Sarhoş veya saldırgan tavırlar sergileyen yolcuların uçakla seyahat etmesine izin verilmiyor. Uçaktaki alkol servislerinde yolcunun aşırı derecede alkol almasından sonra kabin ekipleri alkol ikramını kesebiliyor. Yaş sınırlandırmasında, havayolu hangi ülkeye aitse uçakta o ülkedeki kurallar geçerli olur.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Kitap okumak, film seyretmek, oyunlar oynamak uçuş esnasında dikkatinizin başka yöne kaymasına ve kaygılarınızın azalmasına yardımcı olabilir. Uçuş esnasında motorun çıkardığı seslerden dolayı kaygı duyan kişiler kulaklık takıp müzik dinleyerek rahatlayabilir ve kaygı hissini azaltabilirler.
1- Terlikle uçağa binmeyin
Uçakta rahat etmek önemlidir Ama bunu yaparken ayağınıza giydiğiniz şeyin terlik yerine ayakkabı olmasına dikkat edin. Bu sayede herhangi bir acil durumda daha rahat hareket edebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Uçakta Panik Atak Gelirse Ne Yapılmalı? Öncelikle kısa ve sık nefesler değil, uzun ve yavaşça nefes alınmalıdır. Panik esnasında sık ve yüzeysel nefes alınsa da bu yanlıştır. Mutlaka bir iki defa da olsa derin nefes almayı denemek gerekir.
Dünya standartlarına göre, uçaklarda doktor bulunması mecburi değil. Ancak genellikle uçaklarda doktor veya sağlık personeli olabiliyor. Benim uçuşlarımda bir yolcu hastalandığında, genellikle doktor veya sağlık personeline rastladık. O da görevini yapıyor, yardımcı oluyor.
g force'tur. vücudunuzun ağırlığının katını hissetmeniz olayıdır. normalde dünyanın kütlesi nedeni ile şu an üstünüze 1.0g kuvvet uygulanmakta. uçak kalkarken, öylesine süratli bir şekilde bir manevra yapmaya başlıyorsunuz ve bunun da bir etkiye-tepkisi doğacaktır.
Uçuşlarda uzun süre oturmak ayakların şişmesine neden olur. Kan dolaşımına yardımcı olan özel çoraplar giymek şişmeyi ve damarlarda pıhtı oluşmasını önler. Bunun dışında en az 3 saatte bir yerinizden kalkıp uçak içinde dolaşmak kan dolaşımınız açısından faydalıdır.
Çok az sayıda havayolu şirketi hariç, sigara içmek birçok havayolu şirketi tarafından yasaklanmıştır. Düzenli olarak sigara içen kişiler özellikle uzun uçuşlarda sıkıntı ve rahatsızlık yaşayabilirler. Fazla sigara içen kimselerin uzun mesafeli uçuşlardan önce tıbbi yardıma başvurmaları önerilir.
aslında uçak kalkarken değil, kalktıktan sonra yükselen kabin irtifasıyla beraber havadaki oksijen azalır. bunun sonucunda uykunun bastırması normaldir. tabi orta-uzun mesafeli uçuşlarda daha fazla hissedilir hale gelen bir fenomendir.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Uçaklar genelde soğuk olduğundan kat kat giyinmek ideal olacaktır. Tişört+polar+ceket/mont gibi… 🧣yanınıza şal benzeri sıcak tutacak bir aksesuar alabilirsiniz. 👜uçuş sırasında ihtiyacınız olacak malzemelerin sığacağı ama ön koltuğun altına sığacak büyüklükte bir çanta tercih edin.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Hava polisi görevlendirildiği uçuşta görevi itibarıyla kaptan pilotlara ve uçuş mürettebatı ekibine hiyerarşik olarak bağlı olmayacak. Yolcu gibi seyahat edecek olan hava polislerinin varlığı uçak mürettebatı tarafından bilinecek, fakat kimlikleri yolculardan kesinlikle gizli tutulacak.
Evet. Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı tatmanızı talep edebilir.
Uçak ile seyahat korkusu da ayrı bir risk teşkil etmektedir. Yeni kalp krizi geçirenlerin, stent uygulananların, by-pass geçirenlerin, kontrolsüz yüksek tansiyon ile ritm bozukluğu yaşayanların, bacak damarlarında pıhtı tespit edilenlerin tamamen iyileşmeden uçakla yolculuk etmemeleri önerilmektedir.
Uçak tutmanız yükseklik korkusuna ya da uçuş fobisine bağlı değilse bu durum işe yarayabilir. Uçakta sarsıntı en az orta bölümlerde ve sağ kısımlarda hissedilir. Koltuk seçerken bu yerleri tercih edebilirsiniz.
Doktorunuzun bilgisi dahilinde sakinleştirici ilaç kullanmak rahatlamaya yardımcı olur. Uçuş esnasında dış ortamdaki rahatsız edici sesleri duymamak için kulaklık kullanmak yardımcı olur. Yolculukta ilgi çekici bir şeyler okumak oldukça rahatlatıcı olabilir.
* Çakmak yakıtı ve yedekleri (gaz/benzin) check-in işleminden geçirilemez veya kabinde taşınamaz. * Kazara etkinleşme önleyici işlevi olmayan ve lityum pille çalışan çakmaklar check-in işleminden geçirilemez veya kabinde taşınamaz.
Para ve mücevherler
Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Normal yiyecek ve içeceklerin valizde taşınmasında herhangi bir sorun yok. Ancak bu durum, her istediğimizi yanımızda götürebileceğimiz anlamına da gelmiyor. Özellikle yasaklanmadığı süre, katı, sıvı ve yarı sıvı besinler uçakta taşınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri