Uzun yıllardır raflarda olan Üçgen peynir ve Krem peynir gibi çeşitler ise peynirden üretilen Eritme peynirlerine örnektir.
Üçgen Peynir veya Eritme Üçgen Peynir bir çeşit eritme peyniridir.
Örneğin sıcak ortamda kalan peynir kısa sürede bozulur. Peynirin uzun süre tadını ve kokusunu yitirmeden kalabilmesi için serin bir ortam gereklidir. Bunun için peynirin dolapta saklanması tavsiye edilir.
Eğer peyniriniz salamura suyunda iken yine de üst kabuk katmanında erime yumuşama var ise içine bir kaç çorba kaşığı beyaz sirke ilave edin. Bu asit oranını düzenleyecektir.
Yüksek proteinli olan bu ürünlerde su oranı arttıkça, hızlı bozulma ihtimali daha da artıyor. “Bu nedenle süt ürünlerinin buzluk veya dondurucuda muhafaza edilmemesini tavsiye ediyoruz” diyor Orhan Kaplan.
İlgili 28 soru bulundu
Pınar Üçgen Peynirler +4°C ile +10°C arasında saklandığı takdirde raf ömürleri 1 yıldır.
Peynir, inek sütü, emülsifiye edici tuzlar (polifosfatlar), Kıvam arttırıcı (karragenan – deniz yosunu özü), renklendirici (kırmızıbiber özü), sofra tuzu.
Normalde az tuz kullanırsanız peynir ortamdaki suyu çeker ve erir. Biz bu çalışmada, salamura suyunu kıvam artırıcılar ekleyerek peynire geçecek suyu bağladık. Bu sayede de peynir erimiyor, lezzeti de güzel.
Tadı kötüyse bozulmuş demektir. Renk ve koku da peynir için önemli bir kriter. Rengi sarıya dönen peynirin yapısı bozulmuştur. Yumuşak peynir ise açıkta kaldığında sertleşir ve lezzeti gider.
En ideal peynir saklama koşulları
Peyniri cam, metal veya seramik bir kap içerisinde saklamalısınız. Derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir. Peynir hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır.
-Buzdolabında açıkta kalarak sertleşmiş beyaz peynir, koyun peyniri, keçi veya inek peynirlerini salamura, yani tuzlu su hazırlayarak bu suyun içinde yumuşatabilirsiniz. Bu amaçla, Koroplast kilitli poşet poşetinden yararlanabilirsiniz.
Eritme Peynir; Kaşar Peyniri, Cheddar Peyniri ya da Beyaz Peynir gibi farklı peynir çeşitlerinin ısıl işlem görmesi sonucunda eritilip harmanlanması sonucunda elde edilen bir peynir çeşididir. İçim Üçgen Peynir Ürün İçeriği; 100 gr'ında 799 kJ / 192 kcal enerji, 14 gr yağ, 3,5 gr karbonhidrat ve 13 gr protein içerir.
Ben danışanlarıma genelde sevdikleri için haftada iki gün yarım simit ve üçgen şeklindeki peynir büyüklüğünde bir peyniri ara öğünde tüketmelerini öneriyorum. Kilo veya kolesterol sorunu yaşayanlar, peynirin az yağlı olanını tercih etmelidirler.
Isı arttıkça protein bağları çözülmeye başlıyor. Erime süreçlerinden bahsetmemiz gerekirse; Mozarella, Buratta gibi taze peynirler 35 derecede erimeye başlarken, daha olgunlaştırılmış Emmantel ve Cheddar peynirler 65 derecede, kuru peynirler olarak adlandırılan Parmesan gibi peynirlerse 82 derece erimeye başlıyor.
Krem peynirler üçgen peynir olarak da geçiyor.
Ezine peyniri tam yağlı bir peynir olduğu için erimeye de müsaittir.
Peynir Çeşitleri
Diğer kaşar çeşitleri gibi erime özelliğine sahiptir.
Beş kilo sütten bir kilo peynir elde edilir. Kısmen veya tamamen yağı alınmış yahut içine manda sütü karıştırılmış sütle yapılan kelle peynirleri hem renksiz, hem sert, hem de lezzetsiz ve ekşimtırak olur.
Gouda, çok iyi eriyen bir peynirdir. Bu nedenle de Gouda peynirli tarifler denildiğinde akla ilk olarak içerisinde eritilmiş peynirin kullanıldığı yemekler gelir.
Kahvaltı sofralarının sevilerek tüketilen besinlerinden biri olan süzme peynir kendine özgü tadıyla ağızlarda erir.
Eritme peyniri sert yarı sert veya yuşak peynirlerden elde edilir. Eritme peyniri, eritme tuzu (emülsifiye edici tuzlar) kullanılarak yapılır. Peynir artıklarını değerlendirmek için üretilir.
Sütaş Entegre Süt Üretim Tesisleri, Türk Standartları Enstitüsü'nün Helal Gıda Sertifikası'na sahiptir.
Bu haliyle 100 gr. Sütaş Üçgen Peynir'de 21 gr. Yağ bulunuyor.
Pınar üçgen peynirin 1 üçgeni (12.5 gr) 39 kaloridir. Pınar üçgen peynirin 100 gramı 4 gram karbonhidrat, 19.2 gram protein, 24 gram yağ içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri