Turşu, kilo aldıran bir besin değildir fakat içindeki tuz ve sirke oranından dolayı vücutta su tutulmasına sebep olabilir.
Yüksek sodyum oranına sahiptir. Fazla tüketildiğinde idrara çıkama sorununun yanı sıra şişkinlik ve şişme gibi problemlere yol açabilir. Hazımsızlığa yol açabilir. Tuz oranı çok yüksek olduğu için yüksek tansiyonu olan kişilerde tansiyon artışına yol açabilir.
Zayıflama konusunda olumlu yönde etkilerinin olduğu bilinen turşu içerisinde yüksek miktarda lif barındırır. Özellikle de salatalık ve biber turşuları doğal içerikli olduğu için diyette tüketilebilecek en alternatif yiyeceklerdendir.
Diye merak edenlere genel olarak turşunun kilo aldıran bir besin olmadığını söyleyebiliriz. Fakat içinde çok fazla tuz olduğundan dikkatli tüketilmesi gerekir. Limitli bir şekilde tüketildiği sürece turşu kilo yapmaz tersine kilo vermeye yardımcı olur.
Sebze Karışımı/Turşu Suyunun 100 gramında 12 kcal kalori, ayrıca 1 Su Bardağı yani 200 gram Sebze Karışımı/Turşu Suyunda 24 kalori bulunmaktadır. Turşu, A ve C vitamini, potasyum ve lif açısından zengindir.
İlgili 33 soru bulundu
Probiyotik bakterilerin çok olduğu turşu suyu ile midenizi daha sağlıklı hale getirmek sizin elinizde. Günde 1 fincan turşu suyu ile, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken midenizin sindirim faaliyetini de düzene almış olacaksınız. İçeriğindeki sirke ve limondan ötürü, kabızlık sorunlarına en doğal ilaçtır.
Özellikle kış aylarında tükettiğimiz turşunun suyu da besin değeri açısından zengin olduğu için, kişinin sağlık durumuna yönelik doğru miktarlarda tüketildiği takdirde hastalıklara karşı vücut direncinin artmasınadestek sağlamaktadır. Sodyum, potasyum, a vitamini ve c vitamininden zengindir.
Süt, kalsiyum açısından zengindir ve besleyicidir. Bu sebeple kilo alımına sebep olabilmektedir. Fakat kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Aslında süt içen bir kişi vücutta yakılan kaloriden fazlasını almışsa kilo alır.
Turşu ve konserveler, içeriklerindeki yüksek tuz nedeniyle vücutta su tutulmasına neden olurlar.
- İleri yaşlarda daha sık rastlanan kas ve kemik tutulmalarını engellemek için kan seviyesinin ve kalsiyum oranının dengede olması gerekir. Turşu suyunda bol miktarda bulunan kalsiyum bunun durumu engelleyen en doğal besindir. İçerisine bal eklenip tüketildiğinde bu faydasını ikiye katlar.
Sabah aç karnına içilen turşu suyu bağırsakları temizliyor. Turşu suyu kaşıntıyı hafif asidik bir yanmayla dengeleyerek imdada koşuyor. Besinlerde bulunan yüksek orandaki liflerin sindirim sistemi üzerinde birçok olumlu etkisi bulunuyor.
Turşu suyu sporculara giren krampları önlemek değil onların krampları rahatlat için kullanılıyor. Sezon öncesi, sezon başında ve oyuncular sakatlıktan döndüğünde kullanıldığı da bildirildi. Kramp anında kaybedilen tuz oranını turşu suyu ile tamamlanıyor ve vücutta rahatlama meydana geliyor.
1) Kabızlığın İlacıdır. Turşu bolca lif ve fermente maddeler içerir. Probiyotikler sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve bağırsakları çalıştırır.
Turşu Suyu Kabızlığı Tedavi Eder
Özellikle bağırsak problemi olan kişiler, turşu suyu içerek bu sıkıntıları giderebilirler. Bundan dolayı kabızlık yaşayan kişiler, turşu suyu içerek bağırsak rahatsızlıklarını düzeltebilirler. Özellikle lahana turşusu, bağırsakları yumuşatmak konusunda birebirdir.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
- Vücutta alınan enerjinin yağa dönüşmesi için 24 saat süreye ihtiyaç vardır, bu da dolu dolu 1 gün demektir. - Ertesi gün yapılması gerekenleri uygularsanız 1 gram bile almazsınız. - Bu süreyi aştığınızda yediğiniz yiyeceklerdeki fazla kaloriler, yağ depolarına yönelir.
Bir tencerenin içerisine sıcak içme suyunu alın. Diğer malzemeleri tencerenin içerisine ekleyin ve tuz eriyinceye kadar karıştırın. Ardından turşu suyunun soğuması için, oda sıcaklığında bekletin. Sterilize edilen kavanozun içerisine taze sebzeleri yerleştirin.
Kilo aldırmasa da turşu içerisinde yüksek miktarda tuz ve sirke olmasından dolayı vücutta su tutmaktadır. Bu nedenle turşu dikkatli tüketilmesi gereken bir besindir.
İçme esnasında yarım bardak turşu suyuna yarım bardak içme suyu karıştırıp kullabilirsiniz. Balık et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. afiyet olsun.
Vücuttaki tuz ve sodyum eksikliğini de gidermede fayda sağlayan turşunun faydası zehirlenme ve sindirim bozukluğuna yol açar. Yani uzmanlar sindirime faydası olan bu besinin fazla tüketilmesi dahilinde sindirimi bozabilir. TURŞUNUN ZARARLARI NELERDİR? İçeriğindeki sodyum mide ve bağırsak çapını genişletir.
Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Kabızlık giderici özelliği vardır. Oldukça iyi bir idrar söktürücüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri