Çanakkale'nin denizi ve çiçeklerle bezeli taş evleriyle ünlü sevimli ilçesi Bozcaada'da yer alan, Bozcaada Tuzburnu Plajı, özellikle dalgalı deniz tercih edenlerin favori plajlarından arasındadır. Adanın en sol ucunda yer alan plaj, iskeleye yaklaşık bir saatlik bir yürüme mesafesindedir.
Tuzburnu Koyu- lodosta
Anakaradan baktığınızda adanın en sol ucundaki Tuzburnu fenerinin bitişiğinde yer alıyor. Lodoslu havalarda en çok tercih edilen koylardan biri. Buraya tempolu bir yürüyüşle ada merkezinden 1 saatte varmak mümkün. Herhangi bir tesis bulunmuyor.
Anakaradan baktığınızda adanın en sol ucundaki Tuzburnu fenerinin bitişiğinde yer alan koydur. Lodos zamanlarında, korunaklı ve keyifli deniz için Tuzburnu koyunu tercih edebilirsiniz. Koya merkezden kalkan minibüslerle, özel aracınızla ya da bisiklet ile ulaşabilirsiniz.
Denizi oldukça berrak olan koyda plaj bakımından hizmet veren bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple girişler için ücret ödemenize gerek yok. Ancak buraya gelirken hasır ve şemsiyelerinizi yanınızda getirmenizde fayda var.
Ayazma Plajı'nın suyu neden bu kadar soğuk diye merak ediyorsanız öncelikle plajın Kuzey Ege'de bulunmasını sebep olarak göstermek mümkün. Kuzeyden esen rüzgarların yanı sıra denizin içindeki serin tatlı su kaynakları da suyun sıcaklığının düşük olması da bir başka etken.
İlgili 36 soru bulundu
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Ayazma Plajı 2023 giriş ücretleri
Plaja giriş ücretsiz.
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
Bozcaada Kaç Günde Gezilir? Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm.
Eski adı Tenedos olan Bozcaada'nın bu adı, mitolojik bir öyküyle açıklanır. Tarihin her döneminde cazibe merkezi olan Bozcaada, Fatih Sultan Mehmed zamanında 1455-56'da Osmanlı topraklarına katılmıştır. 1912 Balkan Harbi yenilgisinin ardından Yunanistan'ın kontrolüne geçmiştir.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin bir ilçesidir.
Çevresindeki küçük adacık ve kayalıklarla 40 km2'lik bir yüzölçümüne sahiptir. Bozcaada'da yüksek tepe ve orman yoktur. Bunun yanı sıra adanın en yüksek tepesi olan ve 40 mil uzunluğundaki çevreyi kontrol eden Göztepe'den dolayı da Bozcaada ismi yakıştırılmıştır. Ege Denizi'nde Ülkemize ait iki adadan biridir.
Genelde, deniz tatili yapmak isteyenler Bozcaada otellerinde rezervasyonlarını Temmuz ila Ağustos ayları arasında yapmaktalar. Kum, güneş, plaj ve doğa ile iç içe birkaç gün geçirmek istiyorsanız, özellikle Temmuz ila Ağustos ayında Bozcaada'yı tercih edebilirsiniz.
Bozcaadanın en güzel plajı. Suyu çok soğuk,fazla dalga yok,çocuklu aileler için ideal bir plaj,fazla derin değil.Yiyeceklerinizide beraberinizde götürürseniz akşama kadar denize girip beraberinde piknik yapabilirsiniz.
Eğer isterseniz Ayazma Plajında ücretsiz de denize girebilirsiniz. Sadece şezlong ve Şemsiyeler ücretlidir. Eğer şemsiye ya da şezlongunuz yoksa ve almak isterseniz tüm zincir marketler(migros-a101-şok vb) adaya online servis getirmektedir. Ayrıca ada merkezindeki bir çok noktada da şemsiye ve sandalye satılmaktadır.
Ada merkezi her yere yürüyebileceğiniz ufaklıkta bir yerleşim yeri zaten. Etrafta araba kirliliği olmayan bir ada, ne güzelmiş... Merkez dışında, plajlara giderken arabanızı eskisi gibi kullanmakta serbestsiniz. Merkez dışında dolaşırken mesafeler uzun olduğu için yürümek çok pratik olmuyor.
Plajlar ve koylar ise adanın tüm çevresine dağılmış. Yarım saatte bir bu koylara kalkan otobüsler var. Fakat bizim gibi Bozcaada'nın masmavi sularını koy koy gezmek istiyorsanız araba şart.
Özellikle de Yörük Ali Plajı'na hafta içi giriş fiyatı 50 TL olarak belirlendi. Aynı şekilde hafta sonu bu plaja giriş ücreti ise 60 TL'dir.
Yaklaşık olarak 1 km. uzunluğundaki bu Uzunkum Plajına da Şile'nin merkezinden doğu tarafa doğru Ağlayankaya caddesinden ulaşım sağlanmaktadır. Bu plaja giriş ücretsizdir. Günümüzde Şile'de pek çok sayıda güzel plajlar vardır. Bu plajlar özellikle hafta sonu çok fazla kişi tarafından ziyaret edilmektedir.
İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Tuzla Halk Plajı, ücret ödemeden denize girilebilecek ve oldukça temiz olan plajların başında yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri