Milliyet - Türkiye'nin en büyük hava kargo terminali olan Turkish Cargo'nun İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki yeni binası Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından hizmete açıldı.
AA muhabirinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden derlediği bilgilere göre, İstanbul Havalimanı merkezli seferlerle 2022 yılında iç hatta 190 bin 88 ton, dış hatta 2 milyon 367 bin 338 ton yük taşındı.
Şanlıurfa GAP Havalimanı (IATA: GNY, ICAO: LTCS), Türkiye'nin Şanlıurfa iline hizmet veren havalimanıdır. 17 Haziran 2007 tarihinde hizmete açılmıştır. Şehir merkezine uzaklığı 35 km'dir. Apron kapasitesi 8 uçak olup 12.000 m2'lik terminal binası ile hizmet vermektedir.
şanlıurfa'nın kuzeyinde hilvan ilçesine yakın bir konumdadır. hiç karışık bir havalimanı değildir. urfa'ya 40 km kadar uzaklıktadır.
Şanlıurfa GAP Havalimanı 16 Temmuz 2007 tarihinde hizmete girmiştir. - İç Hatlar Gate, Bekleme Salonu ve Yolcu Salonu olarak toplam 2020 m2'lik bir alana sahiptir. - Dış Hatlar Gate, Bekleme Salonu ve Yolcu Salonu olarak toplam 2600 m2'lik bir alana sahiptir. - Havalimanı Terminal Binası alanı 12.000 m2'dir.
İlgili 44 soru bulundu
GAP projesi kapsamında olan, Şanlıurfa(GAP) Havalimanı 2007 yılında hizmete açılmıştır. Türkiye'de tek bir üstenci firma tarafından yapılan ilk hava alanı projesidir.
Dünyanın en büyük havalimanı Suudi Arabistan'da bulunan Kral Fahd Uluslararası Havalimanı 78.000 hektarlık yüzölçümü ile İstanbul'da yapılan üçüncü havalimanının on katından daha büyük. İstanbul Yeni Havalimanı Ekonomik Analizi çalışması ise projenin ekonomik boyutunu gösteriyor.
12 bin metrekarelik bir alana kurulu olan havaalanı; 200x150 metre ebatında terminal apronu, 100x150 metre ebatında kargo apronu, 1.5 milyon yolcu kapasiteli iç-dış hat terminal binası, ısı güç merkezi, kaza yangın binası, garaj, gümrük-emniyet binası, akaryakıt tesisleri ve diğer destek binalarından oluşuyor.
Türkiye'de toplam 53 sivil hava alanı bulunmaktadır. Ordu, Hakkari ve Giresun şehirlerine yapılmakta olan hava limanları ile birlikte, yakında hava alanı sayısı 56'ya yükselecek. Türkiye'de askeri amaçlarla kullanılan 18 hava limanı bulunmaktadır.
Not: Güncelleme tarihi itibariyle ülkemizde sivil hava trafiğine açık toplam 62 havaalanı bulunmaktadır. Bu sayıya Sinop Havaalanı da dahil edilmiştir.
Cts. Haritada görmek için tıklayınız.
Uçak ve yolcu kapasitesi açısından en büyük havalimanı Atatürk havalimanıdır. Onu sırasıyla Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya, Dalaman takip eder.
Şanlıurfa'da şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan ve 2007 yılından beri iç hat ve dış hat seferleriyle hizmetini sürdüren Şanlıurfa GAP Havalimanı bulunuyor.
GAZİANTEP HAVALİMANI 8.SIRADA!
Türkiye'nin en büyük Uluslararası havalimanları arasında yer alan Gaziantep Havalimanı, 2021 yılında devreye alınan yeni terminal binası ile hizmet kapasitesini 6 milyon yolcuya çıkarmıştı.
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı - Vikipedi.
Havalimanı ile Havaalanı Arasındaki Fark Nedir? Geçmiş yıllarda havalimanı ile havaalanı farklı anlamlarda kullanılıyor olsa da neden olduğu karışıklık yüzünden bu kullanıma son verilmiştir. DHMİ'nin aldığı karar ile beraber artık sadece havalimanı ismi kullanılmaktadır ve havaalanı da aynı anlama gelmektedir.
Ülkede faaliyette olan 59 sivil havalimanından 37'sinde uluslararası uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Bunların 18'i aynı zamanda askerî amaçla kullanılmaktadır. Ülkede ayrıca yalnızca askerî amaçla kullanılan 18 havalimanı vardır.
Dolayısıyla, Adana Havaalanı mevcut arazi büyüklüğü 3.500.000 m2 olmuştur ki bu da yeni havaalanı için öngörülen 8.000 dönüm araziyi sağlamak için 4500 dönüm kamulaştırmanın yeterli olacağını göstermektedir.
İstanbul Havalimanı (IST) 2022 yılında yüzde 73.8'lik artışla toplam 64.3 milyon yolcu sayısına ulaşarak dünyanın en büyük yedinci havalimanı oldu. Uluslararası yolcu sayısında ise İstanbul Havalimanı beşinci sırada bulunuyor.
80 milyon metrekare alan üzerine kurulacak olan yeni havalimanı, dünyanın en geniş havalimanı olacaktır.
1960'da hizmete giren Antalya Havalimanı toplam alanı 178 000 metrekareye ulaşan iç ve dış hatları terminalleri ve iki paralel pistiyle 2019'da 35,7 milyon yolcuya hizmet verdi.
Ankara Esenboğa Havalimanı, Türkiye'nin ilk iç ve dış hatları bir arada olan havalimanıdır. Toplam 182 bin metrekareyle ülkenin en büyük dördüncü terminal alanına sahip havalimanı konumundadır.
Yrausquin Havalimanı Hollanda'nın Karayipler adası Saba'da bulunan bir havalimanıdır. 400 metrelik pist uzunluğu ile dünyanın en küçük ticari havalimanı olarak kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri