İster Devlet Hastanesinde olun ister Özel Hastanelerde olun, estetik amaçlı yapılan operasyonlar hiçbir sigorta kapsamına dahil edilmez. Estetik amacıyla burun ameliyatı olacak kişide, Devlet kişinin sağlığı için gerekli bir ameliyat olmadığından kişinin masraflarını karşılamamaktadır.
Devlet Hastanesinde Burun Estetiği
Ancak yaptırma nedeniniz oluşmuşsa ve doktorunuz gerekli kontroller sonrasında olur vermişse ücret ödemeden de gerekli tedaviyi olabilirsiniz. Bunun için yine doktorunuz ile iletişime geçiniz.
SGK, bazı koşullarda burun estetiği masraflarının tamamını karşılıyor. Bunun içinse hastanın burnunun kırılmış olması veya fizyolojik bir durumdan dolayı rahat nefes alamıyor olması gerekiyor. Fakat hasta, sadece estetik kaygılarda operasyon geçirmek istiyorsa SGK ameliyat giderlerini karşılamıyor.
Devlet hastanelerinde burun estetiği fiyatları 2023 yılında yaklaşık olarak 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişmektedir. Ancak devlet hastanelerinde burun estetiğini SGK karşılamamaktadır. Bu nedenle devlet hastanesinde burun estetiği yaptırmak isteyenlerin tamamını kendilerinin ödemesi gerekmektedir.
Ancak ortalama olarak 30.000 TL ile 40.000 TL arasında ücret çıkmaktadır. İstanbul burun estetiği ücretleri hastanın isteklerine bağlı olarak ve burnun ihtiyaçlarına yönelik olarak belirlenebilir. Ancak ortalama olarak 30.000 TL ile 40.000 TL arasında ücret çıkmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Türkiye'deki devlet hastanelerinde burun estetiği operasyonları genellikle ücretlidir. Ancak sağlık sigortası bazı durumlarda ve belirli koşullar altında bu tür prosedürlerin masraflarını karşılayabilir. Devlette burun estetiği genellikle ücretli bir işlemdir.
Devlette Burun Estetiği Yaptıranlar
Bunun için Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına başvurmanız gerekmektedir.
Burun estetiği fiyatı araştırırken birçok kişi taksit konusunda bilgilenmek istiyor. Ancak herhangi bir ameliyatın taksitlendirilme durumu olmadığı gibi burun estetiğinde de bu durum söz konusu değildir.
Ancak bu operasyonlarda üst yaş sınırı yoktur. Kişinin yaşından ziyade sağlık durumu ve ameliyata uygunluğuna göre sürece karar verilir.45 yaş üstü kişilerin burun ameliyatında ve sonrasında özellikle doktor talimatlarına uygun davranmalıdır.
Lazerci hazları, burun yapısında bulunan dokuları yakma prensibiyle bulunur. Gelişen teknolojiyle, günümüzde lazerle burun estetiği burunda bulunan dokulara yakılarak yapılır. Burada herhangi bir ameliyat işlemi gerçekleşmez. Lazerle burun estetiği genel anlamda bulunan geniz etinin, yakılmasıyla uygulanır.
Ancak yara iyileşmesindeki gecikmeler, operasyonu riskli kılmaktadır. Hipertansiyon ve kalp hastalıkları: Her cerrahi müdahale beraberinde riskler getirmektedir. Ancak kalp ve yüksek tansiyon hastaları daha da risk altında olduğundan burun ameliyatı için uygun hasta grubunda yer almazlar.
Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşır ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilir.
Burun estetiği ameliyatı, mevcut duruma göre belirlenen ameliyat seyrine göre şekillenecek ve buna göre bir süre sonunda tamamlanacaktır. Bu da 2 ile 2,5 saat arasında bir süre demektir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir.
Estetik ameliyat fiyatları; SSK gibi devlet kurumları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ödemez. O nedenle de hasta istediği ameliyat ile ilgili tüm masrafları cebinden ödemek zorunda kalır.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Sağlıklı bir nefes alabilmek için burunun hava almayı sağlayan kanallarının açık olması gerekmektedir. Ancak burun ucu düşmesi kişinin nefes alma kalitesini etkiler. Çünkü bu hava alma kanallarının önünü kapatabilir ve dolayısıyla burun tıkanıklığı hissine sebep olabilir.
Fakat bu yaş, burun yapısının gelişimi ve büyümesi ile olarak fizyolojik sürecinin tamamlanması ile doğrudan ilgilidir. Bazı kişilerde bu gelişim süreci 17 yaşında tamamlanırken, bazılarında 24 yaşında tamamlanmaktadır.
Burun sırtındaki kemer, burunun üst kısmında genellikle orta bölgede ve alınla burun arasında bulunan kemik ve kıkırdak yapının fazla çıkıntı yapması sonucu oluşur. Bu durum, burunun profiline bakıldığında belirgin bir yükseklik şeklinde görünmesine neden olur.
Yapılan araştırmalar, rinoplastinin kişiyi olduğundan daha genç gösterdiğini de ortaya koyuyor. Örneğin 2020 yılında Kaliforniya Üniversitesi'nce (UCLA) yapay zeka kullanılarak yapılan bir araştırmaya göre rinoplasti 40 yaş altındaki kişileri 3-5 yaş, 40 yaş üstündekileri ise 7 yaş genç gösteriyor.
Burun estetiği için herhangi bir mevsim kuralı vb bulunmuyor. Yani yılın 365 günü uygulanabilir bir operasyondur. Ancak yaz aylarına denk gelen operasyonlarda operasyon sonrası konfor ve iyileşme süreci için birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Fakat yalnızca estetik kaygılarla yapılan burun estetiği işlemleri SGK tarafından karşılanmaz. Estetik nedenlerle yapılan ameliyatlar hastanın kendi tercihine ve maddi durumuna bağlı olarak gerçekleştirilir.
– Bitki çayları ve yoğun sarımsak tüketimi nadiren de olsa kanamayı artırabilmektedir. Bu yüzden ameliyatınızdan önce tercih etmeyiniz. – Kadınların regl dönemleri tıbbı açıdan ameliyata engel durum değildir.
İster Devlet Hastanesinde olun ister Özel Hastanelerde olun, estetik amaçlı yapılan operasyonlar hiçbir sigorta kapsamına dahil edilmez. Estetik amacıyla burun ameliyatı olacak kişide, Devlet kişinin sağlığı için gerekli bir ameliyat olmadığından kişinin masraflarını karşılamamaktadır.
Burun estetiği operasyonları hem plastik cerrahlar hem de KBB uzmanları tarafından gerçekleştirilebilir. Ameliyatın başarısı için asıl önemli olan cerrahın branşından ziyade, rinoplasti operasyonunu gerçekleştirebilecek düzeyde donanımlı olmasıdır.
Öncelikle Uzmana Güvenmek Önemlidir
KBB ve plastik cerrahi uzmanlık branşlarının her ikisi de burun ameliyatı yapıyor. Buradaki ilk kriteriniz doktora olan güven meselesi olarak öne çıkıyor. KBB veya plastik cerrahi hekimi olması fark etmeden önemli olan doğru bir operasyon hazırlığı olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri