Oetker Turşukur ile turşu hazırlamak çok kolay; sebzeler temiz bir kavanoza yerleştiriliyor. Paketin tamamı 750 ml (3,5 su bardağı) kaynamış su içerisinde eritiliyor ve soğumaya bırakılıyor. Soğuyan Turşukur'lu suya 2,5 çay bardağı sirke eklenince turşu kurmak için salamura karışımı hazırlanmış oluyor.
1-Kabın içindeki salamurayı başka bir kaba boşaltın. 2-Boşalan kabın içine turşusunu yapmak istediğiniz taze turşuluk sebzelerinizi alabildiğince doldurunuz. 3-Dilerseniz defne yaprağı,maydanoz,dereotu,kereviz yaprağı,tane karabiber,sarımsak ekleyin.
Ustası uyardı: Turşularınızı karışık kurmayın, turşu suyunu kaynatmayın.
turşu yap, evlerde bağımsız turşu yapımı akımına katılmak isteyen tüketiciyi hedefler. sikerim elalemin yaptığı götüboklu turşuyu, kendi turşumu kendim yaparım gibi düşüncelere gark etmiş kişilere bire birdir. bu likit ürün alınır, turşusu yapılmak istenen sebzelerin doldurulmuş olduğu kavanoza katılır.
İlgili 26 soru bulundu
Dr. Oetker Turşukur ile turşu hazırlamak çok kolay; sebzeler temiz bir kavanoza yerleştiriliyor. Paketin tamamı 750 ml (3,5 su bardağı) kaynamış su içerisinde eritiliyor ve soğumaya bırakılıyor. Soğuyan Turşukur'lu suya 2,5 çay bardağı sirke eklenince turşu kurmak için salamura karışımı hazırlanmış oluyor.
İçindekiler: Su, üzüm sirkesi, tuz, stabilizör (kalsiyum klorür), asitlik düzenleyici (sitrik asit), koruyucu (potasyum sorbat), antioksidan (askorbik asit). Serin yerde muhafaza ediniz. Raf ömrü 36 aydır.
Kullandığımız su, kaynayıp soğumuş değil, kaynar halde sıcak su olacak. Merak etmeyin sebzeler yumuşamıyor, bilakis daha çıtır oluyor.
Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Turşu yaparken en önemli konu turşunun suyunu yapmak. Suyun içme suyu olması önemli bir nokta. Altın oran denen su, sirke ve tuz oranı ise 1 litre suya 1 çay bardağı sirke, 2,5 çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu şeklinde olmalı.
Püf noktası: Bu salatalık turşusu tarifini diğer tariflerden ayıran en önemli özelliği içerisine sıcak, kaynar halde su koyuluyor olması. Salatalık turşusunun içerisine kaynar su koyuluyor olması sizi şaşırtmasın, bu halde yapılan turşusunun tadı daha kıtır kıtır ve lezzetli oluyor.
Tam Ölçüleriyle Turşu Kurma Tarifi İçin Malzemeler
5 litrelik turşu için; 1 çay bardağı iri kaya tuzu. 1,5 su bardağı üzüm sirkesi. 1 yemek kaşığı limon tuzu.
Turşu Suyu Kaç Kalori ve Turşu Suyu Tekrar Kullanılır mı? Turşu bittikten sonra kalan su, eğer bir bulanıklaşma yoksa tekrar kullanılabilir.
Turşumuzun üzerine doldurdumuz sirkeli suyu bir tencereye boşaltıyoruz. Her lt. İçin 1 silme yemek kaşığı şeker, 2 dolu yemek kaşığı tuz (en irisinden değil), 1 çay kaşığı kadar limon tuzu koyarak hazırladığımız turşu suyunu ocağa alıyoruz.
Turşu, salça ve konservelerde kullanılır.
Biberlere bıçakla minik çizikler atılır. Pet şişelere önce sarımsak atılıp biber dizilir. Sonra aralarına da sarımsak koyulup biber dizilir. Hazır turşu suyu dökülür ve ağzı kapatılıp karanlık yerde bekletir.
1 buçuk su bardağı sirke. 1 çay kaşığı limon tuzu. 1 yemek kaşığı toz şeker. 5 yemek kaşığı tuz ve sonradan yarım yemek kaşığı üzerine dökmek için tuz.
Turşuya asıl lezzetini veren üzüm sirkesidir. 5) Tercihe göre turşuya 1 litre için 2-3 adet küp şeker de atabilirsiniz. Bu mayalanmayı hızlandıracaktır.
5 yemek kaşığı kaya tuzu (eksik olursa ekleyebilirsiniz) 2, 5 litre hazır su (eksik gelirse ekleyebilirsiniz)
Malzemeleri 1 kg luk kavanoza aralarına sarımsak ekleyerek dolduruyoruz. Üstüne tuz ve şekerle karıştırdığımız sirkeyi ekliyoruz. Ters çevirip 8 saat bekliyoruz. Sonra düz çevirip karanlık bir yere koyuyoruz yaklaşık 15 günde oluyor bulanma bozulma olmuyor ayrıca kıtır kıtır bir turşu oluyor.
En İyi Cevaplar. Kavanoza sebzeleri yerleştirdikten sonra üzerine tuz, şeker ve tuzu ekleyip üzerini kaynar halde sıcak suyla dolduruyoruz. Burası çok sorulduğu için açıklamak isterim, kullanılan su kaynayıp soğumuş değil kaynar halde sıcak su olacak. Merak etmeyin sebzeler yumuşamıyor, aksine daha çıtır oluyor.
Kavanozun kapağını kapattıktan sonra kavanozu hemen ters çevirip, vakumlanmasını sağlayın. 2 saat kadar bu şekilde bekletin. Hazırladığınız sıcak suyla kornişon turşusunu süre sonunda düz çevirin. Güneş almayan serin bir yerde 1 hafta kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
O malzemelerin uzun süre dayanabilmesi için tuza ihtiyaçları var. Bu nedenle tuz çok fazla gelirse sebzelerin ya da meyvelerin çok fazla şişmesine neden oluyor. Çok fazla şişen malzemeler çok çabuk bozulmalara neden oluyor. Yine tuz az gelirse bu defa da malzemeler yeterince korunmuyor ve yumuşamalara neden oluyor.
Bizim kurduğumuz salatalık, domates, lahana, havuç, biber, acur, kelek gibi malzemeler kesinlikle sert olmalı. Ezik, yumuşamış, berelenmiş malzemelerden yapılan turşular çabuk yumuşayacağı gibi çabuk da bozulur.
Bu, son zamanlarda popülerliğinde artış görülen başka bir lahana turşusu şekli olan kırmızı lahana lahana turşusu da çok sayıda iyi bakteri ve yüksek C Vitamini içerir. Bu sayede kırmızı lahana turşusu tüketimi, güçlü bir bağışıklık sistemi için mükemmel bir seçimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri