Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Diğer yolcuların konforu açısından deodorant ve parfümlerinizi koku sızdırmayacak şekilde taşımanızı öneririz.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Sıvılar her biri en fazla 100 ml olan kaplarda taşınmalıdır. Bu kaplar, büyüklüğü 1 litreyi geçmeyen 20x20 cm boyutlarındaki şeffaf ve kilitli poşetlerin içerisinde, ayrı olarak taşınmalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz.
El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.
Uçakta Bagaja Alınmayan Eşyalar
Özellikle yanıcı ve patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler ve zehirli maddeler içeren eşyalar uçağa alınmamaktadır. Bunun yanı sıra patlama ihtimali olan medikal oksijenler, civalı termometreler, lityum piller ve manyetiklik içeren eşyalar da bagaja alınamaz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Uluslararası Ulaştırma Güvenliği İdaresi'ne göre, uçaklarda el bagajında ve uçak altı kayıtlı bagajda parfüm ve kolonyaya izin verilmektedir.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Yanıcı olmayan aseton yada oje: 100 ml kadar kabine alınabilir.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Uluslararası kurallara göre el bagajında tüm uçuşlarda sıvı kısıtlaması uygulanmaktadır. Bu uygulamaya göre el bagajında, kilitli torba içerisinde olmak kaydıyla maksimum 100 ml'lik kapta sıvı taşınmasına izin verilmektedir.
1- Terlikle uçağa binmeyin
Uçakta rahat etmek önemlidir Ama bunu yaparken ayağınıza giydiğiniz şeyin terlik yerine ayakkabı olmasına dikkat edin. Bu sayede herhangi bir acil durumda daha rahat hareket edebilirsiniz.
Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor. Orijinal ambalajı bulunmayan, reçetesi ya da doktor raporu olmayan ilaçları da kabin valizinize koymamalısınız.
Kabin bagajına alınabilecek sıvılar için genel olarak ölçü dışında bir sınırlama bulunmuyor. 100 mililitreyi aşmayan sıvıları ve diş macunu gibi ürünleri yanınıza alabilirsiniz.
Valiz ağırlığı, bir terazi yardımıyla ölçülür. Basitçe, valizi terazinin platformuna koymanız ve okuyucuya başvurmanız gerekir. Terazinin gösterdiği değer, valizin tam ağırlığıdır.
100 ml ile sınırladığınız şampuan, deodorant ya da herhangi bir kozmetik ürünü kilitli torba içerisinde kabin bagajına koyabilirsiniz. Sıvı miktarı 100 mililitreyi aşan ürünler de uçak kabinine alınmayan eşyalar arasına girer. Uçakta el çantasında yasak olanlar arasında spor malzemeleri de yer alır.
Lityum iyon bataryalar, cihaz içinde olması şartı ile kabin ve kayıtlı bagajda 100 Wh'e kadar taşınabilir. 100 Wh-160 Wh arası kapasiteli max. 2 adet yedek batarya sadece el bagajında ve ambalajlı olarak taşınabilir. Kayıtlı bagajda taşınamaz. 160 Wh üzeri kapasiteli bataryalar kesinlikle taşınamaz.
Uçakta ıslak mendil alınabilir mi? Alkol içermiyorlarsa uçakta sıradan ıslak mendil torbaları alınabilir. Genellikle, konserve mendiller de alınabilir, ancak içlerinde çok fazla nem varsa, kontrol edilirler. Sıvı 100ml'yi aşarsa, iade edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri