Standart yıllık izin iki haftadır bunun yanında ulusal tatiller ve eyaletlerin yaptığı tatiller gelir. Bu durum Avrupa ve Avustralya'da geçerli olan yılda beş hafta tatille çok çelişmektedir.
ABD Türk pasaportlarının tamamına vize uygulamaktadır. ABD'ye seyahat edecek vatandaşlarımızın seyahat öncesinde vize alması gerekmektedir. Kasım 2022 itibarıyla geçerli uygulamalar çerçevesinde, ABD'ye seyahat edecek olan tüm yabancı ülke vatandaşları için tam doz Covid-19 aşı zorunluluğu bulunmaktadır.
Nasıl Amerikan Vatandaşı olabilirim? Bir göçmen, ABD'de belirli bir süre (ABD vatandaşı ile evli ise genellikle beş yıl, üç yıl) yaşayarak ve vatandaşlık sınavını geçerek vatandaşlığa geçme yoluyla Birleşik Devletler vatandaşı olabilir.
90 günlük vize süreniz dolduktan sonra 6 ay süreli (en fazla 6 ay) turistik amaçlı oturma iznine Göç İdaresi Müdürlüklerinden başvurabilirsiniz.
Green Card başvuruları her yıl Ekim – Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri Dışİşleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosu'nun resmi internet sitesinden online olarak yapılmaktadır. Sisteme sadece 1 kez giriş izniniz vardır. Bu nedenle formunuzu ilk defada doldurup tamamlamalısınız, tekrardan düzenleme şansınız olmayacaktır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Amerika turist vizesini O1 çalışma vizesine çevirmenin sizin için bazı avantaj ve dezavantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir. O1 vizesi sahibi olarak Amerika'da sponsorunuz için çalışabilirsiniz. O1 vize süreci diğer vizelere kıyasla çok daha hızlı tamamlanabilmektedir.
New York ortalama kiraları- 2 bin 800 USD ile 5 bin USD arasındadır. New York satılık ev fiyatları- 775 bin USD- 550 bin USD arasındadır. Miami ve Los Angeles kiraları- 4 bin 500 USD ile 10 bin 500 USD arasındadır. Miami ve Los Angeles satılık ev fiyatları- 500 bin USD ile 1.000.000 USD arasındadır.
Amerika'da asgari ücretin 3360 USD olduğu belirtmiştik. Asgari ücret saat olarak hesaplandığında ise günde bir saatlik çalışmayla en az net 7,25 USD kazanılıyor. En fazla saatlik asgari ücret ise 15.50 dolar ile California eyaletinde. Ortalama asgari ücret ise haftalık 40 saat olarak hesaplanmaktadır.
AMERİKA ASGARİ ÜCRETİ NE KADAR? ABD'de asgari ücret saatlik olarak hesaplanmaktadır. Bunun dışında aylık olarak asgari ücreti 7,25 USD/saat olarak hesaplarsanız en düşük 1200 dolar en yüksek ise 2400 dolarlık bir ücret ortaya çıkar.
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
Mavi Diploma ya da resmi yazışmalarda kullanılan adıyla Diploma Eki, diploma almaya hak kazanan mezunların aldığı eğitimlerin içeriğini belirten, uluslararası bir belgedir. Bu haliyle Mavi Diploma, yurt dışına çıkmak için zorunlu değil ancak faydalıdır.
Mavi diploma, öğrencilere mavi diploma veren üniversiteler tarafından verilen bir sertifikadır. Çalışma alanınızda, tüm sınavlarda ve yarıyıl boyu süren etkinliklerde, tüm testlerde, pratik ve teorik ünitelerde başarılı olan mezun, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik öğrencilerine verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri