Evcil hayvan kafesi ile birlikte tartıldığında ağırlığı 0-8KG aralığında ise PETC (Pet in Cabin) olarak kabul edilir ve kabinde yolcuyla beraber seyahat eder. Kafesi ile birlikte ağırlığı 8KG üzerinde olan evcil hayvanlar ise AVIH (Animal on Hold) olarak kabul edilir ve uçak altında seyahat etmesi gerekir.
Öncelikle 0888 228 12 12 numaralı Pegasus Çağrı Merkezi'ni arayarak beraberinizde taşımayı planladığınız evcil hayvan için rezervasyon yaptırmalısınız. Uçuşlarımızda sadece kedi, köpek ve kuş (sadece iç hatlarda) taşımacılığı yapılabilmektedir.
Uçaklarımızda, hem yolcu kabinlerinde hem de kargo bölümünde sadece kedi, köpek ve küçük ötücü kuşlar (muhabbet kuşu, kanarya) evcil hayvan olarak taşınabilmektedir. Yolcu kabininde taşınabilen evcil hayvan kontenjanı sınırlı olup, uçak tipine göre farklılık göstermektedir.
Kabin içinde muhabbetkuşu, kanarya gibi ötücü kuşlarınız; kedi, köpek gibi evcil hayvanlarınız özel kafeslerinde bulunmak şartıyla seyahat edebilir. Detaylı bilgi için evcil hayvanlarla yolculuk sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Cevap: Evet. Evcil hayvanın yolcu beraberinde getirilmesi sağlanması gereken şartlardan biridir. Soru: Yolcu beraberinde evcil hayvan getirildiğinde hangi belgeler gümrük idaresine sunulmalıdır? Cevap: Veteriner sağlık raporu, aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi gümrük idaresine sunulmalıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Mikroçip fiyatları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye Veteriner Odası ile imzaladığı protokol desteği sayesinde makul fiyatlar üzerinden gerçekleştirilir. 2023 yılındaki kedi mikroçip aşılama fiyatları ise Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde 75 TL iken özel veteriner kliniklerinde bu fiyat ...
"Uçağa kedi alınır mı?" sorusunun cevabı aslında evet olarak verilebilir. Ancak bu durum uçak bileti rezervasyonu esnasında belli olmaktadır. Kedi ile uçak yolculuğu yapmak için biletinizi aldıktan sonra hava yolu şirketini arayarak kediniz için ayrıca rezervasyon yaptırmanız gerekebilmektedir.
Hayvanlar, “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre kimliklendirilmiş, içerisinde hayvana ve sahibine ait bilgileri içeren ev hayvanı pasaportuna sahip olmalı, mikroçip ile kimliklendirilmiş ve PETVET sisteminde kayıt altına alınmış olmalıdır.
Evcil hayvanınız kafesiyle birlikte ağırlığı 8 kg'ı geçmiyorsa ve kafes ebatları 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk boyutlarını aşmıyorsa; evcil hayvanınızı uçağın kabin bölümünde taşıyabiliyoruz.
Kedilere çip fiyatları ile köpeklere çip fiyatları arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Özel kliniklerde gelincik, köpek ve kedi çip ücreti 150 - 250 TL arasında değişmektedir. Mikroçip implantasyonu ücreti ise 75 TL olarak belirlenmiştir.
Avrupa Birliği yasalarıyla uyum amacıyla evcil hayvan pasaportu çıkarılabilmesi için pasaportun çıkarılacağı evcil hayvana mikroçip takılmalıdır. Bu işlemi özel veteriner kliniklerinde ya da il ve ilçe tarım müdürlüklerinde gerçekleştirebilirsiniz.
Yolcularımızın emniyeti için, kabine sadece sınırlı sayıda evcil hayvan kabul edebilmekteyiz. Tüylü dostlarımız uçuş süresince kilitli kafeslerinin içinde ve yerde kalmaları gerekmektedir.
Kediler Uçaktan Etkilenir mi? Kediler, uçuş esnasında çevresel faktörlere tepki verebilir. Uçaktaki titreşim, gürültü ve diğer hususlar kedinin stresli olmasına neden olur. Bu yüzden, kedinizin güvende ve rahat olmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almanız önemlidir.
Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından belirlenen pet pasaportu ücreti 2.389,66 TL'dir (2023).
Kedinizi / köpeğinizi taşıma kabına koymadan önce içine, evde aşina olduğu kokuları anımsatan bir havlu, minder ya da sizin giydiğiniz bir tişörtü yerleştirmeniz, onun yol boyunca kendisini güvenli ve huzurlu hissetmenize yardımcı olur.
Kedi ve Köpeklerin Yurt Dışına Hareketleri İçin
Hayvan sahibi veya sahibi tarafından yetkilendirilmiş kişi, hayvan ve hayvana ait belgeler ile başvuruda bulunur. veteriner hekim tarafından gerekli kontroller yapıldıktan sonra ve dilekçede belirtilen ülkeye göre işlem yapılır.
Çoğu kedi taşıma çantası uçak kabinlerinde bulunamayacak kadar büyüktür, bu nedenle uçuş için özel olarak bir taşıyıcı satın almanız gerekebilir. Bu taşıyıcıların önünüzdeki koltuğun altına sığması sizin faydanıza olabilir.
Herhangi bir aşı ya da tedavi uygulaması sırasında mikroçip bulunmadığı tespit edilen ev hayvanları, il, ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bildirilecek ve sahibine para cezası uygulandıktan sonra mikroçip uygulanarak kayıt altına alınacak.
*Zorunlu bir uygulama haline getirilen mikroçip takılması son olarak 31.12.2022 tarihine kadar gerçekleşecek. Bu tarihe kadar evinde köpek, kedi ve gelincik besleyen kişilerin uygulamaya dahil olmaması halinde cezai yaptırıma çarptırılarak 10 bin TL ödeyecekler.
Ülkemizde de evcil hayvanlar için mikroçip kullanılması, 5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu ile Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik'e göre zorunlu hale getirildi. Evcil hayvanına mikroçip taktırmayanlara 3.642 TL para cezası uygulanacağını da söyleyelim.
Türkiye, evcil kedi veya köpeklerin girişlerinden 30 gün ile 12 ay önce kuduz aşısı olmalarını şart koşmaktadır. Türkiye'ye giriş yaparken evcil hayvanınızın orijinal kuduz aşısı sertifikasını yanınızda bulundurmalısınız.
Kedi, köpek ve gelinciklere takılan mikroçipin çıkarılabilmektedir ancak cerrahi açıdan zor bir işlem olacaktır.
Evcil hayvanlara kuduz aşısı yapılırken, aynı anda artık bir de “mikroçip” takılıyor. Eğer kedi veya köpeğinize mikroçip uygulaması yapılmadı ise, yurt dışı çıkış işlemlerini başlatmadan önce veterinerinize söyleyerek çipini taktırın. Çip takılması çok kısa süren ve ağrısız bir işlem.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri