TYT Matematik konuları: Temel Kavramlar, Sayı Basamakları, Bölme ve Bölünebilme, EBOB – EKOK, Rasyonel Sayılar, Basit Eşitsizlikler, Mutlak Değer, Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, Çarpanlara Ayırma, Oran Orantı, Denklem Çözme, Problemler, Kümeler – Kartezyen Çarpım, Mantık, Fonskiyonlar, Polinomlar, 2.Dereceden Denklemler, ...
TYT matematik konuları arasında en çok soru çıkan konu problemlerdir. Farklı alt türleri bulunan problemler konusundan her yıl 10 ila 14 arasında soru gelir.
Türkçe 40 soru, Sosyal Bilimler Testi ( Tarih 5, Coğrafya 5, Felsefe 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da ek olarak Felsefe 5) 20 soru, Temel Matematik Testi 40 soru, Fen Bilimleri Testi ( Fizik 7, Kimya 7, Biyoloj 6 ) 20 soru olmak üzere toplamda 120 soruyu içermektedir.
TYT'de 80 Net Kaç Puan Getirir? TYT'de 80 net 382,794 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerinden hareketle 80 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Yapılan puan hesaplamalarında diploma notu 60 puan ve OBP (ortaöğretim başarı puanı) ise 300 olarak kabul edilmiştir.
İlgili 22 soru bulundu
YKS sınavının ilk oturumu olan TYT sınavına, her öğrencinin mutlaka girmesi gerekir. Sosyal bilimler bölümünde yer alan felsefe soruları, anlamaya yöneliktir. Felsefe sınavına hazırlanan öğrenci, öncelikle sınavda çıkacak konuları ve soru dağılımını bilmelidir. Bu sınavda yer alan felsefe soruları toplamda 5 adettir.
Mesela Türkçe testinden hiç netiniz yok fakat matematik testinden 0.5 net veya üzeri netiniz var puanınız hesaplanır. TYT 150 puan için 14-16 net yapmak gerekir. 14 sosyal bilimler ya da 15,25 matematik neti ile TYT barajını geçmek mümkün.
Problemler: TYT matematik testinde en çok soru sorulan konu başlığıdır. Problemler, sayı, kesir, yaş, yüzde, kar-zarar, karışım, hareket, işçi, tablo-grafik ve rutin olmayan problemler gibi alt konuları içerir. Problemler, TYT matematik testinin yaklaşık %30'unu oluşturur.
Genellikle, açılar, üçgenler, dörtgenler, çemberler ve çokgenler gibi konular, geometrik yer problemleri, trigonometri ve analitik geometri temel alınarak ele alınır. Bu çeşitlilik, öğrencilere matematiğin bu önemli dalındaki birçok farklı konuyu kapsamlı bir şekilde öğrenme fırsatı sunar.
Parabol 1 soru. Permütasyon- Kombinasyon- Olasılık-Binom 2 soru. Trigonometri 5 soru.
Günde 8 saat ayıracağınız bir çalışma programında TYT Türkçe dersini 1572 dakika, TYT Tarih dersini 3547 dakika, TYT Matematik 1478 dakika, TYT Kimya 439 dakika, TYT Fizik 768 dakika, TYT Coğrafya 712 dakika, TYT Biyoloji 644 dakika ve TYT Geometri 2941 dakikada bitirebilirsiniz.
Birçok kişinin 11. sınıftaki net sayısının bir hayli üzerinde ama bazıları çok çalışıp düşük netlerden 100+ netlere ulaşabiliyor. Rehavete kapılırsan kaybedersin. 90+ net senin için ideal.
TYT'de matematik veya Türkçe testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan alınması, AYT hesaplamaları için önem arz ediyor. Sadece bu koşulu sağlayan adaylar için A-TYT puanı hesaplanabiliyor. Dolayısıyla, matematik testinden en az 0,5 ham puan almak zorunlu olarak nitelendirilebiliyor.
ÖSYM - YKS'de her iki testten 0.5 ham puan alma zorunluluğu kalktı. | Facebook.
TYT'de genel olarak Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testleri bulunur. En çok çıkan konular her sene değişebilir, ancak genellikle bu derslerin müfredatında yer alan temel konular öne çıkar.
ÖSYM her sene sınavda genellikle ortalama 30 - 33 adet soru anlam bilgisi, 5 - 8 soru ise dil bilgisi bölümünden sorular karşınıza çıkmaktadır. Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız TYT Türkçe Soru Dağılımı başlığından hangi konudan hangi yıl kaç tane sınavda soru çıkmış bakabilirsiniz.
Kaçıncı sınıfsınız? 9.sınıfsanız, 9'da konular bitmeli ama her yıl sorularla tekrar edilmeli. Mezunsanız en geç 2-3 ay içinde konuları (hatta mezuniyetten evvel bitmesi lazım) halletmeniz lazım. Kısaca duruma göre değişir.
TYT Felsefenin insanlara zor gelmesinin temel nedeni kavramların soyut olması ve içeriğini günlük hayatla bağdaştıramadığımız konuların oluşturması ancak belirli bir çalışmayla kavramlara ve içeriğe olan tanışıklığımızı artırarak bu sorunun üstesinden gelebiliriz.
TYT sonrasında DİL puanı ile öğrenci alan bölümlere girmek isteyen adaylara yöneliktir. 80 sorudan oluşmaktadır. Sınava tercihe göre Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. Sınavın süresi 120 dakikadır.
TYT sınavında toplam 120 soru bulunmaktadır. Bu soruların 40'ı Türkçe, 40'ı Matematik, 20'si Fen Bilimleri, 20'si Sosyal Bilimler ve 20'si Din Kültürü derslerinden oluşmaktadır. Ayrıca sınavda 5 soru Coğrafya, 5 soru Tarih ve 5 soru Felsefe dersleri de yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri