Uçak modunda ise telefonunuz baz istasyonuyla iletişim kurmaya çalışmayarak, uçuş emniyetini tehlikeye atacak herhangi bir sorun oluşturmayacaktır. Bu nedenle, uçaklarda telefon kullanımı kısıtlanmıştır ve uçuş sırasında telefonunuzu uçak moduna almanız veya kapatmanız istenmektedir.
Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Uçak modu uçak yolculuklarında telefonu kapatmaya gerek kalmadan bağlantıları kesmek için kullanılır. Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış olur. Şurada Paylaş!
Herhangi Taşınabilir Elektronik Cihaz veya benzeri cihaz açık olduğunda etrafa düşük miktarda elektromanyetik dalga yayar, bu tür cihazların aynı anda açık olması ve birden çok kişi tarafından kullanımının artık uçak sistemlerinde risk oluşturacak zarar vermediği kabul edilmektedir.
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz. İsterseniz kablosuz bağlantılarınızı tekrar kapatabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Uçakta yolcular olsun ya da olmasın kalkış ve inişlerde elektronik cihazların kapatılması gerekir. Cihazların sadece uçuş modunda kullanılmasına izin verilir. Bunun dışında yolcular cep telefonlarını iletişim kurmak için kullanamazlar.
Uçak modu, mobil cihazlarda bulunan bir özelliktir ve adından da anlaşılacağı gibi, uçuş sırasında elektronik cihazların potansiyel radyo frekansı yayını yapmasını engellemek amacıyla tasarlanmıştır. Aktif hale getirildiğinde, cihaz tüm kablosuz iletişimi durdurur.
Hayır, uçakta telefon kullanmak genellikle uçağı düşürmez. Ancak, uçuş ekibi tarafından belirtilen kurallara uymak önemlidir. Uçuş sırasında telefon kullanımı genellikle uçuş moduna alınması istenir. Uçuş modu, telefonun radyo frekanslarına müdahale etmesini önler.
İnternet hizmet altyapısı bulunan 270 adedin üzerindeki uçağımız ile gerçekleştirilen ve düzenli olarak artan sayıdaki yurt içi ve yurt dışı seferlerimizde sunduğumuz yüksek hızlı kablosuz internet bağlantısı sayesinde çalışmalarınıza devam edebilir ve dünyayla olan iletişiminizi kesintisiz sürdürebilirsiniz.
Öncelikle belirtmekte fayda var, uçağınızın kalkışı ve inişi süresince elektronik saat, kalp ve işitme cihazları dışında kalan tüm elektronik cihazların kullanımı yasaktır. Öte yandan uçak normal uçuşa geçtikten sonra kullanımına izin verilen elektronik cihazlar da vardır.
Cihazlar uzaklaşmaya başlayınca akıllı baz istasyonları telefona daha güçlü sinyaller göndermeye çalışıyor ve çekim gücü artırıyor. Bu sırada oluşan sinyal artışı ise uçaktaki cihazları etkiliyor ve elektromanyetik uyumsuzluk yaşanmasına sebep oluyor.
Uçakta Whatsapp, İnstagram kullanılır mı? Türk Hava Yolları uçakta kesintisiz internet projesi kapsamında istediğiniz şekilde interneti özgürce kullanabilirsiniz. Uçakta whatsapp kullanımı ya da uçakta instagram kullanımı uçakta internetin kesintisiz olmasıyla mümkün!
FAA, kokpitte bulunanlar için tam tersi bir karara imza attı; pilotlar artık uçuş sırasında kişisel elektronik cihazlarını kullanamayacaklar.
Bazı havayolları, uçak moduna geçerseniz iPhone'unuzu açık tutmanıza izin verir. Wi-Fi ve Bluetooth®, uçak modunda saptanmış olarak etkisizleştirilir; arama yapamazsınız ama müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ ya da telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Uçak Modu açıldığında Bluetooth dışındaki tüm telsizler kapatılır. Bu durumda arama yapamazsınız ancak müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ veya telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Bluetooth cihazları/aksesuarları ve bunlara bağlı uçuş modunda çalışan diğer cihazlar sadece uçuş sırasında kullanılabilir. Önemli: Elde taşınabilen ve kullanılmayan küçük cihazlar güvenli bir yerde muhafaza edilmelidir.
Tüm uçuş boyunca bedava mesajlaşma
Bu sayede WhatsApp, Messenger, WeChat ve benzer servisler üzerinden metin mesaj gönderip alabilirsiniz.
Tüm uçakta yayın yapılmaktadır. İnternet servisi uçakların sadece belli bir bölümünde mi verilecek? Hayır, uçak içinde her yerden internet servisine erişim olacak.
Türk Telekom Wi-Fi Fly ile internetin özgürlüğünü uçakta da yaşayabilirsiniz. Üstelik artık yalnızca yurt dışı değil, yurt içi uçuşlarınızda da yanınızda! Uçuşlarınızda ister internette dolaşır, ister sosyal ağlardan arkadaş ve ailenizle haberleşir, isterseniz e-postalarınızı takip eder, dünyadan kopmazsınız!
Avrupa Birliği Komisyonu tarafından alınan son karara göre artık uçaklarda telefonu kapatma ya da uçak moduna alma zorunluluğu sona eriyor. Uçak modu, her telefonda bulunan ve zaman zaman oldukça da işe yarayan bir özelliktir.
İnternet kullanılarak yazışmaların yapıldığı Whatsapp, Instagram ve Facebook Messenger gibi uygulamalarda karşı tarafa mesajın okunduğuna dair bilgi gitmemesi için bile uçuş modu kullanılabilir.
Kabin görevlilerinin size gösterdiği şekilde kemerinizi takın ve gerek olmadıkça uçuş boyunca kemerinizi çıkarmayın. Kemerleriniz dışında uçağın kalkış esnasında koltuğunuzu dik bir konuma getirmeli ve önünüzde bulunan tepsi eğer açık konumdaysa uçağınız kalkışını tamamlayana dek kapalı tutmalısınız.
SICAK HAVLU NE İŞE YARAR; Hijyeni sağlamak: Uçak kabini, birçok insanın bir arada bulunduğu bir alan olduğu için, hijyen açısından önemli bir yere sahiptir. Sıcak havlu, yolcuların ellerini temizlemelerine ve hijyenlerini korumalarına yardımcı olur.
Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler. Size gönderilen kısa mesajları telefonu açtıktan sonra alabilirsiniz.
Neden mi? Cep telefonları baz istasyonlarından uzaklaştıkça yani havalandıkça, çekebilmek için sinyal gücünü arttırıyor, bu da uçağın cihazlarına zarar verebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri