11) Ücretli öğretmenin mazeret izni hakları da yoktur.
· İş güvenceleri yok. Okul yönetimi istediği zaman görevine son verebiliyor. · İşe son verilme halinde kıdem, ihbar ve diğer tazminatları alamıyorlar. · Yıllık izin hakları bulunmuyor.
Sözleşmeli personel ise 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Bakanlar Kurulu Kararının 10. maddesinde Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir.
11) Ücretli öğretmenin mazeret izni hakları da yoktur. Herhangi bir izin durumunda yine hemen ek dersleri kesilmektedir. 12) Sınıf öğretmenliği veya sosyal kulüplerde görev alan ücretli öğretmenlere ayrıca bir ücret ödenmemektedir.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ders ücreti karşılığı görev alan ücretli öğretmenlerin özlük hakları TBMM kürsüsünden dile getirildi. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, ücretli öğretmenlerin asgari ücretin altında çalıştırıldığının altını çizerek, hiçbir özlük haklarının olmadığını belirtti.
İlgili 38 soru bulundu
Ücretli olarak görev yapan bir öğretmen aldığı görevleri ve sorumlulukları yerine getirilmezse okul idaresi tarafından işine son verilebilir.
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti.
Sözleşmeli personele mazeretleri nedeniyle bir sözleşme dönemi içinde toplamda on günü geçmemek üzere yıllık izin vermeye yetkili amirlerince ücretli mazeret izni verilebilir.
Asgari ücretin altında ücret alan ücretli öğretmenler yaz tatilinde ise herhangi bir ücret alamıyor.
b) Mazeret izni, c) Hastalık izni, ç) Diğer izinler. tarihinden itibaren yedi gün ücretli mazeret izni verilir. (4) Geçici personele, isteği üzerine kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde evlilik tarihinden itibaren yedi gün ücretli mazeret izni verilir.
Ücretli öğretmenler, kadrolu öğretmenler gibi tüm özlük haklarına sahip değildirler. Sigorta primleri saat karşılığı ödenir ve bu ödemeler, çalıştıkları gün üzerinden hesaplanır. Resmi tatillerde ve bayramlarda, kadrolu öğretmenlerin maaş ödemesi eksiksiz yatırılırken, ücretli öğretmenlere bu dönemlerde maaş ödenmez.
Adı üstünde ücretli öğretmen yani girdiği ders karşılığında ücretlendirilen öğretmen. İstediği zaman çalıştığı okula dilekçesini verir ve ayrılır. Kimse de dur gidemezsin diyemez. Çünkü ücretli öğretmenlerle herhangi bir sözleşme yapılmaz.
108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.
Ücretli izin, 4857 sayılı İş Kanunu'nu kapsamında işçiye verilen bir çeşit haktır. Bu hak kapsamında, bazı durumlarda çalışan iş yerinden yazılı onay almak şartı ile ilgili ayın belirli günleri işe gitmez ve gitmediği günlerin ücretini de almaya devam eder.
(5) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.
“İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir.” şeklinde ifade edilerek en az bir yıl kıdeme sahip çalışsana ücretli izin hakkı tanınması hüküm altına alınmıştır.
Son yıllarda en çok ücretli öğretmene ihtiyaç duyulan branş "Okul Öncesi Öğretmenliği"dir.
çalıştığı okula yeni atama yada eş durumu gibi özür durumundan biri gelmediyse çalışabilir.
Ücreti Ne Kadar? Öğretmenevlerinde konaklama ücretlidir. Öğretmenler, eğitim çalışanları ve kamu çalışanları ile emekli eğitim çalışanları indirimli tarife üzerinden ödeme yaparlar.
Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin(3 aya kadar-gerekirse 1 kat uzatılabilen- refakat izni) bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine on sekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir.
Maddesi ile getirilen mazerete izinleri ücretli izinlerdir. Mazeret izni hallerinde işçinin çalışamadığı günlerdeki ücretinde kesinti yapılmaz ve bu günlerdeki çalışmaları da çalışma günlerinden sayılır.
Öğretmenlere hangi hallerde mazeret izni verilir? Memura isteği üzerine, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde yedi gün izin verilir. Ayrıca (detayı ilerleyen bölümde anlatıldığı üzere) doğum izinleri de mazeret izni kabul edilmektedir.
Yapılan başvurular anında il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine açılan ekranlara düşecek ve inha ya da onay işlemleri ile ücretli öğretmen adayları kurumlara görevlendirilecektir. Kişiler kurumlara görevlendirildikleri anda sonuçlar yine e-devlet üzerinden görüntülenecektir.
Görev Süresi: Ücretli öğretmenlik, belirli bir dönem veya öğretim yılı için yapılır ve genellikle sözleşmeli bir biçimde gerçekleşir.
İşte detaylar… Sene başında açıklanan zamlardan sonra ücretli öğretmen saat ücreti 2023 yılında 73,50 TL'ye yükselmiştir. Yapılan düzenlemeye göre 60,12 TL olan ücretli öğretmen ek ders ücreti, %25 artırılarak 75,15 TL olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri