Türkiye'den Malezya'ya gitmenin en kolay yolu uçak seferlerinden yararlanmak. Türk Hava Yolları dahil olmak üzere birçok havayolu şirketi 10-11 saatlik uçuşlarla direkt Malezya'ya ulaşım imkanı sunuyor. Malezya uzak bir ülke olduğu için aktarmasız uçuşlar ne yazık ki biraz pahalı.
Umuma mahsus/hizmet/hususi/diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız, 90 gün süreyle turistik vizeden muaftır. Malezya'ya seyahat edecek vatandaşlarımızın pasaport geçerlilik süreleri varış tarihlerinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmak durumundadır. Aksi takdirde ülkeye giriş izni verilmemektedir.
Malezya: Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza ülkeye girişlerinde 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı giriş vizesi ücretsiz olarak tatbik edilmektedir. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Malezya ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 güne kadar ki kalışlarda vizeden muaftır. Pasaport geçerlilik süresi 6 aydan az olmamalıdır.
Malezya havaalanları
₺ 8.022, son 72 saat içindeki İstanbul kalkışlı Malezya varışlı tek yön uçuş için en iyi fiyat. ₺ 17.450, son 72 saat içinde momondo üzerinden gidiş dönüş İstanbul - Malezya uçuşu için bulunan en iyi fiyattır.
İlgili 28 soru bulundu
Malezya, tropikal iklimin görüldüğü ülkeler arasında yer alır ve bu nedenle bazı dönemler kuvvetli yağışlar almaktadır. Bu bakımdan Malezya'ya gitmek için ideal zamanlar nisan ve aralık ayları arasındadır.
Malezya, resmi dini İslam olan çok kültürlü ve çok dinli bir ülke. 2020 Nüfus ve Konaklama Sayımı'na göre nüfusun %63,5'ü İslam'a; %18,7'i Budizm'e; %9,1'si Hıristiyanlığa; %6,1'i Hinduizm'e; ve %1'i Çin geleneksel dinine mensuptur.
Malezya'da Müslüman erkekler 4 kadınla evlenebiliyor.
Resmî dil Malayca olmasına rağmen halkın hemen hemen hepsi kusursuz İngilizce konuşabilmekte, bunun yanı sıra Arapça da geçerli diller arasında yer almaktadır.
Malezya Turistik Amaçlı Seyahatlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler. Malezya Federasyonu'na gerçekleştireceğiniz 90 güne kadar konaklamalı seyahatlerinizdede Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Kırmızı, Siyah) pasaporta sahip vatandaşlarımızdan vize istenmemektedir.
Yıl boyunca güneşli ve sıcak iklimi ile bilinen ülkedeki birbirinden güzel sahiller; balayı, tatil ve dalış meraklılarının gözdesidir. Düşük suç oranları ile dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir.
Şeriat mahkemeleri
Malezya, 31 Ağustos 1957'de yürürlüğe giren anayasaya göre resmî dini İslam, Sultan'ın aynı zamanda dinî lider ve başkomutan olduğu, sivil mahkemelerin yanı sıra şeriat mahkemelerinin de hukuk sistemi içinde yer aldığı anayasal monarşiyle yönetiliyor.
Bugün Malezya'da ortalama yaşam maliyeti, konaklama dahil yaklaşık 500 Amerikan Doları civarındadır. Malezya'da eğitim alırken konaklama gıda gibi temel yaşam ücretleri yanında ek harcamalarda yapabileceğinizi unutmayın!
Ülkede asgari ücret aylık 1200 RM'dir (Yaklaşık 280 ABD Doları). Haftalık standart çalışma saati, bir günde sekiz saati aşmamak üzere 48 saattir.Çalışan ödemeleri, hükümet tarafından ilan edilen resmi tatillerde devam eder.
İslam daha fazla benimsendikçe daha yalın ama zarif olan elegantbaju kurungu giymeye başladılar. baju kurung diz uzunluğunda bol bir bluzdur ve genellikle yanlarında pliler olan uzun bir eteğin üzerine giyilir. Ayrıca songket ya da batik gibi geleneksel kumaşlarla birlikte de kullanılabilir.
Tarihi dokusu ve kültürel güzellikleri ile öne çıkan Malezya, aynı zamanda turistlere tercih edebilecekleri birçok hediyelik seçeneği sunmaktadır. Özellikle batik ve songket kumaşlarından yapılan elbiseler turistler arasında en popüler hediyeliklerdendir.
Ülkede asgari ücret aylık 1200 RM'dir (Yaklaşık 280 ABD Doları). Haftalık standart çalışma saati, bir günde sekiz saati aşmamak üzere 48 saattir.Çalışan ödemeleri, hükümet tarafından ilan edilen resmi tatillerde devam eder.
Malezya ekonomisi, nispeten açık ve devlet odaklı yeni sanayileşmiş piyasa ekonomisi olup nominal olarak Güneydoğu Asya'nın üçüncü ve dünyanın 35. büyük ekonomisidir. 800.169 milyar $ (SAGP 2015 tah.) 375.633 milyar $ (nominal 2015 tah.) 25,833.204 $ (SAGP, 2015 tah.)
14. yüzyılda İslamlaşmaya başlayan, geçmişte Portekiz (1511-1641), Hollanda (1641-1786) ve İngiliz (1786-1957) idaresinde kalan Malezya, bağımsızlığını 31 Ağustos 1957 tarihinde kazanmıştır.
Erkeklerin birden fazla -en fazla dört- kadınla evlenmesine izin veren çok eşlilik Afganistan, Pakistan ve Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu bazı diğer ülkelerde halen yasal sayılıyor.
Çok eşlilik veya poligami, bir kimsenin aynı esnada birden fazla kişiyle evli ya da birlikte olmasıdır. Terim çok karılılık (polijini), çok kocalılık (poliandri), eşcinsel çok eşlilik ve grup evliliği durumlarını kapsamakla birlikte -yaygın olması nedeniyle- genellikle polijini ile eşanlamlı olarak kullanılır.
İslam dininde ikinci bir evlilik yapmak için herhangi bir kimseden izin alma zorunluluğu yoktur. Peygamberimizin (a.s.m) Hz. Ali (r.a)'ın ikinci evliliğine karşı çıkması, hususi bir tavırdır, bir hukuk prensibi değildir.
Taylarla İngilizler arasında 1909 yılında yapılan antlaşma ile bugünkü Malezya ile Tayland sınırı büyük ölçüde belirlenmiş, bu antlaşma ile Patani dışında kalan diğer kuzey sultanlıkları da İngiliz sömürge idaresine geçmiştir.
Malezya maden bakımından da zengin bir ülkedir. Kalay üretiminde dünya birincisi olan ülke, dünya kalay üretiminin %70'ini karşılar. Ülkenin diğer önemli madenleriyse demir, boksit, petrol, manganez, altın, tungsten ve titandır. Balıkçılık ve turizm ülkenin önemli gelir kaynaklarıdır.
Malezya, diğer gezip gördüğüm Asya ülkelerinin aksine (Tayland, Vietnam, Laos vs.) müslümanlığı kabul etmiş Asya ülkelerinden biri. Bu ülkeyi üç farklı kültür oluşturuyor; % 55'i Malay, % 25'i Çinli, % 10'u Hint ve geriye kalan % 10'luk kesimse diğer etnik kökene sahip.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri