Yunanistan'a seyahat edecek (diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunanistan vize rejimi, Yunanistan'dan transit geçecek vatandaşlarımıza da vize zorunluluğu getirmektedir.
Yunanistan, bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Yunanistan ülke sınırları içerisine Hususi Pasaport, Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu ile edilebilmektedir. Seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 ikame gününü aşmayan seyahatleri için vize sahibi olma zorunlulukları bulunmamaktadır.
Türkiye'den karayolu ile Yunanistan'a geçişin olduğu ana yollar; İpsala Sınır Kapısı'nın olduğu ve Pazarkule Sınır Kapısı'nın bulunduğu 'dir.
30 gün vizesiz. Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda KKTC'ye giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a gidemiyorsunuz.
İlgili 31 soru bulundu
Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftırlar. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan'dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir.
Yunanistan seyahat süresi fark etmeksizin ülkemiz vatandaşlarını vizeye tabi tutar. Schengen vize rejimine sahip olan Yunanistan Schengen vizesi istemektedir. Pasaport gerekliliği de vardır ve pasaport süresi de vizelerin bitiminden itibaren 3 aylık bir süreye sahiptir. Yunanistan Türkiye'den vize ile yolcu kabul eder.
Yunanistan'a geçiş için sizin Schengen vizesine ihtiyacınız olduğu kadar arabanızın da uluslararası sigorta ya da yeşil kart dediğimiz bir belgeye ihtiyacı var.
Öncelikle Türkiye'den Yunanistan'a geçebileceğiniz belli sınır kapıları bulunuyor. Bu sınır kapıları Tekirdağ otobanı üzerinden ulaşılan İpsala sınır kapısı veya Edirne üzerinden ulaşılan Pazarkule sınır kapılarıdır. Bu sınır kapılarından kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Selanik ve Atina kalkışlı uçaklarla Yunanistan'a seyahat edebileceğiniz gibi deniz yoluyla da Ege ve Güney sahillerimizden kalkan feribotlarla ilk önce Midilli, Sakıs, Rodos, Kos gibi Yunan adalarına, bu adalardan kalkan feribotlarla Yunanistan anakarasına ulaşabilirsiniz.
Yunanistan vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Yunanistan konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.
Yunanistan Konsolosluğu'nun vize uyum kriterlerine uygun doğru ve eksiksiz bir başvuru yapılması durumunda Yunanistan vizesi almak zor olmayacaktır. Yunanistan Konsolosluğu doğru başvuru prosedürü ve adımları takip edildiğinde genel olarak vize veren bir konsolosluktur.
Yunanistan makamları pasaportlarda KKTC giriş/çıkış damgası olması halinde ülkeye giriş izni vermemektedirler.
180 günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapılacak Yunanistan ziyaretleri için seyahat öncesinde Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi olan T.C. vatandaşlarının C tipi Yunanistan vizesi (Schengen vizesi) almaları zorunludur.
8. Kapı vize ücreti 55 € dur. Doğu Ege adaları olarak bilinen, Rodos , Kos (İstanköy),Midilli (Lesvos), Meis, Sisam Yunan adalarına seyahatlerde, kapı vize uygulamaktadır.
Yunanistan Türkiye Arası Kaç Saat? Kat edilen mesafede olduğu gibi iki ülke arasında yapılan yolculukta harcanacak olan zaman da ulaşım şekline bağlı olarak değişmektedir. İki ülkenin başkenti olan Atina ile Ankara arasında, kişiye özel hususi araç ile yapılacak yolculuk yaklaşık olarak 16 saat sürmektedir.
Merhaba efendim, Selanik için Yunanistan Schengen Vizesi almanız gerekmektedir. Yapacağınız turistik veya gezilerinizde vizeye tabi tutulursunuz. Eğer yapacağınız geziniz aile ziyareti kapsamında olacak ise Selanik'te yaşayan kişi tarafından size davetiye gönderilmesi gerekmektedir.
İstanbul ve İzmir'den Atina'ya direkt uçak seferleri bulunuyor. İstanbul'dan 1 saat 15 dakika, İzmir'den ise yalnızca 55 dakikada ulaşılabilen Atina'ya en kolay ve en hızlı ulaşım aracı uçak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Atina'ya karşılıklı direkt seferi bulunan tek firma var.
İlk akla gelen uçak ile ulaşımın yanı sıra Yunanistan'a feribot ve otobüs ile ulaşım da son yıllarda ekonomik ve pratik olduğu düşünülerek daha fazla tercih edilmektedir. Yunanistan'ın Türkiye'ye yakın şehirlerine her gün otobüs seferleri düzenlenmektedir. Türkiye'den en fazla otobüs seferi Selanik'e düzenlenmektedir.
İpsala Sınır Kapısı Türkiye'nin Yunanistan'a açılan önemli kapısıdır. Türkiye'nin önemli gümrük kapılarından birisi olan İpsala Sınır Kapısı geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemelerle oldukça rahat ve çağdaş bir görünüme kavuştu. Pazarkule Sınır Kapısı Türkiye'nin Yunanistan'a açılan ikinci sınır kapısıdır.
Yeşil pasaport ve gri pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Yunan Adaları'na girişte seyahat tarihinden itibaren en az altı ay geçerli passaport sahibi olmaları durumunda vizesiz olarak seyahat edebilir.
Başvuru sahibinin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin Yunanistan uyruklu bir eşle en az 3 yıl boyunca evli olması gerekmektedir. Yunanistan'da en az 250.000 Euro tutarında mülk satın almak veya yatırım yapmış olmak gerekmektedir.
Turistik geziler için 2023 Schengen vize ücreti 12 yaş üzeri bireyler için 80 Euro olarak tahsil ediliyor. 6-12 yaş arası çocuklar için 40 Euro, 6 yaş ve altındaki çocuklar için herhangi bir vize ücreti talep edilmiyor.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri