Yüzme ve yorucu aktivitelerden önce tuzlu su ve klor mücevherlerinize zarar verebilir. Mücevherlerinizi zarar görmesini önlemek için tuzlu su ve klora girmemeye dikkat edin.
Özellikle eski veya atıl durumdaki bilgisayar parçaları, cep telefonları ve diğer elektronik cihazlar içerdikleri altın içeriği nedeniyle altını bozan maddeler arasında yer alır. Diş Protezleri ve Takılar: Eski diş protezleri veya artık kullanılmayan altın takılar da altını bozan maddeler arasında sayılabilir.
Altın ve çelik takılar herhangi bir şekilde kararma yapmazlar. Fakat gümüş, alüminyum ve türevleri olan takılarınız havuz ya da denizde kararma sorunu yaratabilir.
Kolye, küpe, yüzük, bileklik, alyans gibi her türlü altın aksesuar; zamanla kirlenebilir, yağlanabilir ve kararabilir. Evde bulunan diş macunu, sirke, karbonat, limon suyu gibi malzemeler kullanılarak değerli takılar kolaylıkla temizlenebilir ve pratik sonuçlar elde edilebilir.
Amonyak hemen herkes tarafından bilinmekte olan bir üründür. Kararmış olan altınların parlaması için kullanılan ürünlerden bir tanesidir. Su ve amonyak karışımında bekletilmekte olan altınlar birkaç dakika sonra çıkarılarak durulanmaktadır. Ardından oldukça parlak bir altın görünümü elde edilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Karbonat ve su: Karbonat ve su karışımı, altın takılarınızı temizlemek için etkili bir yöntemdir. Karbonatı su ile karıştırarak bir macun yapın ve yumuşak bir fırça kullanarak takılarınızı bu macunla temizleyin. Daha sonra takılarınızı ılık su ile durulayın ve bir bezle kurulayın.
çelik bilyeler, amonyaklı deterjan veya temizlik şampuanı doldurulur. Temizlenecek parça veya parçalar, kabin içine bırakılarak motor çalıştırılır. Bilyeler dönme hareketiyle devamlı hareket ederek su ile beraber parçaların en ayrıntılı noktalarına temas eder ve yüzeyleri temizleyerek parlatır.
Hayır kararmaz. Kullanıma bağlı olarak; kozmetikler, kimyasal ( çamaşır suyu vb.) ürünler altınlarda matlaşmaya neden olur.
Pırlantalar dünyanın en sert maddesidir ancak sürtündükleri takdirde birbirlerini çizerek zedelerler, bu da onların değer kaybetmesine yol açar. -Takılarınıza klor, aseton veya çamaşır suyu gibi kimyasal maddelerin temas etmesi, renklerinin değişmesine ve matlaşmasına neden olmaktadır.
Gerçek altını mıknatıs çekmeyecektir. Ancak bu, her zaman kesin sonuç vermez. Altın kesinlikle kararma ve paslanma yapmaz. Kullandığınız takılar kararmışsa altın değildir.
Mutfak tezgahları, mermer zeminler veya mermer lavabolar gibi farklı alanlarda inatçı lekeleri ortadan çıkarmak için hiçbir zaman asidik malzemeler kullanmamak gerekir. Özellikle porçöz gibi ürünler direkt olarak daha fazla leke oluşmasına, hatta mermerin çatlamasına dahi neden olabilir.
Tuz ve karbonat ve sıcak su altın temizliğinde oldukça verimli sonuçlar veren bir karışım elde etmenizi sağlar. Yeterince derin bir kâsede kaynar suya tuz ve karbonat ilave ederek yeterince karıştığından emin olun. Akabinde parlatmak istediğiniz altınlarınızı bu karışım içerisinde 10 dakika banyo yaptırın.
Gümüş ve altını bir arada kullanırken, dengeli bir dağılım hedeflemelisiniz. Örneğin, gümüş bir kolye kullanıyorsanız, altın bir bilezik veya yüzükle bu kombini tamamlayabilirsiniz. Ancak her iki metali de aynı takı türünde (örn. iki kolye veya iki bilezik) kullanmaktan kaçının.
Altın Kaplama Takıların Bakımı
Makyaj, vücut losyonu, parfüm gibi kimyasal içerikli ürünler altın kaplama takıları olumsuz etkiler. Bu nedenle makyaj, losyon ve parfümünüzü uyguladıktan sonra birkaç dakika bekleyerek takılarınızı takabilirsiniz. Her kullanım sonrası takılarınızı silebilirsiniz.
Altın takı modelleri veya külçeler üzerinde bir damga bulunur. Bu damgada, altının saflık derecesi belirtilir. Örneğin, 24 ayar altın, 999 veya 999.9 damgası ile işaretlenir. Bu damga ise altının gerçek olduğunu gösterir.
Sıvı fondöten ve pudrayı sürdüğünüz yere altın takınızı hafifçe bastırın. Cilde değen altın, siyah bir iz bırakırsa, altın gerçek demektir. Altın takınızın yanına bir mıknatıs koyarak bu testi yapabilirsiniz. Altın manyetik olmadığından mıknatısın takıyı çekmemesi gerekir.
Uzun süre kullanımlar sonucu altın takılarınız kirlenerek kararabilir. Kullandığınız kozmetik ürünler, cildinizdeki yağ oranı, ter ya da vücut parfümleri gibi dış etkenler altınların kararmasını hızlandıran unsurlardan sadece birkaçıdır.
BOZDURMAK İSTEDİĞİNİZ ALTININ TÜRÜ NEDİR? 24 ayar altın, külçe altın ve gram altınlar ile yatırım yapanlar, altınlarını bozdurdukların da zarara uğrama olasılıkları çok düşüktür. Çünkü bu tarz altınlar saf olarak satılır ve üstünden işçilik parası alınmaz.
Mıknatıs, demir, kobalt ve nikel gibi madenleri çekmektedir. Bakır- alüminyum gibi maddelere ve radyum, paladyum, altın, gümüş ve platini çekmemektedir.
Takılar, toza ve havaya temas etmesiyle birlikte altın parlaklığını kaybeder ve matlaşır.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, buluntu eşyaya sahiplenmenin caiz olmadığına hükmetti. Kurul, büyükşehirlerde nüfus yoğunluğu sebebiyle sahibine ulaşılamayan buluntu eşyaların ise devlet yetkililerine teslim edilmesi tavsiye edildi.
Hayır, altın oksitlenmez veya renk atmaz.
Bir kabın içine 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı karbonat ve biraz su katılmalıdır. Sonrasında diş fırçası yardımıyla alyanslar kabın içinde ovulmalıdır. Çizikler ve lekeler gidene kadar ovulma işlemi devam etmelidir.
Matlaştırma işleminde florantin uçlar kullanılır (Özer, Büyükboğa, Altay, 2004, s. 59). Uygun matkap ucu seçilmeli ve plasemene doğru şekilde takılmalıdır. Parça uygun şekilde sabitlenmeli veya tutulmalıdır. Delinecek nokta önceden belirlenerek iz yapılmalıdır.
Kararan altın takıların temizliği için bir kabın içine yeterince su konur. 2 yemek kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı sirke eklenerek güzelce karıştırılır. Bu suya batırılan diş fırçası ile takılar hafif hafif fırçalanır. Ardından ılık suyla durulanan takılar bir bezle güzelce kurulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri