Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öğretmen sayısının yetersiz olması durumunda ücretli öğretmenlerin haftada 40 saate kadar ders verebileceği belirtildi.
💼EK DERS ÜCRETİ NE KADAR 2023 OLDU? Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Bugün ise okullara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, öğretmen sayısının yetersiz olması halinde ücretli öğretmenlere, haftada 40 saate kadar ders verebileceği belirtildi.
Ücretli Öğretmenlerin ders saati sayısı artırıldı: Haftada 40 saat derse girebilecekler.
İlgili 39 soru bulundu
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI 2023 NE KADAR OLDU? Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında; "Ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlerimiz için saatlik ücretlerinde yüzde 25 oranında artışa gidiyoruz." dedi. Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı, ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilen ücretli öğretmenlere Ek derslere dair Kararın 9'uncu maddesinde geçen "resmi görevliler" kapsamında ayrıca haftada 10 saate kadar daha ders görevi verilebilmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Nöbet görevi de bir ders görevi olmadığından ücretli öğretmenlere nöbete bağlı ek ders ücreti ödenemez. Bu nedenle de ücretli öğretmenlere nöbet görevi verilemez. Bu bağlamda okullarda kurulması gereken kurul satın alma, teslim alma, muayene kabul vb. çeşitli komisyonlarda da görev verilemez.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
İdare Mahkemesi 2010/1040E ve 2010/2129K sayılı kararıyla; ek ders ücretinin % 25 fazla ödenmesiyle ilgili kanun maddesinde ücretli kadrolu ayrımı olmadığına, özel eğitime muhtaç çocuklarla çalışan ücretli öğretmenlerinde ek derslerini % 25 fazlasıyla almasına karar vermiştir.
BRANŞ ÖĞRETMENİ HAFTADA EN FAZLA KAÇ SAAT DERSE GİREBİLİR? Branş öğretmeninin gireceği ders saati sayısı 30 saattir. Öğretmen eksikliğinde 30 üstü saat derse de girebilir ancak öğretmene 20 saatten fazla ek ders verilmez.
a) Ücretli öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde her ne adla olursa olsun ders verilmeyecektir. b) Ücretli Öğretmenler DYK kurslarında görev alıyorlarsa kadrolu öğretmenler gibi ücretlerini %100 artırımlı alacaklardır.
Ek ders ücretlerine yapılan %25 zamla birlikte haftada 30 saat derse giren bir öğretmen bir haftada 5+1 ile yaklaşık 2700 TL ek ders ücreti alacak. Bir ayın sonunda ise haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin eline geçecek ek ders ücreti 10.800 TL olacak.
Ücretli olarak resmî görev yapan bir öğretmen bir hafta içinde 30 saate kadar derse girebilir. 2022 yılında yapılan son zamların ardından 30 saat ders veren bir ücretli öğretmen, yeni kararla birlikte ayda 5.740 Türk Lirası ücret alır. Görev saat süreleri 30 saat ile sınırlıdır ancak bu rakam 40 saate kadar çıkabilir.
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti.
Dolayısıyla bu kapsamda görev yapanların ek ders ücretleri haftalık değil, aylık olarak belirlenmek durumundadır.
Ücretli öğretmenlerin en çok merak ettikleri konuların başında tatillerde maaşlarının kesilip kesilmediği, ücret ödenip ödenmediğidir. Ücretli öğretmenlere resmi tatillerde, ara ve yaz tatillerinde, kar tatillerinde maaş ücret ödenmemektedir. Ücretli öğretmenler yalnızca, girmiş oldukları derslerden ödeme almaktadır.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Sınav sayısına ve branşa göre sınav görevleri öğretmenlere dağıtılır. Sınav sayısının az olması durumunda okul müdürlüğü sadece kadrolu öğretmenlere görev verebilir. Sınav programını hazırlama yetkisi okul müdürlüğündedir. Öğretmen durumuna göre kadrolu veya ücretli öğretmenlere görev verebilir.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilecekler e-Devlet sistemi üzerinden başvuranlar arasından belirlenecek. Öğretim yılı içerisinde çeşitli nedenlerle ihtiyaç oluşması hâlinde bu kapsamda görevlendirme de yapılabilecek.
(6) Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, bayanlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi verilmez. Ancak, ihtiyaç duyulması halinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilebilir.
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde ek ders ücreti karşılığında çalışan usta öğretici ve ücret karşılığı derse giren öğretmenler, ek ders ücretinden yararlanabilecek.
Ücretli öğretmen ve Stajyer öğrencilere promosyon ödemesi yapılmayacak olup, harcamada bütünlüğü sağlamak amacıyla ödemesi anlaşmaya varılan banka üzerinden yapılacaktır. Stajyer öğrenci, ve ücretli öğretmen hesaplarında da diğer personel de olduğu gibi her hangi bir masraf ve hesap işletim ücreti alınmayacaktır.
Belgenin tanımından da açık ve net anlaşılacağı üzere ücretli öğretmenler adına işsizlik sigortası primi yatırılmamaktadır. Dolayısıyla ücretli öğretmenlik yapan bir kişi işsizlik maaşı şartlarını sağlasa bile bu ödenekten faydalanamamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri