Dilersen telefonunu şarj ederken kapatmak yerine uçak moduna da alabilirsin. Telefonun uçak modunda iken ağ sinyallerini kullanmayarak enerji tüketimini minimuma çekecek ve daha hızlı şarj olarak sana zaman kazandıracaktır. Uçak modu ile telefonunu neredeyse yüzde 25 daha hızlı şarj edebilirsin.
Telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapalı konuma getirmeniz telefonunuzun normal şarj süresinden % 25 daha hızlı olmasını sağlayacaktır. 2- Şarj Modunu Etkin Hale Getirin. Eğer Android bir cihaza sahip iseniz telefonunuzda bulunan şarj modunu etkin hale getirin.
Telefonu uçak moduna almanız şarjınızın daha uzun dayanmasını sağlar. Üstelik uçak modundayken şarj ederseniz telefonunuz daha hızlı şarj olur. Karşı tarafa mesajı okuduğunuz gitmesin mi istiyorsunuz? Facebook, Messenger, WhatsApp gibi uygulamalar mesajları okuduğunuz zaman bunu karşı tarafa iletiyor.
Hızlı şarj, cihazları kısa sürede tamamen şarj etse de daha fazla elektrik tüketimine ve batarya ömrüne etki ederken, yavaş şarj daha az enerji tüketir ve batarya sağlığını korur.
İlgili 41 soru bulundu
Güç oranı, telefonun bataryasının kapasitesiyle orantılı bir sürede dolar. Bunun yanı sıra USB kablo kalitesi ve adaptör orijinalliği gibi konular da şarj süresini doğrudan etkiler. Hızlı şarj teknolojisine sahip yeni nesil akıllı cep telefonlarında ise aktarılan watt oranı yükselir.
Bir Weibo gönderisinde Redmi, Note 12 Pro+'ın 300W'lık inanılmaz bir hızla şarj edildiğini ve beş dakikadan daha kısa sürede tamamen şarj olduğunu gösterdi. Bu sayede dünyanın şimdiye kadarki en hızlı şarj olan telefonu olduğunu duyurdu.
Bu, pil ömrünü etkileyen bir durumdur. Uçak Modu'nu açarak pil ömrünü optimize edebilirsiniz. Denetim Merkezi'ni açın ve Uçak Modu simgesine dokunun. Uçak Modu'ndayken arama yapamayacağınızı veya alamayacağınızı lütfen unutmayın.
Airplane Mode (Uçuş Modu): Telefonun tüm iletişim yollarını kapatan ama diğer tüm fonksiyonlarının kullanımına imkan veren uygulamadır. Özellikle telefonun kapatılması gereken yerlerde bu uygulama kullanılarak çağrı gelmesini engelleyip diğer uygulamaları kullanmak mümkündür.
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz. İsterseniz kablosuz bağlantılarınızı tekrar kapatabilirsiniz.
2. "Kullanmıyorsan Söndür" Eğer önemli bir arama, mesaj ya da bildirim beklemiyorsan telefonunu şarj ederken kapatabilirsin. Telefonun kapalıyken güç tüketimini en aza indirecek, böylece açık olduğu duruma göre daha hızlı şarj olacaktır. İşte tasarruf!
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Şarj cihazımızın amper değeri şarj hızımızı direkt olarak etkiler. Amper değerimiz ne kadar yüksek ise o kadar çabuk şarj olur demektir. 5V değere sahip şarj aletlerinde 2.5A değeri çoğunlukla en yüksek değerdir. Şarj cihazınızın amper değeri 2.5 yerine 5 olsa bile telefonunuz maksimum şarj kapasitesi kadar şarj alır.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
25 W süper hızlı şarj modu. USB C Fast Charge adaptörü, cep telefonları ve tabletler için 25 W PPS adaptif hızlı şarj sağlar, küçük bir şarj adaptörü tüm şarj sorunlarını çözer. Sadece 63 dakikada %100 tam şarj Galaxy S21 Ultra için.
Şarja takıldığında tamamen bitmiş bir cep telefonu, kullandığınız şarj aletinin orijinalliğine ve kapasitesine göre değişecektir. Buna karşın ortalama olarak bir cep telefonu en fazla 16 saat içerisinde tam dolu bataryaya sahip olacaktır.
Wi-Fi ve Bluetooth®, uçak modunda saptanmış olarak etkisizleştirilir; arama yapamazsınız ama müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ ya da telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Uçak modu, telefonunuzun mobil bağlantısı başta olmak üzere Wi-Fi, Bluetooth gibi bağlantıları devre dışı bırakıyor. Çoğu havayolu şirketi uçuş sırasında mobil bağlantıyı yasakladığı için bu modun adı, uçak modu olarak kaldı.
Telefonunuzdaki uçak modu, sadece uçaklarda işe yarıyor diyorsanız yanılıyorsunuz. Günümüzün vazgeçilmezi Whatsapp mesajlarımız için hayat kurtarıcı olabiliyor. Yani Whatsapp'ta mesajları okuduğunuzun anlaşılmaması için Uçak modunu kullanabilirsiniz.
Pili Korur Nedir? Pili Korur, One UI 4.0 (Android 12) ve daha yeni sürüme sahip Samsung Galaxy model akıllı telefonlarda yer alan bir batarya yönetim sistemidir. Bu mod, cihazınızın batarya sağlığını korumak için maksimum şarj oranını %85 ile sınırlandırır.
Aynı şekilde %20'nin altında iken şarja taktıysanız ve henüz pil doluluk oranınız %20 seviyesini aşmadıysa, lütfen telefonunuzu şarjdan çekmeyin. Telefonunuz şarja takılı iken %0 - %20 arasında aynı şekilde %80 - %100 arasında optimizasyon sağlamaktadır.
iPhone'unuzu %100'e kadar şarj etmek veya bataryanın bitip kapanmasını beklemek pilinize çok büyük bir zarar vermese de zamanla ömrünü azaltıyor. Bu durumda Apple, telefonunuzu %40 ile %80 arasında şarj etmenizi öneriyor.
En uzun ömürlü telefon Motorola Moto G7 Max
Sitenin yaptığı ölçümlere göre en uzun süre dayanan telefon, durmadan 20 saatten fazla çalışabilen Motorola Moto G7 Max. Model, etkin pil kullanımıyla kendisine en yakın Xiaomi Mi Max 2'den neredeyse 3 saat fazla dayanabiliyor.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı.
DxOMark'a göre en iyi pil performansı gösteren telefon, 152 puanla geçtiğimiz aylarda vitrine çıkan Honor Magic 5 Lite 5G oldu. 5.100 mAh pilden beslenen modeli, 151 puanla Oppo Find X6 Pro ve onun arkasında Magic 5 Lite ile aynı dönemde tanıtılan ve de 147 puan alan Honor X7a takip etti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri