Lebon, Türkiye'nin ilk pastanesi olarak biliniyor. Markiz Pastanesi'nin olduğu yerde, 362 numarada açılan pastanenin kurucusunun, Fransız Büyükelçisi maiyetindeki Eduard Lebon olduğu belirtiliyor (Bir görüş de oğlu Mösyö Lebon tarafından kurulduğu yönünde).
İstanbul'da 212 yıldır açık olan Lebon Pastanesi 29 Ekim'de kepenk kapattı.
LEBON PASTANESİ NE ZAMAN AÇILDI? Tarihi Lebon Pastanesi, 1810 senesinde Edouard Lebon tarafından kuruldu. Lebon'un 1937'deki ölümünün ardından pastanenin yönetimini yardımcısı Kostas Litopoulos üstlendi. 1985'te Şakir Ekinci ve Abdurrahman Cengiz tarafından isim hakkı alınarak hizmet hayatına devam etti.
1810 yılında Edouard Lebon'un Beyoğlu'nda kurduğu, 1985'de isim hakkı Abdurrahman Cengiz ve Şakir Ekinci tarafından satın alınan tarihi pastane, mülk sahibi Karagözyan Vakfı'nın istediği yeni kira bedelini ödeyemedi.
İstiklal Caddesi'nde 212 yıldır faaliyet gösteren Lebon Pastanesi, kepenklerini kapattı. Gerekçe ise, tarihi pastanenin sahiplerinin mülk sahibinin istediği 10 bin dolar, yani yaklaşık 185 bin TL kira bedelini ödeyemeyecek olması gösterildi.
İlgili 19 soru bulundu
Pastanenin kurucusu, Fransız Büyükelçisi General Horace Sebastiani'nin maiyetindeki Eduard Lebon olduğu belirtiliyor. İkinci tez ise oğul Lebon'un kurucu olduğu… Daha akla yatkın olan Eduard'ın oğlu Mösyö Lebon tarafından kurulduğudur. Fransız Büyükelçi'nin İstanbul'a gelişi için 1806 tarihi veriliyor.
Beyoğlunda'ki tarihi markiz pastanesi 1980 yılında kapanmış.
Bayramların vazgeçilmezlerinden olan çikolata ve baklava için, “Tatlının iyisi ucuz olmaz” hatırlatması yapan Palet Pastaneleri'nin sahibi Ergün Kırmaç, “Özellikle bayrama çok az bir süre kala kilosu 5-6 lira olan baklavalar ortaya çıkıyor.
Altınoluk Pastanesi sahibi olan İbrahim Bıyıklı, bu özel günü İzmit Bilim ve Sanat Merkezinde kutladı. verişinde bulundu. Yorum yazarak Özgün Kocaeli Topluluk Kuralları'nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Şöhreti yurt dışına taşmış bir marka.. Reyhan, İzmir'in ISO 22000 belgesini taşıyan tek pastanesi olmanın gururunu taşıyor. Pastanenin tutkunları arasında Ajda Pekkan bile var.. Bu seçkin mekanın sahipleri Ali-Hüseyin Albay ve Tuncay Reyhan-Hatice Reyhan Kutlu ve Rukiye Tozkoparan kardeşler.
Venüs Pastaneleri merkez ve şubelerinde 120 kişinin istihdam edildiğini belirten firma sahibi Bekir Baş, yeni merkezin hizmete açılmasıyla bu sayının artacağını bildirdi. Araçlı hemşerimiz Bekir Baş, “ Nispetiye Caddesi üzerinde yeni merkezimizin açılmasıyla bünyemizde 80 kişi daha istihdam edilecek.
Pasta ustaları Ali Aydın ve Vedat Aydın tarafından işletilmekte olan Şölen Pastanesi olarak en lezzetli, en modern, en taze ve en doğal lezzetleri Konya halkının beğenisine sunmaktan gurur duyuyoruz.
Aslen Rizeli olan Pelit ailesi, 1957 yılında Sevinç Pastanesi'ni açtı. Yıllar boyunca İzmirliler tarafından büyük ilgi gören Sevinç Pastanesi, İzmir'in sembolü ve buluşma noktası olarak biliniyordu.
1942 yılında İskenderun'da açılan bu pastane aynı zamanda Hatay'ın ilk pastanesidir. Hasan Usta'nın oğlu Tevfik Usta, Hatay'a somun ekmeğini getiren ilk kişi olarak da tanınmaktadır.
Baylan Pastanesinin ve Harry Lenas'ın hikayesi
İstanbul'a yerleştikten sonra birkaç yıl Fransızların çalıştırdığı Türkiye'nin ilk çikolata imalathanesi Mulatiye'de çalıştı. 1923'te Beyoğlu Deva Çıkmazı'nda ilk pastanesini açtı.
Özlem Pastaneleri
Bir aile şirketi olan Okumuşoğulları Gıda Paz Tic Ltd Şti nin temelleri Rize Çamlıhemşin doğumlu Yaşar Okumuşoğlu tarafından 1976 da Antalya'da atılmıştır.
Bu vazgeçilmezi sizlerle en güzel şekliyle buluşturmak için 1971 yılından beri Seyran Pastaneleri sizlerle… Seyran Pastaneleri'nin kurucusu Ahmet Çelebi 1947 yılında Safranbolu'da doğmuştur. Mesleğe ilk adımını 1961 yılında Ankara'da atmıştır.
Baylan ilk olarak 1923'te Harry Bey'in babası tarafından kurulmuş, yani Baylan Türkiye Cumhuriyeti'yle yaşıt, ülkemizin yaşayan en eski pastanesi, hakiki bir İstanbul müessesesi.
Kurucumuz Rahmetli Kadir Kiper'in 1971 yılında Küçükçekmece'de kurduğu Şeyda Pastanesi'nde tecrübe edilen yılların birikimini, pastanemizin kurulduğu tarihlerde yeni gelişmekte olan Büyükçekmece halkına sunmak ve kökleşmiş aile şirketini devam ettirmek adına, Şahin Kiper ve Nesrin Kiper tarafından Kiper'in temelleri ...
Kılıçoğlu Pastaneleri'nin sahibi Murat Kılıç hedeflerini anlattı
Uzay Pastanesi'ni kuran Ali Birgül ile Nizamettin Erol, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinden iki "gurbetçi." Çamlıhemşinliler anlaşılan "gurbetçiliğe" çok erken başlamışlar.
Tanınmış sosyolog Gustav Le Bon, ilk kez 1895 yılında yayımlanan Kitleler Psikolojisi'nde, özgürce düşünebilen bireyler ile mantık dışı fikirlere kapılan bilinçsiz toplulukları karşılaştırarak kişilerin bir kitleye mensup olduklarında nasıl davranışlar sergilediklerini ele alıyor.
Değirmen Pastaneleri İşletme Sahibi Mehmet Taşyumruk da, "Sektörümüz her şeye rağmen Türkiye'de dinamikliğini koruyor.
Babalarından kalan pastanecilik mesleğini devam ettirmeye çalışan Hisar Pastanesi sahibi Umut Başülmez pastanelerindeki her lezzete büyük emek ve uğraş gösterdiklerini,sevgi ve aşklarını kattıklarını ifade ediyor.
Hizmet anlayışında geçmişten gelen tecrübelerinin vermiş olduğu güçle, müşteri memnuniyetini daima üst seviyede tutmayı başaran Bahar Pastanesi'nin İşletme Ortağı Mehmet Sarıhan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri