Barelin herhangi bir zorlanma durumunda mekanizmaya zarar verememesi adına ön kısmından ayrılmasına tuzaklı barel denir. Bu sistem barel yani silindire bir zorlama yapıldığında ön kısmının mekanik parçadan ayrılarak düşmesi ile kilidi koruma altına alır.
İki barel (göbek) kullanıyorsak biri mandallı diğeri normal olursa daha emniyetli olacaktır. 2. İki barelden biri Mutlak suretle tuzaklı diğeri ise Çelik takviyeli ilaveten maymuncuk ve master anahtar benzeri birşeyle zorlandığında kendini bloke edecek şekilde yüksek güvenlikli olmalıdır.
Hırsızlık olayları yüksek oranda silindirin ortadan kırılarak kapının açılmasıyla gerçekleşir. Kale Tuzaklı Silindirin en büyük özelliği; Tuzaklı sistemi sayesinde zorlandığında kapının dış kısmında kalan bölmesi koparak silindirin ortadan kırılmasını engeller ve kırılsa da çalışmaya devam eder.
Kapının kilidinde bulunan ve anahtarın yerleştiği kısma kapı silindiri adı verilmektedir. Bir kapı kilidinin en önemli parçası barel adı da verilen kapı silindiridir. Diğer bir ismi de kapı göbeği olan kapı silindiri, evin güvenliği için özenle seçilmesi gerekilen bir malzemedir.
1.Kapı kilidi göbeği yüksek güvenlikli olmalıdır. Kilit göbeğinin sağlam olup olmadığına ve tuzaklı, çelik takviyeli, delinmeye ve darbeye karşı dayanıklı bir barele sahip olup olmadığına dikkat ederek kilidin güvenilirliği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Farklı kilit sistemlerini deneyerek en iyi sonucu elde etmeye çalışıyorlar. Burada akıllara, "hırsızlar hangi kilidi açamaz?" sorusu geliyor. Emir Şatak, bu konuda, "Tuzaklı barel, çelik takviyeli barel, alarmlı barel, bu tür kilitlerin açılması daha zordur, kapının açılma süresini uzatır" ifadelerini kullandı.
Güvenlik sağlaması açısından sağlam ve dayanıklı kilit modelleri tercih edilmelidir. Tuzaklı, barelli ve asma kilit modelleri oldukça dayanıklı ve güvenilir kilit modelleri arasında bulunmaktadır. Bundan dolayı tuzaklı, barelli ve asma kilit modellerini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.
Kale Kilit Sistem Mandallı Barel Kilit, dışarıdan zorlandığında sadece ön parçası kırılan ve dışarıdan yeni bir müdahaleyi imkansız hale getiren Tuzaklı Barel (KTB) ile yaşam alanlarında yüksek güvenlik sağlar. Tahmini en geç 27 Kasım Pazartesi günü kargoya verilir.
Barel, kilit sistemlerinin en önemli mekanik yapısıdır. Kapılarda anahtarın giriş yaptığı yuvaya barel adı verilir. Aynı zamanda silindir yada göbek olarak da bilinir. Kilit sisteminiz ne kadar güçlü olursa olsun kullandığınız barel yani silindir güçlü değil ise kapınız savunmasız olabilir.
Örneğin 70 mm (30 mm - 40 mm) şeklindedir. 70 mm olarak gösterilen rakam barelin toplam uzunluğu, 30 mm olarak gösterilen rakam barelin ön kısmından vida deliğine kadar olan ve ilk almanız gereken ölçü, 40 mm olarak gösterilen rakamsa barelin vida deliğinden arka kısmına kadar olan ölçüdür.
Yöntem : Hırsız Göbeği patlatarak Evinize giriyor. Bu yöntem de çok sık kullanılan bir yöntem. Çelik kapıların %90'ında kilidi muhafaza eden rozet maalesef eski tip, dayanıksız rozetler. Hırsız bu rozeti 15-20 saniyede sessizce yerinden koparabiliyor, ardından 5 saniye içinde kilit mekanizmanızı koparıyor.
Bir maymuncuk bütün kapıları açar gibi bir durum söz konusu değildir. Fakat anahtar deliğindeki çıkıntılara uyarak birçok kilidi açabilirler.
Ersin adlı çilingir, kapının 3 kez kilitlendiğinde kilidin boyu uzadığı için hırsızların levye ile onu kolayca kırabildiğine dikkat çekti. Çilingir ayrıca, en güvenli yöntemin 2 kez kilitlemek olduğunu söyledi.
Günümüzde çelik kapıları 2 ya da 3 defa kilitleyerek güvenli hale getiriyoruz. 3 defa kilitlenen bir çelik kapı kilidi 2 kere, 2 kere kilitlenen bir anahtar kilidini de 1 kere kilitleyerek daha güvenli hale getirebilirsiniz.
Hegel Pvc Pimapen Kilit Göbeği Barel 90 mm
Genellikle Pvc Kapılarda Kullanılan Bareldir.
Kartlı Kilit Pratik ve Güvenli Bir Kullanım Sunar
Ayrıca uygun kart olmadığında kilidin açılması mümkün değildir. Kartlı kilit sistemi karta dijital olarak giriş izni tanınması ile çalışır. Elektronik okuyucu sistemi ile yetki tanımlanan kartların okutulması, kapının açılmasını sağlar.
Kilit aynasına cepheden baktığınızda, kilit dilinin düz kısmının sağda veya solda olması, o kilidin yönünü belirtir. Bazı kilitlerde ise sağ - sol ayrımı bulunmamaktadır. Bu tip kilitlerin dilleri, elle döndürülerek DIN Sağ veya DIN Sol hale getirilir ve bu şekilde her iki yönlü kapıda da kullanılabilmektedir.
Monoblock kilit, tek bir sistem yani parça içerisinde kitleme yapan standart kilit türü için geçerli olan bir kilit mekanizmasıdır.
Çelik Kapı açma yöntemleri
Çelik kapı kilidinin takılı kaldığı durumlarda, kapıyı açacak anahtar yoksa ya çilingir ya da çekiç ve murç kullanarak çözüme ulaşabilirsiniz. Dışarıdan murç anahtar rozetine doğru yukardan aşağıya vurarak kırılmalı sonrasında barel de kırılarak çelik kapı açılabilir.
Bilinen en eski kapı kilidi, yaklaşık 4000 yıl önce Mısır'da kullanılan ahşap kilittir. Benzeri kilitler aynı dönemlerde Mezopotamya'da da vardı. İlk insanlar mağaralarda yaşarken, mağaranın girişinde ateş yakar ve bu sayede mağaraya vahşi hayvanların girmesini önlerdi.
Türkiye'nin lider kilit üreticisi olmakla kalmayıp, kilit sektöründe dünyanın en büyük global üreticilerinin hâkim olduğu pazarlarda güçlü bir rakip olarak boy gösteriyor.
Cevap 1: Gömme kilitler kapınızın yuvasına oturtarak kullanabileceğiniz emniyet sistemlerini içerir. Sensör özelliği bulunan kilitler, çeşitli zorlamalara ve darbelere karşı sesli uyarı sistemini devreye sokar. Kesilmeye ve kırılmaya karşı dayanıklı gömme kilitlerle mülklerinizi emniyet altında tutabilirsiniz.
En kaliteli iç oda kapısı türü Lake kapılardır. Doğal olarak bu iki kapı arasından da yine Lake iç kapı türü daha kalitelidir diyebiliriz. Bunun sebebi daha sağlam olması, boyasının daha kaliteli olması, daha estetik görünüme sahip olması ve her türlü desende üretilebilmesidir.
Yale çelik kapı kilidi, paslanmaz çelik gövdesi ve malzeme kalitesinin getirdiği sağlamlık ile güven verir. Yale otel tipi kilit çeşitleri, yurt gibi konaklama hizmeti veren yerlerde de yaygın olarak kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri