Turşu sadece vücut sağlığımıza değil, cilt sağlığımıza da oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Tahriş olan cildi yatıştırma özelliğine sahip olan turşunun diğer faydaları ise şu şekildedir: Turşu suyu güneş yanıklarına karşı etkili bir besindir. Güneş yanıklarının acısını giderir ve iz kalmasını engeller.
Ancak içeriğindeki yüksek oranda tuz nedeniyle turşunun her gün ve aşırı miktarda yenmemesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz “Sağlıklı kişilerde turşunun haftanın 2 günü, maksimum bir avuç içi kadar tüketimi yeterli gelecektir.
Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengeler. - Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir. - Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Vücutta yağ birikimine izin vermez.
Özellikle kış aylarında tükettiğimiz turşunun suyu da besin değeri açısından zengin olduğu için, kişinin sağlık durumuna yönelik doğru miktarlarda tüketildiği takdirde hastalıklara karşı vücut direncinin artmasına destek sağlamaktadır. Sodyum, potasyum, A vitamini ve C vitamini yönünden zengindir.
İlgili 30 soru bulundu
Bu, son zamanlarda popülerliğinde artış görülen başka bir lahana turşusu şekli olan kırmızı lahana lahana turşusu da çok sayıda iyi bakteri ve yüksek C Vitamini içerir. Bu sayede kırmızı lahana turşusu tüketimi, güçlü bir bağışıklık sistemi için mükemmel bir seçimdir.
Bu uygulamanın yeni olmadığını belirten Ranchordas, 'Turşu suyu kullanıldığında ağız sirkeyi algılandığında beyin kasın gevşemesi için kaslara sinyal gönderir' ifadelerini kullandı. Turşu suyu sporculara giren krampları önlemek değil onların krampları rahatlat için kullanılıyor.
Severek yenilen ve genellikle yemeklerin yanında tercih edilen turşu, insan vücuduna oldukça faydalıdır. Kalorisi az olan bu besin, diyet listelerinde de yer alır. Vitamin ve mineral açısından zengin olan turşu, aşırıya kaçmadıkça kilo vermenize destek olur.
Turşu, kilo aldıran bir besin değildir fakat içindeki tuz ve sirke oranından dolayı vücutta su tutulmasına sebep olabilir. Bundan dolayı da turşu dikkat edilerek tüketilmesi gereken bir besindir.
İlk maddede belirttiğimiz gibi turşunun içindeki kalsiyum klorür ve sirke, sodyum ve potasyumun vücut içinde daha kolay bir şekilde absorbe edilmesine yardımcı olur. Profesyonel atletler antrenman öncesi ve sonrasında krampları önlemek amacıyla turşu suyu içerler. Bu durumla ilgili tıbbi kanıtlar da bulunmakta.
Turşunun tarihi Antik Mezopotamya'ya kadar uzanıyor
Salamura turşuyu ilk olarak Antik Mezopotamyalıların bulduğu düşünülmektedir. Herodot, Eski Mısırlıların tuzlu su ile korunan balıkları yediğini kaydetmiştir.
Aynı zamanda yüksek lifli sebze ve meyvelerden yapılan turşular bu yolla da dışkı hacmini artırarak, metabolik atıkların vücuttan daha rahat atılmasını sağlayıp kabızlığa iyi geliyor.
İngiltere'de, iktidarsızlık sorunuyla ilgili araştırma yürüten Kreho, lahana turşusunun bir tür doğal Viagra olduğunu ifade etti. Hırvat Vecernji List gazetesine konuşan Kreho, erkeklere "Günde iki kez lahana turşusu yiyin ve cinsel gücünüzdeki artışı izleyin" dedi.
Sürekli aç hissine yol açan sodyum kilo alımı kolaylaştırır. Bu yüzden gün içinde miktarında turşu tüketilmesi faydalıdır. Çok fazla tüketilen turşu mide içindeki asidin dengesizleşmesine yol açar. Asit artıkça ülser ve reflü gibi hastalıkların yaşanmasına neden olabilir.
Turşular 2 haftalık bir süre zarfında olgunlaşıyor. 2 hafta ağzı kapalı kalan turşular açılarak kolayca tüketilebilir.
ABD'deki Maryland Üniversitesi araştırmacıları, turşu ve yoğurdun birlikte tüketilmesinin stres, utangaçlık, anksiyete ve birçok psikolojik soruna iyi geldiğini ortaya çıkardı.
Sabah aç karnına içilen turşu suyu bağırsakları temizliyor. Turşu suyu kaşıntıyı hafif asidik bir yanmayla dengeleyerek imdada koşuyor. Besinlerde bulunan yüksek orandaki liflerin sindirim sistemi üzerinde birçok olumlu etkisi bulunuyor.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Spor sonrası vücudun toparlanmasını sağlayacak içecekler tüketmek çok önemli. Çoğu kişi bu ihtiyacını enerji içecekleriyle karşılıyor. Ancak daha sağlıklı yöntemlerle de kaybedilen enerjiyi geri kazanmak mümkün. Salatalık turşusu suyu, bu durum için son derece ideal...
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Turşu eğer dikkatli bir şekilde tüketilirse kilo aldıran bir şey değildir. Fakat içeriğindeki tuz ve sirke oranı ile vücutta su tutumuna sebep olabilmektedir. Bu nedenle dikkatli tüketilmesi gerekir. Kilo aldırmamasının sebebi ise turşunun kalorisinin oldukça düşük olmasıdır.
Elma sirkesi, vücut kokularına özellikle koltuk altı kokularına karşı çok etkili bir çözümdür. Bunun nedeni cildin ph seviyesini düşürerek, bu bölgede bakteri üremesini engellemesidir.
Süzülmezse ne olur ? İstemediğimiz bakterilerin artmasına ve kötü kokuya neden olabilir.
egzersiz yaparken neden daha fazla muc5b ürettiğimiz bilinmemektedir ancak bunun nedeninin egzersiz sırasında ağzımızdan daha fazla nefes almamız olduğu düşünülür. bu sayede ağzımızın kuruması önlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri