Çöp kovasının kokmaması için, taban kısmına bir avuç karbonat serpin. Karbonat kötü kokuları hapsetme konusunda ustadır. Karbonatı serptikten sonra, çöp kovasına bir poşet geçirerek kullanmaya devam edebilirsiniz. Kedi kumu, çöp kovasının dibine süzülen kokuyu ve nemi içine hapseder.
Eğer çöp kovasına kötü koku sinmişse bu durumda çöp kutusunu yıkamanız gerekir. Kötü kokuyu yok etmek için çöp kovasını çamaşır suyu ya da daha doğal çözümler sunan sirkeli su ya da karbonatlı suyla yıkayabilirsiniz.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Karbonatı yalnızca kötü kokuları gidermek için değil; kötü koku oluşmasını engellemek için de farklı yöntemlerle kullanabilirsiniz. Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
İlgili 35 soru bulundu
Eğer daha pratik bir yöntem arıyorsanız tıpkı sirke gibi asidik özelliğe sahip limon ve portakal kabuklarını saklayabilir; kabukları lavabo giderine bocaladıktan sonra üzerine sıcak su dökerek tabakalardan ve kokudan kurtulmayı deneyebilirsiniz. Lavabo kokusu giderici doğal çözümlerden bir diğeri de kahve telvesi.
Bu nedenle banyodan gelen kötü kokuyu gidermek için tavsiye edilen yöntemlerin dışına çıkılmaması önerilir. Bu yöntemleri ise şu şekilde sıralayabiliriz: Sıcak Su ve Sirke: Küçük bir kaseye yaklaşık olarak yarım bardak sirke ve bir miktar sıcak su ekleyin. Karışımı iyice karıştırın ve lavabonuza dökün.
Bir bardak sirke kullanın
Özellikle kızartmalardan sonra, kokuyu gidermeye yardımcı olması için ocakta bir bardak beyaz sirke kaynatın. Ayrıca, daha taze kokan bir mutfakla uyanmak için gece boyunca tezgaha bir bardak sirke de bırakabilirsiniz.
BEYAZ SİRKE
Beyaz sirkenin keskin kokusu sizi rahatsız etmesin çünkü bu koku maksimum birkaç dakika içerisinde uçacak. Fakat beyaz sirkenin içerisinde yer alan ve kötü kokularla mücadele etmesini sağlayan özler, gün boyu kötü kokuları önlemek için kalacak.
Bir tavada tarçın kavurmak ya da tavaya sinen kokuyu limon ve kahve telvesiyle ovarak yok etmek de size yardımcı olacak pratik önerilerdir. Daha kalıcı ve profesyonel bir çözüm istiyorsanız Dion ile ocak, fırın, gril, tava ve tencereleri temizleyebilir ve tüm mutfağa sinen balık kokusundan kolayca kurtulabilirsiniz.
Bazı bakteriler bağırsaklarda ve sindirim sisteminde enfeksiyona neden olabilir. Bu, normalden daha yüksek bir gaz hacmine ve kuvvetli kokuya sebep olur. Sindirim sistemi enfeksiyonu olan kişilerde, sıklıkla karın ağrısı ve ishal görülür. Bakteriyel bir enfeksiyonunuz olup olmadığını anlamak için doktorunuza görünün.
limon kabuğu da esansiyel yağlar gibi etki eder. çünkü limon kabuğu yoğun kokulu doğal yağlar içerir ve bu yağlar kokuları hızla uzaklaştırır. birkaç tane taze limonun kabuğunu bir fincan kadar su ile birlikte 3-4 dakika kaynatın.
Bir adet tableti bir su bardağında çözün ve koku veya tıkanıklık olan noktaya (gider, çöp öğütücüsü gibi biyolojik kirlilik olan bölgeye) dökün. İşlemi geceden yapmanız daha etkili bir sonuç elde etmenizi sağlar. Düzenli kullanımı problemin tekrarlamaması için tavsiye edilir.
Çöp kovası içerisine atılan atıklar, zaman içinde koku oluşumuna neden olabiliyor. Bazı durumlarda, çöp kovasının boşaltılması dahi oluşan kötü kokunun gitmesine yardımcı olmuyor. Çöp kovalarındaki koku oluşumu, genellikle, çiğ ve bakteri üreten gıdaların farklı atıklar ile birleşmesinden kaynaklanıyor.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Evlerde, ofislerde, banyolarda, giyim ve geri dönüşüm atıklarında kullanılan kutulara, eşyalara genel itibariyle çöp kovası adı veriliyor.
Çamaşırlarda sirke kullanmak , sert kimyasallar olmadan çamaşırları beyazlatır, parlatır, kokuları azaltır ve yumuşatır. Sirke kolay bulunur ve hem standart hem de yüksek verimli çamaşır makinelerinde güvenle kullanılabilir. Çamaşır için sirke alırken damıtılmış beyaz sirkeyi tercih edin.
- Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir. - Sirkeli su kolesterolü de düşürmeye etki eder. - Sirkeli su tok tuttuğu için diyet listelerine de mutlaka eklenmelidir. - Sirkeli suyu düzenli bir şekilde içmek kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor.
Giysilerdeki kötü kokuları çıkarıyor
Sigara, küf gibi kokuların sindiği çamaşırlar için de beyaz sirke birebir. Yumuşatıcı kısmına bir su bardağı beyaz sirke dökerek müthiş sonuçlar alabilirsiniz.
Kedi kumu rutubet kokusu için en iyi çözümdür. Nemi çekme kapasitesi yüksek olduğundan işe yarar. Gözden uzak yerlere kedi kumu konulabilir. Karbonat ve tuz da iyi nem çekicidirler.
Ayrıca fare ölüsü kokusu geniş bir alana yayıldığı için de, kaynağını bulmak ve fare ölüsünü ortadan kaldırmak da daha zor bir hal alır. Özel eldivenler ve koruyucu maskeler kullanılarak fare ölüsü ortadan kaldırılsa bile, 2 ya da 3 hafta boyunca koku etkisini göstermeye devam edecektir.
Tesisatın iyi döşenmemesi, çatlak oluşumu, boşluk kalması, alafranga tuvaletlerin yerine tam oturmaması ve daha birçok sebepten de lağım kokuları yayılabilir. Tüm bunlar öncelikle sağlıklı bir yaşam için sonrasında ise kaliteli bir yaşam için can sıkıcıdır.
Tuvalet ve Banyo Neden Lağım Kokar? Uzun süreli kullanım olmaması durumunda giderlerdeki es dediğimiz U şeklindeki deve boynu kısmında kalan kokunun geçişini önleyen su, özellikle sıcak havalarda zamanla buharlaşır. Su olmadığı için de koku bu yolu kullanarak eve yayılır. Eve döndüğünüzde bu kokuyla karşılaşırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri