Kek, kurabiye gibi tatlı atıştırmalıklar uçakta taşınabilir. Fakat baklava gibi şerbetli ve sütlü tatlılar sıvı olarak kabul edildiği için, hem el valizinde, hem de uçak bagajında taşınmaz. Puding, mus gibi yiyeceklerde ise sıvı kısıtlaması vardır. 100 ml'den fazlasının taşınmasına izin verilmez.
Kuru yiyecek ve gıda, sebze, meyve, atıştırmalık. Bebek arabası (Katlanmış olması ve uçak girişinde bagaja verilmesi gerekmektedir.)
Hayır etmiyorlar. El bagajına 100 mlden fazla likit, yiyecek, içecek koyarsanız, kontrolde çöpe atarlar.
Sınırlandırmaya dahil olmak istemiyorsanız bu yiyecek ve içecekleri yine kuralına uygun bir şekilde paketleyerek uçak bagaj altına verebilirsiniz. Yiyecek ve içecekten konu açılmışken bazı firmalar süt, et veya meyve gibi yiyecekleri de yasaklılar listesine alıyor. İlaçlar sadece reçeteli olarak uçağa alınır.
Peki, uçuş sırasında yemek üzere el bagajına yiyecek konulur mu? Evet. Katı gıda maddelerini uçakta yemek üzere yanınıza alabilirsiniz. Bisküvi, kek, kurabiye, katı çikolata, cips, kuruyemiş, reçeteli özel diyet yemekler gibi yiyecekleri el bagajında yanınızda getirebilir ve yiyebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Aliminyum folyoya sarmayın açmanız istenebilir. 8 kilo bagaj hakkınız var,sıvı ve yarı sıvı olmadıkça istediğiniz kadar kilo sınırınız kadar aburcubur çikolata yanınıza alabilirsiniz. Ayrıca erimez kesinlikle,çünkü oldukça serin oluyor en üst seviyeye çıkınca uçak.
Uçakta yiyecek taşınır mı? Kek, gofret, bisküvi gibi atıştırmalıklarınızı yanınıza alabiliyorsunuz. Duty free mağazalarından alınmayan alkol ve diğer sıvılar ise (100 ml'den fazlaysa) yasak.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Uçakta el bagajında ağırlığına ve boyutuna dikkat ettiğiniz sürece katı yiyecekleri yanınızda taşıyabilirsiniz. Kek, bisküvi, pasta, kraker, kuruyemiş, cips, sandviç gibi yiyecekler el valizinde taşınabilir.
Bal, reçel, salça, konserve yiyecekler, krem peynir, her türlü soslar, şuruplar, jöleler, tereyağı, turşu, ezme, çorba, humus, hardal ve buna benzer dökülme, bulaşma tehlikesi olan yiyecekler yarı sıvı olarak kabul edilir ve el bagajında yalnızca 100 ml'lik kaplarda ve 1 litreyi geçmeyecek şekilde taşınabilir.
İşte, o detaylar. Uçakta et taşınması konusu, havayolu şirketlerinin resmi internet sayfalarında yer alan bilgilere göre yasak olarak nitelendirilmemektedir. Sıvı sızdırma durumuna imkan tanıyan her türlü ürünü kısıtlamalara tabi tutan havayolu şirketleri, kurban eti için herhangi bir kural koymamıştır.
Kapağı hiç açılmamışsa sorun olacağını sanmıyorum. Ama açılmışsa içine herşey saklanabilir. Virüs, plastik patlayıcı vs. O yüzden kontrol edilmesi lazım.
Kabin bagajında olması ve silah biçiminde olmaması koşuluyla, bir adet çakmağı kabin içinde taşıyabilirsiniz. Krem, losyon, maskara, ruj gibi makyaj malzemelerinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
El bagajı olarak, 55x40x20 cm'ye kadar boyutlarda ve 8 kg ağırlığa sahip bir parçanın yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz bir ek kişisel eşya (dizüstü bilgisayar, kamera, sırt çantası, evrak çantası, şemsiye) alabilirsiniz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Önemli Hatırlatma! El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.
Çikolata Taşıma Poşeti yaz aylarında çikolatanın erimeden bir yerden başka bir yere taşınmasına olanak sağlar. Çikolata Taşıma Poşeti, kağıt çantalardan daha ekonomiktir. 40 derece sıcaklıkta 3 saate kadar bile çikolatanın erimediği gözlenmiş, kanıtlanmıştır.
Yiyecek olarak değerlendirilen ve el bagajınızda taşıyabileceğiniz ürünler. Ekmek, lavaş, kuruyemiş, kuru meyve, hazır çorba, taze tarhana, kek, börek, poğaça gibi hamur işleri, bisküvi ve diğer kuru gıdalar, makarna ve türevleri, yulaf, kahvaltılık gevrekler, kısır, sarma, konserveler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri