Turp Salatasının Püf Noktaları Nelerdir? Dilerseniz, turp kabuklarını alacalı bir şekilde soyabilirsiniz.
SAĞLIKLI KİŞİ İÇİN İDEAL PORSİYON: Günde 1 kâse turp salatası olarak tüketmek yeterlidir. Turp, bürüksel lahanası, karnabahar, brokoli gibi sebzeler ile aynı soydan geldiği için bu sebzeleri tüketen kişinin aynı gün turp tüketmesine gerek yoktur.
Ülkemizde de özellikle salatalara katılarak veya sade olarak yemeklerin yanında tüketilen turp aynı zamanda birçok hastalığa da iyi gelmektedir.
Kestiğiniz turpları bir kap içine koyun. Üzerine 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyin. Damak tadınıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı koyup, iyice karıştırın. Hazırladığınız turp salatasını servis tabağı içine koyun.
Yediklerinizi uzun uzun çiğneyin. - Çiğ sebze ve meyveleri azaltmaya bakın. Sebzeleri pişirerek yemek, gaz olasılığını azaltabiliyor. - Lahana, karnabahar, turp, kuru fasulye, mercimek, nohut gibi gaz yaptığı iyi bilinen yiyecekleri azaltın.
İlgili 42 soru bulundu
Besin değeri yüksek: Kırmızı turp E, A, C, B6, K vitaminlerini içerir. Ayrıca antioksidan, lif, çinko, potasyum, magnezyum, bakır, kalsiyum, demir ve manganez bakımından da zengindir. Bu nedenle turp besin değeri yüksek bir sebzedir.
İnce ince kıyılmış maydanozlarımızın bir kısmını yoğurda bir kısmını üzerini süslemek için kullandım ben sizler isterseniz hepsini içine de koyabilirsiniz. Daha sonra turpları da yoğurt ve tuzu da ekleyip bir güzel karıştıralım. İçine bir kaç damla yağ damlatılarak servis. tabağına alabiliriz.
Turp mezesini kebap gibi et yemekleri yanında servis edebilirsiniz.
Sıvı yağı ve soğanı tavaya alıyoruz ve soğanlar pempeleşinceye kadar kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz sonra yumurtasını kırıyoruz ve haşlayıp süzdüğümüz turpları soğuk sudan geçirip sıkıyoruz ve tavaya ekliyoruz üzerine tuzu, pulbiberi, karabiberi ekliyoruz üzerine yarım çay bardağı su ekleyip pişiriyoruz.
Turp Salatasının Püf Noktaları Nelerdir? Dilerseniz, turp kabuklarını alacalı bir şekilde soyabilirsiniz.
Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemine yardım ediyor. Kırmızı turp karaciğer ve mideyi temizlemeye yardım ediyor. Gaz şikayeti olan kişilere fayda sağlıyor. Bronşit, öksürük gibi şikayeti olan kişiler için siyah turp çok yararlıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendirmesi; soğuk algınlığı, öksürük, bronşit gibi özellikle kış mevsimi hastalıklarından koruması, kabızlığı önlemesi ve kilo kontrolünü sağlamada etkili olması turpun faydaları arasında gösteriliyor. Faydalarından daha fazla yararlanmak için turpun taze tüketilmesi gerekiyor.
Evet, bağırsak yolu bile doğal olarak zamanla yavaşlar. Diyabet, skleroderma, tiroid disfonksiyonu, ince bağırsakta aşırı bakteriyel çoğalma, irritabl bağırsak sendromu, divertiküloz gibi tıbbi durumlarınız varsa veya sedanter bir yaşam tarzınız varsa, aşırı gaz birikmesi de daha fazla sorun yaratır.
Turp, yüksek besin lifi içeriğiyle sindirime yardımcı olurken kabızlığı önlemeye yardımcıdır. Kırmızı renginden dolayı antioksidan etkisi de bulunan turp aynı zamanda ödem atıcıdır. Turbun faydalarını sıralayacak olursak; Kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır.
Üriner Bozukluklar: Turp suyu idrar üretimini arttırır. Böbrekleri temizleyerek böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar.
Kırmızı turp yağ içermez ve kalori değerinin çok düşük olması sebebiyle diyetlerin vazgeçilmezidir. Siyah turp, adeta doğal öksürük şurubu olarak bilinir. Beyaz turp ise halk ağzında “Japon Turpu” olarak bilinir, eklem ve romatizma ağrıları üzerinde çok etkilidir.
Bazen çiğ tüketilen sebzeler gaz problemlerine neden olabiliyor. Bu nedenle turp da gaz artıran besinler arasında bulunuyor. Bu nedenle turp yerken yavaş yavaş yemeye ve uzun uzun çiğnemeye özen gösterin.
YOĞURT VE TURP İKİLİSİ ZEHİRLENME RİSKİNİ ARTIRABİLİR
Bu durum beslenme ve sindirim açısından sorun anlamına geldiği için ayrı ayrı tüketilmeleri, vücudun yapısı açısından daha doğru bulunuyor. Yoğurtlu yemeklerin yanında sirke gibi ekşi gıdaların tüketilmesi de önerilmiyor.
Kanı temizler, kalp sağlığını güçlendirir.
Nitekim turpa rengini veren flavonoid maddesi, iyi bir kan temizleyicidir. Aynı zamanda da kalp sağlığı için çok faydalıdır.
Turp, içerdiği su ve liften zengin yapısı sayesinde sindirim problemlerine karşı fayda sağlar, bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
C vitamini deposu, lif kaynağı, antioksidan zengini turp, çiğ olarak da tüketilebilen beyaz etli bir sebzedir. Helenistik ve Roma dönemlerinde çok iyi bilinen bir bitki olan turpa, Eski mısır yazıtlarında da rastlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri