Doğal prebiyotik kaynağı olan turşular kadar suyu da kıymetli. Ödem attırıcı bir özelliğe sahip olan turşu suyu düzenli ve ölçülü kullanımıyla yağ yakımını kolaylaştırmaktadır.
Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruma sağlar. Metabolizmanın daha düzenli ve hızlı çalışmasını sağladığı için kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketilebilir. Yağ yakımını sağlar. Vücudun belirli bölgelerinde yağ birikime engel olduğu için bölgesel zayıflama konusunda da yardımcı olur.
1 bardak turşu suyu kaç kalori? Sebze Karışımı/Turşu Suyunun 100 gramında 12 kcal kalori, ayrıca 1 Su Bardağı yani 200 gram Sebze Karışımı/Turşu Suyunda 24 kalori bulunmaktadır. Turşu, A ve C vitamini, potasyum ve lif açısından zengindir.
Turşunun zayıflamaya yardımcı olduğu yollardan biri de vücudu iyi bir şekilde temizlemesidir. Özellikle bağırsaklarda bulunan toksinleri uzaklaştırır ve kişinin boşaltım sistemini daha aktif hale getirir. Boşaltım sistemindeki tembelliği ortadan kaldırarak vücudun kilo biriktirmesini önler.
Yemeklerden sonra da bir fincan turşu suyu tüketmek sindirim sisteminiz için oldukça etkili olacaktır. Kilo vermek isteyenler sizleri de böyle alalım. Çünkü düzenli şekilde ve az miktarda turşu suyu içenlerin yağ yakımının hızlandığı belirlenmiştir. Özellikle sirkeli turşular, yağ yakımında oldukça etkilidir.
İlgili 41 soru bulundu
Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengeler. - Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir. - Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Vücutta yağ birikimine izin vermez.
1) Kabızlığın İlacıdır. Turşu bolca lif ve fermente maddeler içerir. Probiyotikler sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve bağırsakları çalıştırır.
Bazı turşuların tüketilmesi diyete yardımcı olabilir ve bu turşuların içinde de lahana turşusu bulunur. Lahana turşusu içinde bulunan lif sayesinde diyette tüketilmesi tavsiye edilen turşulardan biridir.
Özellikle kış aylarında tükettiğimiz turşunun suyu da besin değeri açısından zengin olduğu için, kişinin sağlık durumuna yönelik doğru miktarlarda tüketildiği takdirde hastalıklara karşı vücut direncinin artmasınadestek sağlamaktadır. Sodyum, potasyum, a vitamini ve c vitamininden zengindir.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz “Sağlıklı kişilerde turşunun haftanın 2 günü, maksimum bir avuç içi kadar tüketimi yeterli gelecektir. Çünkü böbreklerin idare edebileceğinden fazla tuz veya tuzlu gıdalar tüketmek kan basıncını yükselterek yüksek tansiyona sebep olabiliyor.
100 gram karışık turşunun kalorisi 36 kalori olarak belirtilmiştir. 100 gram turşu kavurmasının kalorisi 39 kalori olarak belirtilmiştir. 100 gram turşu suyunun kalorisi ise 12 kalori olarak belirtilmiştir.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
Vücut üzerindeki metabolizma hızını neredeyse ikiye katlayan turşular, metabolizmanı yavaş çalışmasının önüne geçerek daha kısa sürede daha fazla kalori yakmaya neden olur.
Fakat turşunun insan vücudu konusunda tahmin edilenden daha fazla yararı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra turşu; kalori açısından da çok düşük değerlere sahiptir. Bu yüzden kilo verme sürecinde olan ve bedeninin sağlıklı şekilde çalışmasını isteyen herkes, diyet programında turşu tüketebilir.
Günlük hayatta sıklıkla kullanılan limonun faydaları cilt sağlığından böbrek sağlığına kadar oldukça fazladır. Düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.
Spor yapan birçok kişi egzersiz sırasında desteklemesi için oldukça fazla şeker içeren yüksek kalorili içecekleri seçiyor. Gerçekten kilo vermeye çalışıyorsanız, turşu suyu diğerlerinden çok daha iyi bir seçenektir.
Vücuttaki tuz ve sodyum eksikliğini de gidermede fayda sağlayan turşunun faydası zehirlenme ve sindirim bozukluğuna yol açar. Yani uzmanlar sindirime faydası olan bu besinin fazla tüketilmesi dahilinde sindirimi bozabilir. TURŞUNUN ZARARLARI NELERDİR? İçeriğindeki sodyum mide ve bağırsak çapını genişletir.
Pürüzsüz cilt için: Salatalık (15 kalori / 100gr.)
Bol su ve lif içerdiği için çok düşük kalorili diyette sınırsız olarak önerilir.
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kepek ekmeği, vücutta depolanmadan dışarı atılır. Bu sayede kilo almanıza neden olmaz. 1 dilim kepek ekmeği 54 kaloridir. Magnezyum, potasyum ve selenyum bakımından oldukça zengin olan keten tohumlu ekmek yüksek oranda lif içerir.
Bu, son zamanlarda popülerliğinde artış görülen başka bir lahana turşusu şekli olan kırmızı lahana lahana turşusu da çok sayıda iyi bakteri ve yüksek C Vitamini içerir. Bu sayede kırmızı lahana turşusu tüketimi, güçlü bir bağışıklık sistemi için mükemmel bir seçimdir.
Şöyle ki bu iki yiyeceğin de gaz yaptığı biliniyor. Ve bolca turşuların içerisinde de kullanıldıkları açıktır. Yani turşu malzemesinden ziyade direk olarak suyuna katılan sarımsak dahi gaza neden olabilir.
Turşu hem limonla hem sirkeyle yapılmaktadır. Eğer turşu suyu içilecekse limondan yapılması gerekiyor. Ama turşu suyu içilmeyecekse sirkeyle yapılmalıdır. Sirke turşuyu eritebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri