Frekans 12729 sembol 30000 3-) Bazı televizyonlarda polarite yada polarizasyon olarak yazar. Bunu da verticale ya da dikey konumuna alıp kaydedin. 4-) Tüm bu ayarları yaptıktan sonra uydu elle arama menüsüne girip uydu bölümünden Türksat'ı seçtikten sonra arama butonuna basmanız ve değişiklikleri kaydetmeniz yeterli.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Uydu Alıcı Cihazların Ayarlanması
Diğer uydu alıcıları içinse, 12380 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.
Türksat 42.0 e otomatik arama frekansı 📺
Türksat 42e otomatik arama frekansı; 12380 V (Dikey) SR:27500, FEC 3/4 veya 12423 H (Yatay) SR:30000, FEC 3/4.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır. Uydunun frekans ayarlarının otomatik olarak yapılması için Türksat 4A arama frekans bilgilerine ihtiyaç vardır.
İlgili 18 soru bulundu
Roket patlaması sonucu okyanusa düştü. Türksat A.Ş.; 42.0° Doğu ve 50.0° Doğu yörüngesinde sahip olduğu Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uydularını işletmektedir. Türksat A.Ş. ayrıca 31.0° Doğu yörüngesinde kiraladığı Eutelsat 31A uydusuyla faaliyetlerine devam etmektedir.
LNB Tipi: Evrensel. LNB Gücü: 13/18 V. LNB Seçimi: Kapalı DISEqC Modu: Kapalı olacak şekilde ayarlayın.
Bir olayın frekansını ölçmek için o olayın belirli bir zaman aralığında kendini kaç kere tekrar ettiği sayılır, sonra bu sayı zaman aralığına bölünerek frekans elde edilir. SI birim sisteminde frekans, hertz (Hz) ile gösterilir. Bir Hertz, bir olayın saniyede bir tekrarlandığı anlamına gelir.
42e dediği Türksat 4A. Aynı sorun yok onda. Sadece güncel frekansı manuel olarak eklemeniz ya da aratmanız yeterli.
– TURKSAT ANKARA PAKETİ 10 (BATI) 11558 V 30000; 365 TV,6 NEWS, ANADOLU YURDUM, Antalya VTV, FESTİVAL TV, NEHİR TV, SEMERKAND HD, SEMERKAND RADYO, SEMERKAND TV, SHOW RADYO, SİVAS SRT, SMART AVRUPA, SMART TV/MERCEK TV, VİVA RADYO, VİVA TV, YAREN RADYO.
4-) Tüm bu ayarları yaptıktan sonra uydu elle arama menüsüne girip uydu bölümünden Türksat'ı seçtikten sonra arama butonuna basmanız ve değişiklikleri kaydetmeniz yeterli. Ayrıca tv100, DIGITURK ve DSMART platformlarında da 37. kanaldan izlenebilir.
Şebeke gerilimi bir enerji iletim hattı ile son kullanıcılara iletilen gerilimin sayısal anma değeridir. Ülkeden ülkeye genellikle 110-250 volt arası değişmekle birlikte gerilimin frekansı de 50 veya 60 hertz'dir. Türkiye için şebeke gerilimi 230V ve 50 Hz'dir.
Türksat Uydu: Eğer otomatik aramada SZC TV çıkmıyorsa uydu alıcınızın manuel arama menüsünden Türksat 4A 11837 Frekans, 30.000 V Batı FEC 2/3 ayarlarını girerek izleyebilirsiniz.
DiSEqC (Digital Satellite Equipment Control), uydu alıcıları ve çanak antenlerinin iletişim kurmasını sağlayan bir iletişim protokolüdür. DiSEqC 1.0, DiSEqC'in ilk sürümüdür ve 1998 yılında tanıtılmıştır. DiSEqC 1.0, bir uydu alıcısının, çanak anteninin konumunu ve yönünü kontrol etmesine olanak tanır.
LNB uydu alıcısına gelen yüksek frekanstaki uydu sinyallerini düşük frekanslara dönüştüren bir cihazdır. Uydu anteni üzerine monte edilen bu cihaz, uydudan gelen sinyalleri işleyerek uydu alıcısının anlayabileceği bir formata çevirir.
LNB'ler alış yaptığı uydu sinyallerini güçlendirmekte ve bu sinyaller üzerinde bir frekans çevrimi yaparak yüksek frekanslardaki uydu sinyallerini düşük frekanslara indirmektedir. Uydu anteni üzerinde bulunan LNB'nin zamanla çeşitli çevresel etkilere maruz kalarak özelliklerini kaybetmesi mümkündür.
Haziran 2014 sonu itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır.
cihaz menüsünde bulunan uydu seçimleri ayar kısmında diseqc switch (1.0/1.1) kısmı 1.0/1.1 olarak mutlaka seçili olmalıdır.değilse seçiniz. bu işlemlerin tamamını doğru bir şekilde yaptıysanız ve hala probleminiz devam ediyorsa diseqc ve makina ilişkisi uyumsuz olabilir farklı diseqc lerle değerlendirmek gerekebilir.
Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyaçlarını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları ise gözlem amacıyla kullanılıyor.
Çalışmalar devam etmekle bir- likte; hâlihazırda ülkemizin 5'i haberleşme (TÜRKSAT 3A, TÜRKSAT 4A, TÜRKSAT 4B, TÜRKSAT 5A, TÜRKSAT 5B), 3'ü gözlem (GÖKTÜRK-1, GÖKTÜRK-2 ve RASAT) olmak üzere uzayda aktif olarak çalışan 8 uydusu bulu- nuyor.
Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ertok, Türksat'ın hâlihazırda 3 adet haberleşme uydusunu işlettiğini belirterek, “Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uydularının kapsama alanı ile yaklaşık 110 ülke ve 3 milyar insana ulaşıyoruz.” dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri