Her zaman olduğu gibi bu yıl da ilk 100'e giren adayların hangi branşları tercih ettiği merak konusuydu. 2021 TOBB ETÜ Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Berk Kaan AKTAŞ 83,3 Temel ve Klinik Bilimler puanı ile 2022 1. Dönem TUS birincisi oldu.
MART 2022 TUS BİRİNCİSİ DR. BERK KAAN AKTAŞ SONUÇ BELGESİ! >
Sonuçlara göre, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden rekor başarı geldi. 80 tam puan üzerinden 79.69 puan alarak, temel ve klinik puan türlerinde rekor başarı elde eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Kurtuluş Öz, TUS birincisi olurken; ikincilik, üçüncülük, dördüncülük ve sekizincilik de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ...
Biyokimya -66,65. Psikiyatri – 65,70.
TUS kapsamında branşlar arası zorluk dereceleri incelendiğinde, birinci dönemin güçlük düzeyi en yüksek (en zor) testi olarak Temel Tıp Bilimlerinden “anatomi”; Klinik Tıp Bilimlerinden ise “dahiliye” ve “pediatri” karşımıza çıkıyor.
İlgili 27 soru bulundu
TUS bölümleri içerisinde puanı en yüksek olanların sıralaması; Plastik Cerrahi, Cildiye, Göz Hastalıkları, Tıbbi Genetik ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon'dur. Yüksek puana sahip diğer bölümler; KBB 67,94. Nükleer Tıp 67,55.
Listenin birincisi, en yüksek puan olan 78,72 ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanını tercih etti. İstanbul ve Hacettepe Üniversitesi, 10'ar hekimin tercihi ile en çok tercih edilen kurum oldu.
Dr. Onat Güner, 21 Mart 2021 tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (2021-TUS 1. Dönem), Temel Tıp Bilimlerinde 81,45 puan ve Klinik Tıp Bilimlerde 80,77 puan ile TUS tarihinin en yüksek puanını alarak her iki puan dalında da birinci oldu. Fakültemiz Dekan Vekili Prof.
Tüm sınavlar için geçerli olan başarı şartı ise sınavda en az 50 puan almaktır.
Mensa. Dünyanın en zor sınavları dendiğinde akla ilk gelenlerden biri Mensa. Katılım için herhangi bir yaş sınırı bulunmayan bu sınavı başarıyla tamamlayanlar dünyanın en eski ve en büyük IQ topluluklarından olan Mensa'nın bir parçası haline gelebiliyorlar.
Tıp, veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanlar başvurabilir.
-Eczacılık 4 yıl değil 5 yıldır. -Tıp mezunu ile eczacılık mezunu aynı statüde çalışsa dahi aynı maaşı kesinlikle alamaz. -Tus sınavına girip eczacılıkta uzmanlığını yapabilir ama bu yıldan itibaren EUS çıktı ve bazı bölümler artık sadece EUS ile olunabiliniyor.
NİSAN 2023 TUS BİRİNCİSİ DR. OĞUZHAN KESKİN SONUÇ BELGESİ! >
Tercih sırası önemli. Merkezi yerleştirme, adayların yerleştirme puanlarına, tercihlerine ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşullarına göre bilgisayar ortamında yapılıyor. Bu nedenle de tercih listenizi istek sıranıza göre oluşturmanız gerekiyor.
Tıpta Uzmanlık eğitim süresi eğitim programına göre üç ile beş yıl arasında değişmektedir. Tıpta uzmanlık eğitimi tıp dışı meslek mensupları için de mümkündür.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi olan Kurtuluş Öz, bugüne kadar elde edilen en yüksek puanı aldı. DHA'da yer alan habere göre TUS birincisi olan Kurtuluş Öz, TUS'ta geçen yılki 79.41'lik rekoru kırarak 79.69 puan aldı.
Çünkü eğer doktor adayları bu sınavı kazanamazsa hem alan seçimi yapamaz, hem de uzman doktor olamaz. TUS'u kazanmazsanız az önce dediğim gibi uzman doktor olamazsınız. Alan seçimi yapamazsınız ve alansız bir pretisyen doktor olarak ya bir hastanenin acil kısmında ya da bir köyün sağlık ocağında görev yaparsınız.
Doğru cevap sayısı her adayın Yabancı Dil Testinden almış olduğu puanı belirleyecektir. Yabancı Dil Sınavında kullanılan çoktan seçmeli testlerden 100 üzerinden 60.000 veya daha yüksek puan alanlar TUS-Bilim Sınavına girmeye hak kazanacaklardır.
TUS KONTENJANLARI BELLİ OLDU
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "4 Eylüldeki TUS'a 24.459 uzman adayı katıldı. Bu dönem için eğitim kurumlarına 9.338, yabancı uyruklu ve KKTC vatandaşı öğrenciler dâhil edildiğinde TOPLAM 9.911 KONTENJAN planlandı.
Doktor rütbelerinde en düşük kademe pratisyen hekim, en yüksek rütbe ise ordinaryüstür.
Tıp fakültesi okumak isteyen öğrenciler AYT sınavında özellikle Fen Bilimleri ve Matematik alanına ağırlık vermesi gerekir. AYT sınavında ortalama Matematik ve Geometri derslerinden 38 net yapılması gerekirken Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden en az 35 net yapılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri