Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Türksat 4A veya Türksat 42.0 e seçeneğini bulup ok tuşuna basın. Transponder satırında ok tuşuna basın ve 12380/27500 veya 12423/30000 değerini bulup ok tuşuna basın. Transponder menüsünde bu rakamları görmüyorsanız ekle seçeneğiyle elle girmeniz gerekir. Türksat 42e LNB frekansı; 12380 değeridir.
Türksat otomatik arama frekansını uydu alıcısına girip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılması güncel kanal listesinin uydu alıcınıza yüklenmesi için yeterli. Ancak herhangi bir olumsuzluk durumunda kanalları manuel olarak da ekleyebilirsiniz.
9 Haziran 2014 tarihinde test yörüngesinden ayrılıp görev yapması planlanan 42° doğu yörüngesine yerleşmiştir. Haziran 2014 sonu itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır.
İlgili 34 soru bulundu
Türkiyenin uzayda konumlandırdığı uydular 42.0°E dedir. Şuanda 42.0°E boylamında Türksat 2A, Türksat 3A, Türksat 4A uyduları yer almaktadır. Türkiyenin uzaya göndermiş olduğu son uydu ise Türksat 4B 50.0°E boylanımda yer almaktadır. Peki neden 42.0°E dersen uzayda bu boylam türkiyeye tahsis edilmiştir.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Uydu alıcınızdan öncelikle kanal arama veya kanal tarama bölümüne girin. Ardından bu bölümden uydu tarama seçeneği kısmında Türksat 42E seçeneğini seçmeniz gerekir. Tüm kanallar seçeneği, tarama modu bölümünden seçilir. Bunu seçtikten sonra tarama başlatılır ve kanallar birer birer uydu alıcınıza gelmeye başlar.
Yayınların bulunabilmesi için ayarlar yapıldıktan sonra arama yapılması gerekir. Switch Tipi :DıSEqC 1.0/1.1. ya da DiSEqC1.2 motor konumu seçilmelidir. Hiç DiSEqC kullanılmıyorsa, "Hiçbiri" seçeneği alınmalıdır.
- Öncelikle kumanda üzerinden menü kısmına giriş yapılmalıdır. - Ardından bu kısımda kanal sekmesine geçiş yapılmalıdır. - Kanal sekmesinde yer alan otomatik ayarlama tuşuna basılmalıdır. - Son olarak OK kısmına basmak suretiyle otomatik arama gerçekleştirilebilir.
Kör tarama, DVB uydu alıcılarının, kablo alıcılarının ve set üstü kutuların özel bir fonskiyonudur. Bu özelliği taşıyan alıcılar 2003 yılından beri piyasada olup önceden frekans, sembol oranı bilgisi ya da özel bir ayar gerektirmeksizin uydunun tüm frekans aralığının taranmasına imkân tanırlar.
Türksat Uydu: Eğer otomatik aramada SZC TV çıkmıyorsa uydu alıcınızın manuel arama menüsünden Türksat 4A 11837 Frekans, 30.000 V Batı FEC 2/3 ayarlarını girerek izleyebilirsiniz.
Türksat 4A Uydusu
Türksat 4A haberleşme uydusu 14 Şubat 2014 tarihinde Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Proton roketiyle uzaya gönderilmiştir. Türksat 4A, Ku-bant 'ta Türkiye, Kuzey Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya ile Sahra Altı Afrika bölgelerini kapsamaktadır. Uydu üzerinde ayrıca Ka-Bant da kullanılmaktadır.
Türksat otomatik kanal arama frekansı nedir? sorularına cevap bulunacaktır. Türkiye ve Batı kapsama alanı için 12380 V SR:27500 Türkiye ve Doğu kapsama alanı için 12423 H SR:30000 Türksat 4A Frekanslarını uydu cihazınızı aşağıdaki yönergeleri takip ederek kolayca girebilirsiniz.
Diseqc Ayarı Nedir?”Digital Satellite Equipment Control” (Dijital Uydu Ekipman Kontrolü) kelimelerinin kısaltmasıdır ve bir uydu alıcısının, birden fazla uydu anteni veya LNB (Düşük Gürültü Yayıcı) arasında seçim yapabilmesine olanak tanıyan bir iletişim protokolüdür.
Çıkan ekranda yön tuşuyla “Ku_TURKSAT 42E“ seçeneğinin üzerine gelin ve “Enter” tuşuna basarak seçin. “LNB Frekansı" bölümünü "09750/10600” seçin.
Hızlı ayarlar > TV seçenekleri > Ayarlar > Kanal > Kanallar öğelerine ve Tamam tuşuna basın. Kanal Tarama Tipi öğesini seçip Tamam tuşuna basın. İstediğiniz tarama tipini seçin ve Tamam tuşuna basın. Menüyü kapatmak için EXIT tuşuna basın.
Sol Altta Ayarlar Menüsüyle Açılan Televizyonlar
Kaynak ayarlarında, Türksat TKGS ayarları seçeneği görüyorsanız; Seçeneği seçip "Türksat TKGS mod" u "Kapalı" seçin. "Back" Tuşuna basarak bir önceki menüye geri dönün ve Elle kanal aramayı seçin. TKGS ayarları görmüyorsanız; "Elle Kanal Arama" seçeneğini seçip.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır. Uydunun frekans ayarlarının otomatik olarak yapılması için Türksat 4A arama frekans bilgilerine ihtiyaç vardır.
Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyaçlarını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları ise gözlem amacıyla kullanılıyor.
Yeni Türksat 4A uydusu yarın sabaha karşı devreye girerken yeni frekans düzenlemeleri ile radyo ve televizyonların yayınlarının bir bölümü bu uydu üzerinden aktarılacak. Turksat A.Ş. halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 477'nin üzerine çıkacağını açıkladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri