Bu şekilde muhafaza edildiğinde yumuşak kurabiye ve kuru pastaların buzdolabında üç gün, derin dondurucuda ise üç ay boyunca tazeliğini koruyabileceğini söylemek mümkün.
Öncelikle saklayacağınız kuru pasta çeşitleri kesinlikle serin bir ortamda olmalıdır. Fazla sıcak ve nemli bir ortamda kalan tuzlu ve tatlı kuru pasta kolayca bayatlar ve yumuşar.
Tatlılar iki haftaya kadar, tuzlu kurabiyeler ise üç haftaya kadar dayanır.
Gün ışığından uzak bir yerde ve buzdolabında muhafaza etmemeye de özen gösterin. Afiyet olsun!
Cheesecake çubukları, kekler ve buzlu kurabiyeler gibi yumuşak kurabiyeler hava geçirmez bir kapta (cam yemek hazırlama kapları veya plastik saklama kapları gibi) tek bir katman halinde saklanmalıdır, böylece birbirine yapışmazlar. Aynı şey yapışkan veya soslu kurabiyeler için de geçerlidir.
İlgili 36 soru bulundu
Elmanın yayacağı nem sayesinde kurabiyeleriniz 2 hafta boyunca taze kalacaktır. Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
Bu şekilde muhafaza edildiğinde yumuşak kurabiye ve kuru pastaların buzdolabında üç gün, derin dondurucuda ise üç ay boyunca tazeliğini koruyabileceğini söylemek mümkün.
Kurabiye pişirdikten bir gün sonra bayatlar ve günler geçtikçe yenemez hale gelir. Kurabiyenin çabuk bayatlamasının sebebi içeriğindeki yoğurt, süt gibi ana malzemelerdir. Doğru malzemeleri kullanarak hazırladığınız tatlı ya da tuzlu kurabiyeleri cam kavanozda günlerce saklayıp, taze şekilde tüketebilirsiniz.
Kurabiyenin Bayatlamaması İçin Ne Yapmak Gerekir? Tuzlu kurabiyelerin uzun süre dayanmasının sırrı sirkedir. İçerisine eklenen sirke aynı zamanda kurabiyelerin kıyır kıyır olmasını sağlar.
Temizlikten cilt bakımına, her yerde kurtarıcı olarak karşımıza çıkan tuz ve sirke; bu sefer de kurabiyelerimizin daha uzun süre taze kalması için imdadımıza yetişiyor. Bir çimdik tuz, kurabiye hamurunuz için yeterli. Sirke olarak da elma veya üzüm sirkesi kullanabilirsiniz.
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürdükten sora çatal ile şekil verilir. Susam ve çörek otu serptikten sora 170 derecede 30-35 dakika pişirilir. Pratik, çabuk hazırlanan ve ağızda dağılan kurabiye oluyor.
Kalan kurabiyeleri ufalayıp az yağlı tavada ısıtın. İsterseniz badem, fındık, tarçın ya da çikolata parçacıklarıyla karıştırın. Muhallebi, dondurma ya da yoğurt üzerine serpiştirin. Yeterince kurabiye kaldıysa ufaladıktan sonra biraz erimiş tereyağı ile karıştırıp kek tabanı ya da pay hamuru yapmak için kullanın.
Derin dondurucuda pişmiş kurabiyeleri saklamak da mümkün. Hemen hemen her pişmiş kurabiye derin dondurucuda 2 aya kadar saklanabiliyor.
Üzerine yumurta beyazı ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır. Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine dilediğiniz süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu serpilir. 170 derecede içi pişene kadar pişirilir.
Yapılan hatalardan biri de soğuk fırına ya da çok sıcak fırına kurabiyeleri vermek. Her ikisinde de kurabiyelerin formlarının bozulması ve dağılmaması için 165-180 derece arasında pişirmek önemli. Bu noktalara dikkat ettiğiniz sürece kurabiyeleriniz pişerken yayılmayacak ve dağılmayacaktır.
Severek tüketilen tuzlu kurabiyeler aşırı tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir. Ancak bir iki adet yemenin kilo almaya pekte bir etkisi olmayacaktır. Kurabiyede kullanılan un çok önemlidir.
Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz. Kurabiyeleriniz çok sert olduğunda rondodan geçirerek ve eritilmiş tereyağı ile karıştırarak cheesecake tabanı olarak da değerlendirebilirsiniz.
Pişen kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir saklama kabına dizin. Kalan şerbetinizi de kurabiyelerin üzerine dökün. Ilınınca servis yapın. Bu şekilde saklama kabı ile buzdolabına kaldırıp saklayabilirsiniz.
Fırında 180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuduğunda saklama kabına koyup dondurucu da saklayabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde mikrodalga fırında veya tavada bile ısıtabilirsiniz. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Islak Kurabiye Buzlukta Saklanır Mı? Islak kurabiye hamurunu pişirmeden ve şerbetiyle birleştirmeden buzlukta saklayabilirsiniz. Şerbetli kurabiye servis aşamasına getirdikten sonra saklanması kurabiyenin kurumasına sebebiyet verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri