8.8.8.8 (Google DNS)
En önde gelen genel DNS sunucularından biri Google'dır. Google'ın IP adresi 8.8.8.8'dir.
DNS sunucuları arasından popüler olanları tercih edebileceğiniz gibi güncel DNS sunucularını takip ederek güvenli bir DNS sunucusu da tercih edebilirsiniz. Genel olarak 8.8.8.8 / 8.8.4.4 en çok bilinen DNS adresleridir.
Bu yeni DNS ile kullanıcılar, internette hem daha hızlı, hem de daha güvenli bir şekilde dolaşabilecekler. Bu güvenli ve hızlı DNS servisinin adı ise 1.1.1.1 olarak açıklandı.
İlgili 17 soru bulundu
VPN programları ya da siteleri kullanmak bunlarla erişim sağlamak, VPN programı sahibi olmak da suçlu yapmaz. VPN programları özel bir ağ bir ülkeden giriş yapmanızı sağlar bu durumu kötüye kullanmak kullanıcın nezihinde olan bir durumdur. Yasaklı site sahibi olmak birebir ceza sebebidir.
Yasaklı sitelere giriş için Opera, Mozilla veya Chrome gibi tarayıcılarla uyumlu çalışan eklentiler ile kısa sürede yasaklanan sitelere girebilirsiniz. Dot, VPN, Hotspot ve ZenMate bu eklentilerden birkaçıdır. Mobil ve masaüstü versiyonları bulunan bu eklentiler, telefonunuzu ya da bilgisayarınızı yavaşlatabilir.
1.1.1.1'i İnternet'in en hızlı DNS dizini olacak şekilde kurduk. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bağımsız DNS monitörü DNSPerf 1.1.1.1'i dünyanın en hızlı DNS servisi seçti.
Cihazımızda ayarlar menüsüne gelip, Wi-Fi'ı seçin. Sonrasında bağlı olduğunuz Wi-Fi noktasının adının hemen yanında yer alan “i” ikonuna basmanız gerekiyor. DHCP sekmesi altında yer alan DNS bölümüne geliyor ve iki DNS adresimizi aralarında boşluk bırakmadan yalnızca virgül kullanarak 8.8.8.8,8.8.4.4 olarak yazınız.
1.1.1.1, Amerikan şirketi Cloudflare'nin APNIC ile ortaklaşa sunduğu ücretsiz bir DNS hizmetidir. Hizmet, yinelemeli bir ad sunucusu olarak işlev görür ve İnternet'teki herhangi bir ana bilgisayar için alan adı çözümlemesi sağlar.
Aslında DNS ayarları direkt olarak internet hızını etkilemez. Yani farklı DNS ayarları kullanmak internet bağlantınızın hızını doğrudan artırmaz veya azaltmaz.
DNS ayarları, internet hızınızı ve ping değerlerinizi etkileyebilir. Eğer internet hızınız düşükse veya ping değerleriniz yüksekse, DNS ayarlarınızı değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.
Ayarlar uygulamasını açın. WiFi menüsüne girin ve listeden ağınızı seçin. DNS bölümü altında “DNS'i ayarla”ya dokunun ve elle olarak değiştirin. DNS sunucularını silin ve + simgesine dokunarak tercih ettiğiniz DNS adresini girin.
Güvenli DNS sunucuları, ulaşılmak istenen web sitelerinin IP adreslerini kontrol ederek, kötü niyetli veya çocuklar için uygun olmayan yetişkin içerikleri olup olmadıklarını belirleyebilir. Güvenli olmayan böyle bir siteye erişmeyi denerseniz, DNS sunucusu siteyi engelleyecek ve durumu size bildirecektir.
Evet, Cloudflare güvenilirdir. Cloudflare, internet güvenliği konusunda önemli hizmetler sunar ve birçok büyük web sitesi ve işletme tarafından kullanılır. DDoS koruması, web uygulama güvenliği duvarı (WAF), SSL/TLS şifrelemesi gibi güvenlik özellikleri sunar.
DNS, içerikler görmemize, e-posta gönderebilmemize ve hatta sosyal medyaya erişmemize imkân tanıyan, önemli bir internet hizmetidir. DNS olmadan internette gezinmemiz mümkün olmazdı. DNS sunucusu web adresini, IP adresine çeviren ana internet unsurudur.
Bu değiştirme ile bilgisayarınızın ya da telefonunuzun DNS'ini değiştirirsiniz. DNS değiştirmenin bir diğer sebebi de hız ve güvenliği artırmaktır. Böylece daha hızlı ve güvenli bir internet bağlantısı elde edebilirsiniz. Bir başka sebep ise istenmeyen içeriklerin engellenmesidir.
ANDROİD TELEFONLARDA DNS DEĞİŞTİRME
Ayarlar'ı açın, ardından Ağ ve İnternet menüsüne girin. Private DNS'e (Özel DNS) dokunun. Bu seçenek, bazı telefonlarda Gelişmiş alt menüsünde. Varsayılan otomatik seçimi “Özel DNS sağlayıcı ana bilgisayar adı” olarak değiştirin ve DNS adresini girin.
AdGuard DNS, ücretsiz, gizlilik odaklı bir reklam bloğu DNS sunucusudur. DNS isteklerini çözmenin yanı sıra reklamları, izleyicileri ve kötü amaçlı alan adlarını engeller. Mevcut DNS sağlayıcınız yerine bunu kullanabilirsiniz.
Genellikle DNS değişiklikleri birkaç saat içinde yayılır, ancak her şeyin internette yayılması 48 saate kadar sürebilir.
Web Sayfası yükleme sürecinde 4 çeşit DNS sunucusu vardır;
DNS Çözümleyici (İnternet Servis Sağlayıcısı) Root (Kök) Server. TLD Name Server (Top Level Domain Sunucusu) Yetkili Name Server (İsim Sunucusu)
Kullanıcı Ücretsiz Vpn Chrome - gelen arama sonuçlarında ücretsiz vpn proxy'li eklenti (Sunucu: Ücretsiz Vpn Chrome) seçilir. - Chrome'a Ekle'yi tıklayın - Uzantı, Chrome uzantılarının yanında olacaktır. - Açılan küçük pencerede IP Listele butonuna tıklayın. - Kullanabileceğiniz ip adreslerini göreceksiniz. - ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri