Çorbadan pilava, etten tavuğa ve tüm sebze yemeklerine özel karışımı ile lezzet katan
Tuzot sebzeli çeşniyi, her türlü etli ve etsiz tarifte, tahıl ve sebze yemeklerinde, pilavlarda, makarnalarda, dolma ve sarmalarda, böreklerde, mezelerde ve soslarda kullanabilirsiniz.
Çorba, dolma, köfte vs yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Yemeklerinizi ocağa koyduktan sonra sebzeli çeşniyi ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 1 litre suya 20 gram çeşni yeterli olacaktır. Yemeklere tuz eklemeden önce mutlaka tadına bakmalısınız. Çünkü sebzeli çeşninin içinde tuz vardır ve bir de sizin tuz eklemeniz yemeğiniz fazla tuzlu olmasına neden olabilir.
Nerede kullanılır merak ediyorsanız; bu baharatı sofra tuzunun eklendiği tüm gıdalarda kullanabilirsiniz. Özellikle çorbalara, köfte harçlarına, et ve tavuk yemeklerine, salatalara ekleyebilirsiniz. Sebze sotelere, soslara, makarnalara ve atıştırmalık patateslere de çeşni olarak ekleyebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Kurutulmuş Sebze (Turp, Havuç, Kereviz, Soğan, Maydonoz), çeşitli baharatlar ve Tuz karışımı olan Tuzot yemeklerinizi mükemmel lezzete ulaştırır.
Vegeta Baharatlı Sebzeli Çeşni, yemeklere lezzet katar. Özellikle etli tariflerde ete lezzet katmak için kullanılabilir. Et, tavuk, balık ızgara ve kebapların üzerine, pişirmeden önce lezzet arttırıcı olarak Vegeta çeşniyi serpebilirsiniz.
Nane: En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır. Tarçın: Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerini artırır.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Hazır olarak satın aldığımız tuzotların içerisinde monosodyum glutamat bulunur. Son yıllarda Çin'den gelip yemeklerimize anında lezzet katarak alışkanlık yapan “tuzot”larda, monosodyum glutamat var. Bu zararlı bir katkı maddesi.
Öyle ki, Tuzot çeşniler İzvor markası tarafından üretilmekte olup Menşei: Makedonya'dır.
Vejetaryen,Vegan,Glutensiz diyet tercihleri için tüketime uygun.
“Knorr Kahvaltı İçin Baharatlı Çeşni nasıl yapılır?” diye merak edenler, hazırladıkları kahvaltılık içerisine bir tatlı kaşığı kadar çeşni ekleyerek aradıkları lezzete kavuşabilir. Knorr Kahvaltı İçin Baharatlı Çeşni'nin içeriğindeki malzemeler lezzetinin benzersiz olmasını sağlar.
Kurutulmuş Sebze (Turp, Havuç, Kereviz, Soğan, Maydonoz), çeşitli baharatlar ve Himalaya Kaya Tuzu karışımı olan Natural Tuzot yemeklerinizi mükemmel lezzete ulaştırır. Bu ürünümüzde herhangi bir katkı maddesi, koruyucu ve renklendirici bulunmamaktadır.
Kajun ya da cajun baharatı salata ve soslarda kullanılan bir çeşnidir. Patates ve tavuğa da çok yakışır. Izgaralarda, balık, et ve tavuk yemeklerinde kullanılır. Kajun baharatı Hint ve Fransız mutfaklarının en sevilen baharatlarından biridir.
Çalışmalar baharatların kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürdüğünü, şeker hastalarında kan şekerini düzenlediğini, kanı sulandırdığını, iltihap giderici etkilerinin bulunduğunu ve kanser gelişimini önleyebileceğini göstermektedir.
DÜNYANIN EN PAHALI BAHARATI
16 çiftçi tarafından 30 dekar alanda üretimi yapılan safran bitkisi, kilosu 40 bin liradan satılması dolayısıyla "dünyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılıyor.
Vegeta Baharatlı Sebzeli Çeşni, kendi mevsiminde taptaze toplanmış ve ardından özenle kurutulmuş sebzelerden elde edilmiş bir üründür. Et yemeği, çorba ya da sebze yemeklerine eklenerek eşsiz bir tat ortaya koyar.
Kajun Baharatı Sıkça Sorulan Sorular
%20 indirimle Arifoğlu Cajun Seasoning Sarımsaklı Çeşni Cam 60 gr 18 TL'ye, %10 indirimle Kajun baharatı 100 gr 83 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Tarladan toplanan sebzeler özenle yıkanıp doğrama işlemine alınır. Doğranan sebzeler kurutma kabininde kurutulur. Kuruyan sebzeler Öğütücüden Geçirilerek toz Haline Getirilir ve Özel Reçetemiz İle Harmanlanır. Hiçbir şekilde koruyucu ve katkı maddesi içermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri