Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), acentelerin aidat ve acente-şube kuruluş ücretlerine yüzde 122,93 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında zam yapıldığını duyurdu. Yapılan zamla birlikte acentelerin yıllık aidat ücreti 11 bin 342 lira, acente ve şube kuruluş ücreti ise 226 bin 956 liraya yükseldi.
Düzenlenen seyahat acentası işletme belgesi, başvuru sahibine teslim edilmek üzere ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne gönderilir ve durum TÜRSAB'a bildirilir. Belge harçlarının Bakanlıkça belirlenen hesaplara yatırıldığına ilişkin belgelerin ibraz edilmesinden sonra, belge İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınır.
Genel Tebliği ile 2022 yılı yeniden değerleme oranı % 122,93 olmuştur. Belirtilen mevzuat hükümleri kapsamında 2023 yılına ilişkin "Yıllık Aidat" miktarı 11.342,83 TL, "Acenta ve Şube Kuruluş" miktarı ise 226.856,51 TL olmuştur. Saygılarımızla bilgilerine sunarız.
- A grubu seyahat acentaları için yedi bin (7.000 TL)Türk Lirası, - B grubu seyahat acentaları için altı bin (6.000 TL) Türk Lirası, - C grubu seyahat acentaları için beş bin (5.000 TL) Türk Lirası'dır.
İlgili 38 soru bulundu
2023 yılı için belirlenen üye giriş aidatı 226.856,51 TL (Üye kayıt ücreti üyelik işlemleri esnasında bir defaya mahsus tahsis edilir. Bakanlık tarafından işletme belgesinin düzenlenerek Birliğe üyeliğin kesinleşmesi durumunda geri iadesi mümkün değildir.) 2023 yılı yıllık aidat miktarı ise 11.342,83 TL'dir.
Araçlar, Türsab Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin belirleyeceği çalışma sınırlarında hizmet verecek olup, hizmet gereği il dışına da görevlendirilebilecektir. 3. Kiralama Süresi: Yüklenici ile İdaremiz arasında imzalanacak sözleşmenin yürürlüğe girmesine müteakip işe başlanacak, 24 (yirmi dört) ay sürecektir.
TÜRSAB, bildirilen adreste seyahat acentası işyerinin 17 nci maddede belirtilen nitelikleri haiz olup olmadığı, personele ilişkin kayıtların tutulup tutulmadığı hususlarında denetleme ve değerlendirme yapar.
Seyahat Acentasının tur, transfer veya operasyonlarında; kişinin Seyahat Acentası adına, Seyahat Acentası ile ilişkisinin niteliğini gösterir belge olarak, Seyahat Acentalığı faaliyetlerini denetleyen veya Seyahat Acentası ile kişinin ilişkisini sorgulayan mercilerce ibrazı istenildiğinde kullanılmaktadır.
Sözkonusu taşımaların düzenlenmesine ilişkin olarak uygulamada birliğin sağlanması açısından Y yetki belgesi alınması esası getirilmiştir. D2 yetki belgesi sahibi olunması durumunda da , şehiriçi yolcu taşımacılığında Y yetki belgesi alınması zorunluluğu vardır.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve FİBABANKA, tatilcilerin yüzünü güldürecek bir iş birliğine imza attı. Pandemi döneminde evlerine kapanmak zorunda kalan, tatili, denizi, güneşi özleyen vatandaşlarımız, hayallerindeki tatile “Tatil Kredisi” ile kavuşacak.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği 1618 sayılı kanunla 1972 yılında kurulmuş Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan nitelikleri haiz, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür.
İşletme belgesini devreden tüzel kişi ile devralan tüzel kişinin beraber düzenleyeceği tek dilekçe ve ekinde; devreden ve devralan tüzel kişiliğin imza sirküleri ile devralanın seyahat acentalığı faaliyetinde kullanacağı yeni unvana ilişkin "unvan tercih listesi" ile Bakanlığa başvurulur.
2023 yılı itibari ile 16 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Tur Operatörü maaşları 16540 TL'dir. En düşük Tur Operatörü maaşı 13230 TL iken, en yüksek Tur Operatörü maaşı 32050 TL'dir. Güncel Tur Operatörü maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Seyahat acentesi adı, TÜRSAB'a üye kaydının yapılması ve bakanlık tarafından verilen işletme belgesi almak suretiyle kazanılmaktadır. Seyahat acentesi, bakanlıktan alınan işletme belgesiyle acente faaliyetlerine başlayabilir.
“Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı resmi rakamlara göre, 2019 yılında ülkemizde faaliyet gösteren seyahat acentesi sayısı 11 bin 410'dur.
Seyahat Acentasının tur, transfer veya operasyonlarında; kişinin Seyahat Acentası adına, Seyahat Acentası ile ilişkisinin niteliğini gösterir belge olarak, Seyahat Acentalığı faaliyetlerini denetleyen veya Seyahat Acentası ile kişinin ilişkisini sorgulayan mercilerce ibrazı istenildiğinde kullanılmaktadır.
“TÜRSAB Karekodlu Plaka” başvuruları, seyahat acentası tarafından https://www.tursab.org.tr adresinden TÜRSAB ONLINE sistemi kullanılarak yapılabilir. Şifresi olmayan seyahat acentalarımız online sistem üzerinden şifre oluşturabilir. Başvuru, ücret ödemesinin gerçekleşmesi ile tamamlanmaktadır.
Nasıl başvurulur? TÜRSAB üyelik bilgilerinizi kullanarak, TÜRSAB Online platformunda yer alan formu doldurmanız yeterlidir. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra önce sanal kartınız oluşturulacak, basılı kartınız ise en kısa zamanda hazırlanıp tarafınıza ulaştırılacaktır.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kayıt Ücreti
TÜRSAB tarafından yapılacak denetleme sonucunda mevzuatta belirtilen şartlara sahip olduğu belirlenen seyahat acentası adayı işletmeler, üye kayıt ücretinin ödenmesi ile TÜRSAB üyesi olarak kaydedilirler.
MADDE 6 – (1) Birliğin organları şunlardır: a) Genel Kurul. b) Yönetim Kurulu. c) Denetim Kurulu.
TURSAV (Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı) bünyesinde faaliyet gösteren TÜRSAB Sınav ve Belgelendirme Merkezi resmî gazetede yayımlan...
TÜRSAB; AY'nın 135.maddesine göre kanunla kurulan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur.
TÜRSAB güvencesi, tatil severlerin tatil esnasında herhangi bir sorunla karşılaşmamaları adına güvenilir ticari kuruluşlara verilmektedir.
a) A Grubu Seyahat Acentası: Tüm seyahat acentalığı hizmetlerini yapar. b) B Grubu Seyahat Acentası: Kara, deniz ve hava ulaştırma araçlarına ilişkin rezervasyon ve bilet satışı hizmetleri ile A grubu seyahat acentalarının düzenledikleri turların biletlerinin rezervasyonunu ve satışını yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri