"Uber, Türkiye'de faaliyete 2014'te başlamış ve kısa sürede hem İstanbullular hem de turistler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır. Şu anda Türkiye'de toplam 9 şehirde Uber taksi hizmeti ile faaliyet göstermektedir.
Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber faaliyetlerinin durdurulmasına, mobil uygulamasına ve internet sitesine erişimin engellenmesine karar verdi. 24 Aralık 2020 tarihinde, mahkeme, Uber uygulamasına erişim engeli kararını kaldırdı.
Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, Uber'in Türkiye'de hizmetine devam kararı aldı. 2014-19 arası hizmet veren UberXL ve UberTaksi ürünlerine ilişkin yapılan yargılama, UberTaksi'nin hukuka uygun bulunması ile sonuçlandı. Uber, UberTaksi ile Türkiye'de hizmet vermeye devam edecek.
Bölge Adliye Mahkemesi 11.12.2020 tarihinde Uber'in istinaf taleplerini kısmen kabul ederek Uber'e Türkiye'de uygulanan erişim engelini kaldırmış ve taksi hizmetinin kullanıma açılması kararını verdi.
İlgili 32 soru bulundu
Ülkemizde artık sadece Uber Taksi hizmeti verebilen bu mobilite hizmeti, Ankara ve İstanbul'un ardından İzmir'e de giriş yaptı. Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, "Uber Taksi'nin İstanbul ve Ankara'nın ardından, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'de de faaliyete başlamasının heyecanını yaşıyoruz.
Kendi koşullarınıza uygun şekilde para kazanın
Sürücü ortağı olduğunuzda ne kadar fazla yolculuk tamamlarsanız, o kadar fazla para kazanırsınız. Yolculuk taleplerinin normalin üzerinde olduğu durumlarda daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.
Türkiye'de haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle 2019'da Uber'in faaliyetleri durdurulmuştu.
Böylelikle Yargıtay, Uber'in Türkiye'deki Taksi hizmetinin devamı için son kararı vermiş oldu. Uber, Türkiye'de faaliyete 2014 yılında başlamış ve kısa sürede hem İstanbullular hem de turistler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır.
Yargıtay 23 Ocak 2023 tarihinde verdiği kararla Uber'in lehine olan söz konusu kararı onadı. Uber uygulamasına veya Uber Taksi hizmetine herhangi bir engelleme getirmeyen kararın gerekçesi dün açıklandı. Buna göre, Türkiye'de 6 milyon kullanıcının hizmet aldığı Uber, ülkemizde taksi uygulamasıyla yola devam edecek.
Kullanıcılar, uygulama üzerinden 'Geniş Taksi' ürününü seçerek şehir içi yolculuklarını artık sarı-siyah geniş taksilerle de gerçekleştirebilecek. Bugüne kadar İstanbul'da sarı, turkuaz ve siyah taksiler ile kullanıcılarına hizmet veren Uber, sarı-siyah geniş taksileri de hizmet kapsamına dahil ediyor.
Uber'in sistemine dahil olan lüks taksilerin fiyatı hesaplaması da sarı taksilere göre yüzde 40 oranında fazla çıkıyor. Açılış ücreti 11.90 TL olan siyah taksilerin kilometre başına ücreti 7.65 TL. Siyah taksilerde miminum ücret ise 34 lira.
Uber'in Türkiye organizasyonunun kurucusundan yeni girişim: GelGit [Röportaj] Uber'in Türkiye organizasyonunu kuran Austin Kim, yeni ve bu kez baştan sona yerli bir araç çağırma uygulamasıyla karşımızda.
Ülkemizde iki ürünle servis veren Uber ile taksi ve UberXL çağırmak mümkün. Uber'in sunduğu taksi çağırma hizmeti yasal düzende belirlenen ücretler olan açılış ücreti 3,45 TL, ve kilometre başına ise 2,10 kuruş şeklinde.
Dolayısıyla tüm şehri yürüyerek dolaşmak pek mümkün olmayabiliyor. İyi bir kondisyonunuz varsa bile bazı yerlerde taksiye binmeyi düşünebilirsiniz. Ürdün'de Uber yaygın olarak kullanılıyor.
Uber'e erişim engeli Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bağlı faaliyet gösteren Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından resmen kaldırıldı. Uber Türkiye'den yapılan açıklamada, istinaf mahkemesinin 24 Aralık 2020'de aldığı kararla Uber'e Türkiye'den erişim engelinin kaldırıldığı hatırlatıldı.
Travis Kalanick ve Garrett Camp tarafından 2009'da kurulan şirket, yasal statüsü ve taksi pazarında yarattığı değişimler nedeniyle dünyanın dört bir yanında sorunlar yaşarken hızla büyüdüve yıllık 17 milyar dolardan fazla gelir elde eden bir şirkete dönüştü. Kalanick ve Camp ise Forbes'in en zenginler listesine girdi.
Mahkeme, Uber uygulaması ve Uber.com'a erişimin engellenmesine karar verdi. Bir zamanlar büyük tartışma konusu olan UBER davasında karar çıktı. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.
Uber'in yasak olduğu tek ülkenin Türkiye olmadığına dikkat çeken Şahbaz, "Yunanistan'da, İtalya'da, İsrail'de de yasak.
Uber'e Türkiye'de uygulanan erişim engeli bugün resmi olarak kaldırıldı. İstinaf mahkemesi Uber'e Türkiye'de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı bulmuştu. Verilen kararla erişim engelinin kaldırılarak Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek.
Uber, nakit ödemeli olmayan yolculuklarda nakit ödeme yapılmasını yasaklamıştır. Yolculuk sona erdiğinde yolcu nakit ödeme yapmak isterse ancak size yolculuğun nakit ödemeli olduğu belirtilmemişse endişelenmenize gerek yok. Yine de ödeme alırsınız.
Nasıl araç çağırabilirim? Yola çıkmaya hazır olduğunuzda uygulamayı açın ve varış noktanızı girin. Ardından ihtiyacınıza en uygun araç seçeneğini tercih edin. Alımı Onaylayın'a dokunarak alımınızı onaylayın.
Uber'de çevrimiçi olduğunuz ve yolculuk yaptığınız her süre, 12 saatlik araç kullanma süresine dahil edilir. Bu süreye, yolculukta geçirdiğiniz ya da yolcuyu almaya giderken yolda harcadığınız süre de dahildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri