Kaynatılarak hazırlanan maydanoz suyu tarifinde ise yine sapları ile birlikte ayıklanan maydanozlar birkaç parçaya bölünüp kısık ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra maydanozlar eriyip yok olmadan ocağın altı kapanır ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Maydanoz suyu soğuduktan sonra tüketilebilir.
Böbrek ağrısına iyi gelen çeşitli bitkisel sular ve çaylar da mevcuttur. Bitkisel tedaviler şöyle sıralanabilir: Maydanoz suyu: İdrar söktürücü özelliği ile bilinen maydanoz suyu, böbreklerin temizlenmesi açısından faydalıdır.
Kaynamakta olan 1,5 su bardağı klorsuz suya 7-8 adet saplarıyla beraber maydanoz atılır ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dk demlenir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra ocaktan alınır ve süzerek ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra sabah kahvaltısından 1 saat önce 1 su bardağı içilir.
Maydanoz veya suyu, idrar yolu enfeksiyonu, böbrek taşı ödem, adet dönemi problemleri, sindirim sorunları astım ve öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir. Maydanoz etkili bir idrar söktürücü ve ödem attırma özelliği taşır. Safra ve böbrek taşlarının hızla atılmasını sağlar. Kullanmak için ancak doktora danışmak gereklidir.
İlgili 42 soru bulundu
Öödem İçin Maydanoz Suyu
Maydanozun ihtiva ettiği flavonglikozidinin idrar sökümüne katkısı bulunuyor. Bu nedenle maydanoz, böbrek taşı, safra kesesi ve idrar yolu enfeksiyonlarında yardımcıdır.
Limon Suyu: En bilinen böbrek ağrısı bitkisel çözüm yöntemlerinden biri de taze limon suyu! Sitrik bir meyve olan limon özellikle böbrek taşı kaynaklı ağrılarda etkili olup içerdiği asetik asit ile taşların parçalanmasına yardımcı olur.
Yaban mersini, böğürtlen ve kızılcık gibi koyu renkli olanlar böbrekler için en iyisidir. Ancak yüksek şeker içeriği nedeniyle ölçülü olarak tüketilmelidirler. Zencefilin antioksidan özelliği böbrekler için faydalıdır. Zencefil tüketmek toksinleri atarken aynı zamanda kanı ve böbrekleri temizler.
Böbreklerde ağrı hissedildiği zaman sıcak su torbasının içerisine, sıcak su doldurulduktan sonra direkt temas yerine, mutlaka bir havluya sarılmalı ve ağrının olduğu bölgeye yerleştirilmelidir. Diğer yandan böbreklerin çalışmasını sağlamak amacıyla günde en az 2 litre su ve periyodik aralıklarla nar suyu içilmelidir.
Kızartma, fast food, işlenmiş gıdalar ve kırmızı et aşırı tüketildiğinde hipertansiyona, bu hastalık da böbrek yetmezliğine neden olur. Aynı zamanda kafein ve asitli içecekler de böbreklerin baş düşmanıdır. Böbrek vücutta oluşan atıkların atılmasından sorumlu olan organlarımızdan birisidir.
☑ Böbrek iltihapları, idrar yolları ve idrar torbası iltihabı (sistit) için; adaçayı, kocayemiş yaprağı, funda yaprağı ve mersin yaprağı 1 litre sıcak suya bir tutam atılıp, 20 dakika demlenip süzülür. Bu karışımdan aç karnına günde 3 su bardağı içilir. İçilmeye bir müddet devam edilmelidir.
Böbrek enfeksiyonunun en yaygın belirtileri arasında bulantı, donuk ağrı, idrara çıkma sırasında yanma veya ağrı, idrarda kan veya irin, keskin ağrı, kötü kokulu veya bulanık idrar, kusma, sırt veya kasık bölgesi ağrısı, titreme ve ateş görülür.
Maydanoz suyu günde 1 bardak içilmelidir. Çünkü her faydalı besinde olduğu gibi maydanoz suyunun da fazla tüketilmesi böbreklere, kan akışına ve kan şekerine ciddi zararlar verebilir.
Yaklaşık yarım demet taze maydanozu saplarını da kullanarak yıkayıp, çaydanlığa koyabiliriz. Üzerine 2 su bardağı suyu ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz. Ortalama iki-üç dakika kaynadıktan sonra kapağını kapatıp on dakika demlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra isteğimize göre sıcak veya oda sıcaklığında içebiliriz.
Kaynamış maydanoz suyu aynı zamanda limonlu maydanoz kürü olarak da öne çıkmakta ve değerlendirilmektedir. Ancak bu maydanoz suyunun en fazla 15 gün kadar tüketilmesi önerilmektedir.
Maydanoz, Çaltı otu, Pitaya, Bal kabağı, Kırmızı elma, Isırgan otu, Limon suyu, Karnabahar, Yaban mersini, Sarımsak, Karabuğday, Lahana, Biber, Soğan, Makademya fındığı, Ananas, Kızılcık, Ayrık otu… Bu örnekleri arttırmak mümkün.
Çok fazla tuz yerseniz, böbrekleriniz vücudunuzdaki fazla sodyumu atmak için daha çok çalışmak zorunda kalır, bu nedenle yüksek tansiyona neden olabilecek suyu bünyenizde tutmaya başlayabilirler. Böbreklerinizi sağlıklı tutmak için, fazla tuz yerine yiyeceklerinize baharatlar ve otlar ekleyebilirsiniz.
Böbrek taşı oluşumunu engelleyen limon suyu, vücuda yeni bir su kazandırır ve de idrarı sulandırır. Bu sayede de böbrek taşı oluşumunu engeller. Ayrıca limon suyu sindirime de çok yardımcı olmaktadır. Taze limon suyu tüketimi böbrekleri ve sindirim sistemimizi temizleyerek vücudun toksinlerini atmasına yardımcı olur.
Böbrek ağrısı üşütme belirtileri aşağıdaki gibidir. Bunlar; Ateş, ağrılı idrara çıkma, kusma, idrarda kan, mide bulantısı, baş dönmesi, yorgunluk, kabızlık, ishal, titreme, ağızda metalik tat, şişme ve ya nefes darlığı gibi belirtilerdir.
Maydanoz, antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin olup, böbrekleri doğal olarak temizlemeye yardımcı olur.
İçeriğindeki folat sayesinde kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve yüksek tansiyona bağlı hastalık riskini azaltır. Fazla su ve tuzun vücuttan atılmasını sağlayarak böbrek fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlar.
Maydanoz Kürü Uygulanışı: Yukarıda olduğu gibi elde ettiğiniz maydanoz suyu sabahları kahvaltıdan 15 dk önce aç karnına içilir. Bu düzenli olarak ara vermeden 15 gün boyunca uygulanır. Dilerseniz 15 gün sonunda 5 gün ara vererek tekrar aralıksız 15 gün uygulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri