Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
E-Devlet'in arama sekmesine BTK Akademi yazarak sertifikalı ücretsiz kursalara ulaşılabiliyor. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip e-Devlet ile giriş yaparak eğitimlere ulaşılabiliyor. Yukarıdaki eğitimler dışında BTK Akademi üzerinden yüzlerce ücretsiz eğitime erişilebiliyor, üstelik eğitimlerin çoğu sertifikalı.
İlgili 37 soru bulundu
Yüksek Öğretim Kurumu'na bağlı üniversiteler ile anlaşmalı olan eğitim kurumları E-devlet onaylı sertifika vermeye yetkililerdir. Bu kurumlar belirli bir üst düzey eğitmen kadrosuna sahip, kendisini verdiği eğitimlerde ispat etmiş olan işletmelerdir.
Bilginin fazlası hiçbir zaman zarar olmadığı gibi, birçok faydayı da beraberinde getirir. İnternet ortamında çeşitli eğitim programlarına yönelik alınan sertifikaların zaman-mekân kısıtlaması yoktur. Bireyin istediği her an eğitimlere ulaşım sağlayarak, başarı elde edebilmesi mümkün hale gelir.
Düzenlenen kursların tüm süreçleri Bakanlık tarafından hazırlanan e-Yaygın sistemi ile yürütülüyor. Bu kapsamda Ekim 2021' e kadar geçen sürede 37 milyon 821 bin 524 vatandaş, 44 milyon 619 bin 327 sertifika almış bulunuyor. Artık bu sertifikaların tamamı e-Devlet üzerinden alınabilecek.
Ücretsiz kurslar ve yalnızca pratik testleri içeren kurslarda bitirme sertifikası sunulmaz. Bitirme sertifikaları başarınızın bir göstergesidir ancak Udemy akredite bir kurum değildir. Bu nedenle, sertifikalar resmi akreditasyon amacıyla kullanılamaz.
Online eğitimlerde bazı sertifika programları ücretsiz olarak düzenlenir. Örneğin üniversite onaylı ve uluslararası geçerli sertifika veren Boğaziçi Enstitüsünde online ücretsiz sertifika programları bulunur.
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
Resmi Onay: MEB onaylı sertifikalar, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak onaylanmıştır. Bu onay, sertifikanın geçerliliğini ve güvenilirliğini gösterir. İşverenler ve diğer eğitim kurumları, MEB onaylı sertifikalara daha fazla değer verir ve kabul eder.
E-Devlet Onaylı Sertifika, kişilerin elektronik ortamda güvenli bir şekilde işlem yapabilmesi için kullanılan bir elektronik kimlik belgesidir. Bu sertifika, kullanıcıların kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmelerine ve elektronik ortamda güvenli işlem yapabilmelerine olanak sağlar.
Ücretsiz kurslarda bitirme sertifikası veriliyor mu? Hayır. Yukarıda belirtildiği gibi, yalnızca ücretli kurslarda Bitirme Sertifikası verilir.
Hayır. Yalnızca ücretli ve onaylı kurslarda bitirme sertifikası verilir. Ücretsiz kurslar ve yalnızca pratik testleri içeren kurslarda bitirme sertifikası sunulmaz. 17 Mart 2020'den önce ücretsiz bir kursa kaydolduysanız yalnızca bu ücretsiz kurslar için bitirme sertifikalarınıza erişmeye devam edebilirsiniz.
Coursera, ABD ve Kanada'da ilk 7 günlük ücretsiz deneme süresinden sonra ayda 49 ABD doları ücret alır. Sertifika Programı, yarı zamanlı alınacak eğitimlerle 6 aydan daha kısa sürede tamamlanabilir; bu da çoğu öğrencinin 300 ABD dolarının altında bir ücret ödeyerek programı tamamlayabildiği anlamına gelir.
Halk eğitim merkezi müdürlüğünce verilen kurslara katılan kursiyerlerden kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilmektedir.
Halk Eğitimi Merkezi (Yaygın Eğitim) kurs bitirme belgeleri artık E-Devlet Kapısından alınıyor. Sertifikalar, kare kod ve barkod sistemi ile üretildiği için herhangi bir imza yada resmi onaya ihtiyaç duyulmadan kullanılabilecek.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri