Türksat 3A'nın 15 yıllık hizmet ömrünü tamamladığını anlatan Ertok, şu değerlendirmede bulundu: "Artık manevra ömrü dediğimiz yakıta bağlı ömür için de son 5 yılı. Türksat 3A uydusunun yenilenmesiyle ilgili içeride fizibilite çalışmamızı başlattık.
42° Doğu pozisyonundaki hizmeti Türksat 3A uydusunun bu lokasyona gelmesiyle uydunun görevi sona ermiştir.
42 derece doğu boylamındaki Türksat 2A uydusuna veda etme vaktimiz geldi. 3A ile aynı boylamda olan Türksat 2A, 10 Ocak 2001'de fırlatılmış, 1 Şubat 2001 tarihi itibariyle ise görevine başlamıştı. 2016 yılında görev süresini tamamlayacak 2A'ya veda ederken kanallarınızı ayarlamayı da unutmamanızı öneririz.
Türksat 4A, 42° Doğu yörüngesinde, 2016 yılında ömrünü tamamlayan Türksat 2A'nın yerini alırken, önemli bir kapasite artışı da sağlamıştır.
Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye'nin, 4'ü haberleşme (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B, Türksat 5A), 3'ü gözlem (Göktürk-1, Göktürk-2 ve RASAT) olmak üzere aktif 7 uydusu bulunuyor.
Bir uzay aracının ömrü birçok etmene bağlı olsa da, genel olarak enerji kaynağı ya da yakıtı bittiğinde görevini tamamlamış olur. Bu yakıt gerekli zamanlarda yörünge düzeltmeleri yapmak için manevralarda kullanılır. Dolayısıyla ömrü biten uzay aracı da kelimenin tam anlamıyla bir metal çöpe dönüşür.
Tasarım ömrü 3 yıl olmasına rağmen yörüngesinde 11 yıl boyunca görev alarak, Türk mühendis ve teknisyenlerinin uzay alanındaki başarısının en büyük göstergelerinden olan RASAT Uydumuza, yapılan tüm denemelerde hiçbir sağlık verisi alınamaması ve operasyonlarına devam edememesi sebebiyle artık veda ediyoruz.
Kanal geçişleri 14 Temmuz'u 15 Temmuz'a bağlayan gece yarısı gerçekleştirilecek. Yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusu, hizmet vermeye başladı.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Ankara. Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) sosyal medya hesabındaki paylaşımda, "5 yıl önce bugün uzaya fırlatılan GÖKTÜRK-1 uydusu uzaydaki gözümüz oldu." ifadesi kullanıldı.
TÜBİTAK'ın koordinasyonunda iki uydunun uzaya fırlatılacağını kaydeden Mandal, "Bizim yerli ve milli diye ifade ettiğimiz kendi gözlem uydumuz İMECE, 2023'ün ocak ayında, yine haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A da 2023'ün ikinci yarısında uzaya fırlatılacak.
Türksat A.Ş.; 42.0° Doğu ve 50.0° Doğu yörüngesinde sahip olduğu Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uydularını işletmektedir. Türksat A.Ş. ayrıca 31.0° Doğu yörüngesinde kiraladığı Eutelsat 31A uydusuyla faaliyetlerine devam etmektedir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk mühendisler tarafından geliştirilen yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE'nin 2023'ün Ocak ayında, Türksat 6A'nın ise 2023'ün ortalarında uzaya fırlatılacağını, böylece uzaydaki uydu sayısının 10'a yükseleceğini söyledi.
Daha önce uzaya yollanan 3 haberleşme uydusu Türksat 1B, Türksat 1C, Türksat 2A ile BİLSAT isimli bir gözlem uydusu ise ömrünü tamamladı.
Bir uydunun üretilerek yörüngeye yerleştirilmesinin maliyeti 100 ile 250 milyon dolar arasında değişmekte, üstelik uydunun yaklaşık10-15 yıllık ömrü olduğundan maliyetinin bu süre içerisinde geri kazanılması gerekmektedir.
Şubat 2006'da Alcatel Alenia Space Industries şirketi Türksat AŞ için Türksat 3A uydusunu yapacağını açıkladı. Uydu Fransa'da Cannes kentindeki Thales Alenia tesislerinde yapıldı.
Türksat 2A (Eurasiasat 1), 42 derece doğu boylamında görev yapmış uydudur. Türkiye'ye aittir. Türksat 3A ile aynı boylamdadır. 10 Ocak 2001 tarihinde fırlatılmış, 1 Şubat 2001 itibarıyla 42 derece Doğu boylamında göreve başlamıştır.
LG TV Türksat 42e uydu ayarları (2023) 🔽
Kanallar altında Kanal Tarama ve Ayarlar'a gelin. Uydu ayarları kısmında Türksat 42.0E'yi seçin. LNB frekansı 9750/10600 olacak şekilde ayarlayın. Kanal ayarlama ekranında uydu seçerek ilerleyin.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır. Uydunun frekans ayarlarının otomatik olarak yapılması için Türksat 4A arama frekans bilgilerine ihtiyaç vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri