Elektronik sigaralar Uçuş sırasında bizzat üzerinizde bulundurmanız halinde birçok rotada yanınızda elektronik sigara ve ek batarya getirmenize izin verilir. Ne yazık ki elektronik sigaranızı el bagajınızda tutamazsınız.
E-sigara Meraklısı
Uçakta yanınızda bulundurmanız şartıyla taşıyabilirsiniz. Eğer harici bataryaya sahipse pilleri dedektörlerden geçmeden önce çıkarın ve taşıma kabına koyun. Bataryaya sahip ürünlerin ve pillerin bagajda taşınması yasak. Buna ek olarak izin verilen sıvı miktarından fazla likit getirmemeniz gerekiyor.
TSA düzenlemeleri, yolcuların el bagajlarında elektronik sigara getirmelerine izin verirken, izin verilen tek kullanımlık elektronik sigara sayısı konusunda bir sınır belirtmez.
Yurt dışından gelen her bir parça gümrük kontrolünden geçmektedir. Kimi vakit doğrudan olarak paketler açılıp içerik test edilmektedir. Kimi zamansa doğrudan olarak x-ray aletinden geçmektedir. Elektronik sigara alışverişi ise yasak malzemeler içinde olduğundan cihazınızın gümrüğe takılma riski son aşama yüksektir.
Özetle, elektronik sigara tütün ürünü(sigara, nargile, puro) sayıldığı için, e-sigara tütün ürünleri(sigara, nargile, puro) reklam yasağı kapsamında olup, 4207 Sayılı Kanun gereği internet gibi elektronik ortamlarda satılıp, kargo ile taşınamıyor.
İlgili 32 soru bulundu
Elektronik sigaraların yeni bir çeşidi olan puff barlar, son günlerde hayli revaçta. Ancak bu renkli görüntünün arkasında sağlığı tehdit eden ciddi bir risk var. ABD başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde kullanılan puff barların satışı Türkiye'de yasak.
Bagaja veya el bagajına hiç farketmez.
Elif Dağlı, Türkiye'deki e-sigara pazarını şöyle özetliyor: ''Ülkemizde e-sigara üretimi ve ithalatı yasak. Fakat 18 yaş üstü yolcu şahsi kullanım için bir adet yurt dışından getirilebiliyor. E-sigaraya yasak olmasına rağmen ulaşmak maalesef çok kolay.
E-Sigara Tiryaki
Özetle şunu diyor, esigara, yedek parça, likit kesinlikle ithalatı yasaktır ama yolcular yanında 1 karton sigara getirebilir. Bir karton sigaraya eşdeğer olarak 1 adet esigara, 30ml likit veya 10 adet kullan-at cihaz getirebilir. Ancak bunlar ambalajında olursa yine sıkıntı çıkarabilirler.
Elf bar 5000 puf cihaz tekrar şarj edilebilir. Elf Bar kaç gün gider : Elf bar 5000 puf cihaz ortalama bir kullanıcı günde 400 puf aldığını düşünürsek bu süre 10-12 gün kadar sürecektir.
Uçuş esnasında elektronik sigara da dahil olmak üzere duman çıkarıcı her tür cihaz ya da mamulün kullanılması yasaktır. Uçak içinde elektronik cihaz kullanımı belirli kurallara tabidir. Uçak İçinde Elektronik Cihaz Kullanımı sayfasından tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.
Sigara ve Çakmak
El bagajında yolcular diledikleri zaman bir adet çakmak ve sigara taşıyabilirler. Fakat yurt dışı seyahatlerinde çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatlarına uygun olması gerekir. Elektrik sigaraların el bagajında taşınmasına izin verilir.
Puff Bar tek kullanımlık pod e-sigara olup 1.3 ml e-likit ve 280 mAh batarya kapasitesine sahiptir.
Kişi suç konusu bu eşyayı kullanmak için getirdiğini iddia ediyorsa; Yargıtay içtahatlarına göre 20 kartona kadar kullanımı kabul ederken, 20 karton yani 200 adet ve üzeri sigaranın ise kaçakçılık suçuna girdiğini söylemektedir.
Ülkemizde elektronik sigara ve e likit üzerine henüz herhangi bir kanun yoktur. Bu sebeple kişilerin ülke sınırları içerisinde elektronik sigara satın alma veya kullanması üzerine herhangi bir kısıtlama yoktur.
ELEKTRONİK SİGARA TÜRKİYE'DE YASAK AMA...
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca bugüne kadar kartuşu nikotin içeren herhangi bir elektronik sigara markası için ithalat izni verilmemiş ve ruhsatlandırılmamıştır. Dolayısıyla ülkemize sokulması ve her türlü ticaretinin yapılması yasaktır.
Yiyecek ve içecekler, kozmetik ürünleri, yüksek fiyatlı marka ayakkabı ve çantalar, cep telefonu, bilgisayar ve tabletler gümrüğe takılan eşyalar arasında yer alır. Bu eşyaların dışında herhangi bir sorun ya da zarar teşkil etmeyen tüm mallar vergisi ödendiği takdirde ülkeye sorunsuz bir şekilde girmektedir.
Şu an dünyanın neresine uçarsanız uçun elektronik sigaraların uçakta kullanılması yasak. Hatta havalimanlarında sigara ve tütün mamullerinin yasak olduğu yerlerde de bunlara müsaade edilmiyor.
Elektronik sigaralar çeşitli firmalar veya farklı satış noktaları ile satışa sunulmaktadır. Genellikle elektronik sigara satışını online hizmet sunan platformlardan sağlanmaktadır. Bu firmalar internet üzerinden ulaşabilir, online sipariş verebilirsiniz.
Belçika'da çevrimiçi satışlar yasaklandı. İrlanda'da yasaklama konusunda ulusal bir istişare süreci devam ediyor. Almanya'da ise hükümet aromalı e-sigaraları yasakladı.
Elektronik sigaralar sadece kabin bagajınızda bulunabilir, check-in bagajınıza konmamalıdır.
Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı/mamayı/sıvıyı tatmanızı talep edebilir. Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri