Kurabiye hamuru kaç dakika bekletilir? Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra hemen açıp şekil vermeye başlamayın. Bunun yerine kıvam alması için 30 dakika buzdolabında bekletin. Ardından hamuru açıp şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Şekillendirilen tuzlu kurabiyenin üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra üzerine de çörek otu ve ya susam eklenmelidir. Bu şekilde tuzlu kurabiyeler de yaklaşık 25 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilmelidir.
Sakince yoğurduğunuz kurabiye hamurunu en az yarım saat buzdolabında dinlendirmeden şekillendirmeye başlamayan. Aksi takdirde kurabiyeleriniz pişerken kırılacak ve çatlayacaktır.
Tuzlu Kurabiye hamuru bekletilir mi? Kurabiye hamurunu muhafaza etmenin en sağlıklı yolu derin dondurucudur. Eğer birkaç gün içinde tüketebilecekseniz bu durumda yalnızca buzdolabına almanız yeterli olacaktır. Dolapta bekletilen süre boyunca üzerini kapalı tutmayı ihmal etmemelisiniz aksi halde kuruyacaktır.
Kurabiye Hamuru Nasıl Saklanır? Tüm zamanların en önemli ipuçlarından biri, kurabiye hamurunu daha sonra pişirmek için buzdolabında veya dondurucuda saklayabilmeniz (ve saklamanız) gerektiğidir. Ev yapımı kurabiye hamuru buzdolabında bir hafta, dondurucuda ise üç aya kadar dayanır.
İlgili 18 soru bulundu
Kurabiye hamuru beklerse ne olur? Sakince yoğurduğunuz kurabiye hamurunu en az yarım saat buzdolabında dinlendirmeden şekillendirmeye başlamayan. Aksi takdirde kurabiyeleriniz pişerken kırılacak ve çatlayacaktır.
Kurabiye hamurunu muhafaza etmenin en sağlıklı yolu derin dondurucudur. Eğer birkaç gün içinde tüketebilecekseniz bu durumda yalnızca buzdolabına almanız yeterli olacaktır. Dolapta bekletilen süre boyunca üzerini kapalı tutmayı ihmal etmemelisiniz aksi halde kuruyacaktır.
3) Kıyır Kıyır Olsun İstiyorsanız…
Ağızda dağılan kurabiyeler için kurabiyenin harcına bir ya da iki damla kadar sirke damlatırsanız kurabiyelerin daha güzel olmasını sağlarsınız. Aynı zamanda toz şeker yerine pudra şekeri kullanmak da kurabiyenin kıvamı için son derece önemlidir.
İşte orada durun! Bu iş emek ve sabır ister demiştik. Hazırladığınız kurabiye hamurunu en az yarım saat buzdolabında soğutmalısınız. Tabii eğer daha kolay açılsın, kolay şekil verilsin, gevrek olsun, pişirme esnasında dağılmasın istiyorsanız.
Tuzlu kurabiye hamuruna sirke eklemek sizi korkutmasın. Sirke yalnızca kurabiyelerin kıyır kıyır olmasını sağlıyor. Herhangi bir şekilde kurabiyenin tadını etkilemiyor. Kurabiyenize şekil vermek için kalıbınız yok ise dilerseniz bıçak ile kesebilir ya da çay bardağı kullanarak da şekiller verebilirsiniz.
Hal böyle olunca ince şekilli kurabiyeleri 160 derecede 7-8 dakika pişirmek, hafif kalın şekilli kurabiyeleri de 165 derecede 10-15 dakika pişirmek yeterlidir. Eğer tereyağı kullandıysanız tarifinizde, kurabiye hamurunun fırından çıktığında ortasının yumuşak olması normaldir.
Hava almamasını sağlayarak yumuşatmış olursunuz. Bir diğer yöntem ise kavanozun içerisine elma koymak. Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz.
Bu şekilde muhafaza edildiğinde yumuşak kurabiye ve kuru pastaların buzdolabında üç gün, derin dondurucuda ise üç ay boyunca tazeliğini koruyabileceğini söylemek mümkün.
İyice soğutup 3 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz daha sonra dolap kaplarına koyarak en az 4 ay muhafaza edebiliyoruz (poşetleme yapılırsa uzun sure muhafaza olmaz şekilde de bozulmalar olabilir. Afiyet olsun.
Eritilmiş margarin veya tereyağı, sıvı yağ, su, tuz ve yumurta akını derin bir kaba alın. Unu eleyip hamur kabartma tozu ile karıştırın. Karışıma ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp değişik şekiller verin.
Hamuru yoğurma aşamasında unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave ederseniz; ele yapışmayan, yumuşak kıvamı kolayca yakalayabilirsiniz. Limon suyu kurabiyelere kıyırlık vermesi için tarifte kullanılıyor. Dilerseniz limon suyu yerine bir tatlı kaşığı sirke de kullanabilirsiniz.
Kurabiye hamuru bekletilirse ne olur? Kurabiye hamurunu muhafaza etmenin en sağlıklı yolu derin dondurucudur. Eğer birkaç gün içinde tüketebilecekseniz bu durumda yalnızca buzdolabına almanız yeterli olacaktır. Dolapta bekletilen süre boyunca üzerini kapalı tutmayı ihmal etmemelisiniz aksi halde kuruyacaktır.
Kurabiye hamuru için ideal kıvam ele yapışmayan, yumuşak ve hafif yağlı bir kıvamdır. Eğer kurabiye hamuru çok sert olursa, parçalar halinde dağılır.
En temel problemini anlatalım. Özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullanılan hamurlarda hamura daha az un konuluyor. Bu şekilde homojen kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilemiyor ve kurabiye hamuru pişirilirken dağılıyor ve yayılıyor.
Kurabiye hamurunun sert olmasının nedenleri malzemeleri çok soğuk bir şekilde kullanmaktır. Özellikle süt ve tereyağı gibi malzemeler oda sıcaklığında kullanılmalıdır. Aynı şekilde tereyağını eritip çok sıcakken hamura katarsanız, hamurun yapısı sertleşir.
KARBONAT VE NİŞASTASIZ OLMAZ. Kıyır kıyır kurabiyeler elde etmek istiyorsanız bu iki malzemeyi kullanmanızda fayda var. Un yerine kullanacağınız nişasta, kurabiyenin ağızda dağılan bir kıvam almasını sağlarken kabartma tozu yerine karbonat kullanmanız kurabiyelerinizin yumuşacık olmasına yardımcı olur.
Kurabiye fanlı fırında pişer. Bir kurabiye yapımında en önemli etken ısının kurabiyenin her yerine eşit dağılmasıdır. Fırınlarda ısının eşit dağılması içinse muhakkak fan ayarının çalıştırılması gerekir. Kurabiyeler için en ideal fırınlar fanlı fırınlardır.
Pişmemiş kurabiye hamurunu uzun süre saklamak için; yumurtasız, yoğurt ya da sütsüz bir kurabiye hamuru tercih edin. Ardından kurabiye hamurunuzu silindir bir rulo şekline getirin ya da bezelere bölün. Streç filmle hava almayacak şekilde sarın ve buzluğunuza yerleştirin.
Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz. Gün ışığından uzak bir yerde ve buzdolabında muhafaza etmemeye de özen gösterin.
Özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullanılan hamurlarda hamura daha az un konuluyor. Bu şekilde homojen kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilemiyor ve kurabiye hamuru pişirilirken dağılıyor ve yayılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri