Örneğin daha önceden ek ders karşılığı ücretli öğretmenlik, başka bir kurumda memurluk, asker öğretmenlik, vekil öğretmenlik, usta öğreticilik ya da özel eğitim kurumlarında (dershane vs.) görev yapmış olabilirsiniz. Tüm bunlar hem emekliliği hemde hizmet puanınızı etkiler.
4) Devlet okullarında geçen ücretli öğretmenliklerin hizmet cetveline gerek yoktur. [Ücretli öğretmenlikte ödenen prim gün sayısı kadar emeklilik süresinde ve öğretmenlik puanında değerlendirilir(30 güne yaklaşık 1 puan)]. Ücretli öğretmenlik, terfide ( derece-kademe) değerlenmez.
Hizmet birleştirme yapacak olan kişiler, çalıştığı kurumdan imzalı ve mühürlü görev yeri belgesi almalıdır. Daha sonra e-Devlet sisteminden alınacak olan hizmet dökümü ile idareye başvuru yapılması gerekmektedir. Ayrıca öğretmenin bağlı olduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yazarak başvuru yapmalıdır.
b) Ücretli Öğretmenler DYK kurslarında görev alıyorlarsa kadrolu öğretmenler gibi ücretlerini %100 artırımlı alacaklardır.
Eğitim kurumlarında geçirilen değerlendirmeye esas sürelerin yıldan artan her ayı için o hizmet alanında bir yıllık süreye karşılık olan puanın 1/12'si esas alınır. Aydan artan süreler dikkate alınmaz. Yıldan artan süreler için hesap edilen hizmet puanının kesirli olması hâlinde kesirli puan tama tamamlanır.
İlgili 32 soru bulundu
görevlendirilen kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 2, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 1 puan eklenir.
-Zorunlu çalışma yükümlülüğü gereği görev yapan öğretmenlerin, zorunlu hizmet alanlarındaki azami çalışma sürelerini aşan görev sürelerinden dolayı, görev yapmakta oldukları hizmet alanı puanı ilk yıl için %25, ikinci yıl için %50, üçüncü ve sonraki yıllar için ise %100 artırılır.
Ücretli derse giren, mazeretli derslere girmeme durumunda mazeretini bildirecektir. 16. Ücretli öğretmen görevlendirildiği tarihten itibaren en az 5 iş günü görevine devam etmek zorundadırlar.
Eğitmen kadrosu Genel İdari Hizmetleri Sınıfında yer almakta olup, mezkûr maddede bu sınıfa atananlara ilişkin bir düzenleme yapılmamıştır. Bu minvalde, eğitmen kadrosunda görev yapan personelin ücretli öğretmen olarak çalıştığı sürelerin kazanılmış hak aylık derecesinde sayılmasına imkan bulunmamaktadır.
Buna göre, yapılan düzenlemeyle MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış sağlandı.
Yani memurun, memur olmadan önceki hizmeti emekli aylığını artırabilecek nitelikteki bir hizmet olsa bile hizmet birleştirmesi emeklilikten önce yapılmazsa emeklilik aşamasında bu hizmetin birleştirilmesi emekli aylığını artırıyor.
öğretmen veya yönetici olarak çalıştığına dair hizmet cetvelinin aslı ( faks ve fotokopi olmayacak ) [Özel öğretim kurumlarında ödenen prim gün sayısının 2/3'ü terfide, tamamı emeklilik süresinde ve öğretmenlik puanında (30 güne yaklaşık 1 puan) değerlendirilir.]
Böylece 1.10.2008'de yayınlanan 5510 sayılı kanundan sonra 2829 sayılı Hizmetlerin Birleştirilmesi Kanunu yürürlükten kaldırıldı.
Ücretli öğretmenlere ait ek ders ödemeleri her ayın 1'i ile mevcut ayın son günü (31) arasını kapsamaktadır. İşçi statüsünde değerlendirilmektedir. Kadrolu öğretmen ek dersi ile karıştırılmamalıdır.
Ücretli öğretmenlerin kamudaki statülerinin ne olduğunu MEB de dahil olmak üzere kimse bilmiyor. Ancak 657 Sayılı Kanun kapsamında en yakın 4/C statüsüne sokulabilirler. Ücretli öğretmenler, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak ders saati üzerinden sözleşme imzalıyorlar.
Normal Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde; 0-Tüm Sigorta Kolları (Zorunlu) Emekli Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde; 8-Sosyal Güvenlik Destek Primi seçilecek.
Görevlendirilen ücretli öğretmen/usta öğretici hizmet zamanı süresince 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 89. maddesine tabi olarak birim saat ücreti ile çalışır.
"Bu Kanun'un 4'üncü ve 237'nci maddesinin (e) fıkrasına göre sözleşme ile istihdam edilenlerin, memuriyete geçirilmeleri halinde, sözleşmeli olarak geçirdikleri hizmet süreleri, her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir."
Müdür ile görüşürsünüz izin alırsınız. İzinli olduğunuz gün için ek ders almazsınız. İlçe milli eğitimle görüşerek.
Bu şartları yerine getiren ücretli öğretmen kadroya geçme hakkı kazanır. Ancak Eylül 2022'de yapılan son açıklamalara göre 5 yıllık ücretli öğretmen görevi süresini tamamlamış olan ve formasyon sertifikasını almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya alınabileceği belirtilmiştir.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü istediği takdirde görevlendirilen ücretli öğretmenin yerini değiştirebilir veya başka bir okula ders saatini tamamlamak için görevlendirebilir.
Son yıllarda en çok ücretli öğretmene ihtiyaç duyulan branş "Okul Öncesi Öğretmenliği"dir. Ücretli öğretmenlik kadrolarında en çok ihtiyaç duyulan branşlar şu şekildedir: Özel Eğitim Öğretmenliği.
Ücretli öğretmenlik ya da başka bir kurumda memurluk yaptıysanız hizmet puanınıza bunu yansıtabilirsiniz. Yine özel dershane ve özel eğitim kurumlarında görev yapmış olmanızın hizmet puanına katkısı vardır.
İlgili maddeye göre; artırımlı ek puan sadece “zorunlu hizmet görevini yapmak üzere atanan” ibaresinden dolayı zorunlu hizmete tabi, zorunlu hizmeti yapmak üzere zorunlu hizmete tabi kuruma atanmış, zorunlu hizmet süresini bu kurumda tamamlayan öğretmenlere verilmektedir.
Hizmet birleştirme işlemleri 3 şekilde yerine getirilir. Birincisi, e-devlet kapısı üzerinden; ikincisi (aktif çalışan devlet memurları açısından) çalışılan kuruma verilen hizmet birleştirme dilekçesi ile; üçüncüsü sosyal güvenlik il/merkez müdürlüğüne giderek yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri