Peki, sandy kumaş ne demek ve nerelerde kullanılır? Sandy kumaş türünde genellikle polyester kumaş iplikleri kullanılmaktadır. Elastan iplikler de kullanılabilen sandy kumaşlar, bu iplik çeşidi sayesinde elastik bir yapıya sahip olmaktadır. Bu özelliği de rahat kullanılabilmesinde etkili olmaktadır.
Sandy kumaşlar kalın ya da ince örgü özelliği barındıran, dökümlü ve yazlık kullanıma uygun bir türdür. Polyester ipliklerden meydana getirilen Sandy kumaş, pliseli ve parlak yüzeyli elbiselerde kullanılmaktadır. Oldukça hoş ve parlak bir yapıya sahiptir. Polyester özellikli bir kumaş türüdür.
Ucuz kumaşlar incedir ve terleme yapabilir ancak kaliteli sandy kumaşlar terletmeme ve iç göstermeme konusunda oldukça başarılıdır. Yine aynı şekilde kumaş eğer polyester ağırlıklı ise daralma ve çekme yapabilir. Polyester oranı az olan kumaşta çekme ve daralma pek söz konusu değildir.
Sandy kumaş tesettür giyiminin de vazgeçilmezlerindendir. Bunun en büyük nedeni Sandy kumaşın serin tutma özelliğidir. Sandy kumaşlarda aynı zamanda çekme oranı görünmez. Kullanımı: Etek, Elbise , bluz, pantolon, gömlek, mayo, bikini, maske, bone, haşema, tayt, şort ve daha bir çok ürün için kullanımı uygundur.
Estetik açıdan güzel bir görünümü vardır. Parlak ve düz bir yüzeye sahiptir. Hemen kırışmaz ve kolay ütülenir.
İlgili 24 soru bulundu
- Özellikle yaz ve mevsim geçişi dönemlerinde kullanılmaktadır. - Sandy kumaş terletmez. - Sentetik kumaş olduğu için teri emmez ama hava alan bir yapıdadır; nemi ve teri dışarı atar. - Yıkandıktan sonra çabuk kurur.
Ayrobin kumaş, özellikle elbise yapımında kullanılan bir tür kumaştır. Pamuklu ve polyester ipliklerin bir karışımıdır ve bu sayede hem dayanıklı hem de yumuşaktır. Bu kumaş, özellikle yaz aylarında giyilen elbiseler için idealdir, çünkü rahat bir dokuya sahiptir ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir.
Çeşidi fark etmeksizin sandy kumaşlar terletmeyen bir yapıya sahiptir. Bu özelliği yaz kıyafetlerinde kullanılmasını sağlamaktadır. Özellikle kadın giyim ürünlerinde bu kumaş türü tercih edilir. Yazlık elbiselerde sandy kumaşlı parçalar sıklıkla görülür.
Sandy kumaş, ince veya kalın örgü özelliği bulunan, dökümlü, yazlık, kullanımı oldukça kolay olan elbise ve bluzlar için kullanılmaktadır.
Sandy kumaş ile diktiğiniz elbise yada etekleri uzun süre deforme olmadan kullanabilirsiniz. Yaz ve kış mevsimlerinde kullanılabilir, yazları geniş ve dökümlü modeller kışları dar ve saran modeller sıcaklık açısından tercih edilmektedir. Elbise, tunik, etek, pantolon, bluz, döpiyes takımı, ferace olarak kullanılır.
Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Hiperhidroz durumunda ve aşırı terlemekten kaçınmak için, yalnızca pamuk veya yün gibi doğal liflerden yapılmış giysiler giymek en iyisidir.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Candy kumaş, sandy kumaş ile aynıdır. İkisi de polyester ham maddeli yani sentetik kumaşlardır. Kumaşa esneklik verilmesi için üretimde likra kullanılır. Nem emici özelliği olmadığı için özellikle kalın modelleri yazın terletebilir.
Bu tür kumaşlar genellikle naylon, polyester veya spandex gibi sentetik elyaflardan yapılmaktadır. Mayo kumaşları, yüzme esnasında rahatlık ve hareket özgürlüğü sağlamak için esneklik sunar. Ayrıca, suyun içindeyken hafif hissetmenizi sağlar ve vücutta suyu tutmadığı için çabuk kurur.
Sandy kumaş esasında polyester bir kumaştır. Polyester likra karışımı ile kumaşa esneklik kazandırılır. Polyester kumaşların neredeyse tüm özelliklerini bu kumaşta görebilirsiniz. Kumaşın üretiminde kullanılan polyesterin kalitesine göre ürünün kalitesi değişebilmektedir.
Polyester satın alabileceğiniz en tehlikeli kumaştır. Polyester naylon ve plastikten elde edilir. Derinin hava almasını önler.
Scuba kumaşlar sentetik bir yapıya sahip olduğu için terletme özellikleri bulunmaktadır.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Kışın kullanılabilecek kumaş çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz; yün ve her türlü yün karışımlı kumaşlar, kaşmir kumaşlar, tiftik kumaşlar, kadife kumaşlar, tüvit kumaşlar, serj kumaşlar, kaba ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlar kış ayları için tercih edilebilir.
Viskon kumaş pamuğa oranla daha fazla nem emme özelliğine sahiptir. Rahattır, vücuda yapışmadığından hareket kabiliyetini kısıtlamaz. Esnektir ve şişme payı yüksek olduğundan %120'ye varabilecek bir su emiciliğine sahiptir. Renkleri canlıdır.
Scuba kumaş kalın yapıya sahip ve astar gerektirmeyen bir kumaş türüdür. Sentetik ve nefes alan bir kumaş olan scuba kumaş, pek çok kişinin kıyafet seçiminde tercih ettiği kumaşlar arasında yer alır. Scuba Kumaş Nedir? Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir.
Viskon kumaş selüloz kullanılarak üretilen ve oldukça yüksek bir emiş gücüne sahip olan tekstil ürünleri arasında bulunur. Konforlu bir kullanım sunması ve hava geçirgen yapıya sahip olması giysilerinde rahatlık isteyen kişilerin tercih etmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri