Bu kurumlardan ücretsiz terapi desteği almak için 153'ü aramanız gerekmektedir. Aradığınızda size en yakın merkezdeki psikoloğa randevu oluşturulacaktır. İlk görüşmenin ardından, psikolog psikoterapi seanslarını planlamaktadır.
Bilindiği üzere devlet hastanelerinde ücretsiz psikolog hizmeti sunan psikologlar bulunmaktadır. Ancak randevu kayıt sisteminden direkt olarak görüşme talebinde bulunamayız.
Psikolog terapi ücretleri ülke genelinde 150 TL'den başlıyor ve 2800 TL'ye kadar varabiliyor. Yani, bir seans psikolog görüşmesi yapmak istediğiniz bu aralıkta bir seçim yapma imkanınız bulunuyor. Aldığımız cevaplara göre, ortalama psikolog seansları 671.50₺ (2022 yılında 398.25 TL) olarak hesaplanmaktadır.
Devlet hastanesinde psikolog randevusu almanın yolu kişinin ilk önce psikiyatrist ile görüşmesinden geçer. Psikiyatrist ile yapılacak görüşme ve hekimin vereceği karar bu durumda belirleyicidir. Psikiyatrist hastanın psikolog ile görüşmesi gerektiğini düşünürse yönlendirme yapacaktır.
İlgili 43 soru bulundu
YEDAM Danışma Hattı'nı (115) arayarak telefon ile danışmanlık alabilirsiniz. Ayrıca yüz yüze danışmanlık ve grup terapileri hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.
Sanılanın aksine psikoloğa gitmek ve psikologdan terapi hizmeti almak sicile işlenmemektedir. Sicile işlenme durumu, psikiyatri polikliniklerinden veya psikiyatri hastanelerinden alınan rapor veya yatış kararı sonrası gerçekleşir.
Devlet hastanelerinde (büyükşehirde yaşıyorsanız) muayene süresi 10 dakikadır.
Psikiyatristler, insan fizyolojisine daha hâkim olurlar. Bu nedenle sorunlara medikal çözümler üretmeyi tercih ederler. Başka bir deyişle ilaç ile tedavi yöntemini uygularlar. Psikologlar ise insanın ruhsal, düşünsel ve davranışsal durumlarına daha çok hâkim olurlar.
“Özel sağlık sigortası psikolog karşılıyor mu?” sorusuna cevap olarak, anlaşmalı kurum ve kliniklerde yapılan psikiyatri seansları, poliçe içeriğine bağlı olarak, herhangi bir ödeme yapmadan gerçekleştirilir. SGK ile anlaşması bulunan tüm psikiyatri kliniklerinde, ücretsiz seans talep edilebilir.
Türkiye'de psikolog seansları ortalama 50 dakika sürmektedir. Yurt dışında da durum farklı değildir. Size sunulan ücretlendirme 50 dakikalık süre için verilir. Siz isterseniz süreyi önceden haber vermek koşuluyla daha da uzatabilirsiniz.
Terapiye gelme sıklığınız getirdiğiniz konuya, sizin süreç için hazır olmanıza bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu noktada seans sıklığınıza psikoloğunuz ile birlikte karar vermelisiniz. Seans aralıkları haftada 1, 10 günde 1, ayda 1 sıklığında olabilir.
Cinsel Terapi Nedir? Cinsel terapi karşılıklı diyalog, paylaşım ve uzlaşı üzerine kurulu bir konuşma terapisi uygulamasıdır. Terapide yer alan kişiler tıbbi, psikolojik ya da kişisel problemlerinden hangilerinin cinsel yaşam içinde bir problem haline geldiğinin tespitine yönelik olarak iletişim kurarlar.
Psikolojik Danışmanlık Merkezlerimize tüm başvurular 153 üzerinden yapılmaktadır. Kişiler randevu almak için 153'ü aradıklarında kendilerine en yakın merkezdeki uzmana randevu oluşturulmaktadır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tüm İstanbullulara ücretsiz olarak sunduğu Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim hizmetlerinden yararlanmak için ise ALO 153'e başvurabilirler.
Psikolog ve danışan gizliliği açısından psikoloğunuz, bilgilerinizi korumakla yükümlüdür. Hiçbir şekilde paylaşmaz. Psikoloğa gitmek aynı zamanda sicile de işlemez çünkü bir suç ya da kayıt altına alınması gereken kötü bir durum değildir.
Psikiyatriste her şey anlatılır mı? Psikiyatriste her şey anlatılabilir. Bu sadece hasta ve psikiyatr arasında kalacak bir durumdur.
Bir psikolog danışanının psikiyatrik değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunu görürse onu psikiyatri hekimine yönlendirir. Yine aynı şekilde bir psikiyatrist te hastasının ilaç tedavisine destek olarak psikoterapiye ihtiyaç duyduğunu gözlemlediğinde psikoloğa yönlendirir. Bilimsel açıdan genel uygulama bu yöndedir.
Ruhsal dünyanın patlaması sonucu da Panik Atak oluşur. Bu nedenle de Panik Atak alanında uzman bir psikolog ve aynı zaman da psikanalitik psikoterapi çalışan bir psikoterapiste başvurulmalıdır.
Psikologlar sadece özel kliniklerde veya danışmanlık merkezlerinde çalışmazlar. Devlet hastanelerinde görev yapan ve danışan gören psikologlar da mevcuttur. Devlet hastanelerinde terapi hizmeti veren psikologlardan randevu alabilmek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'ye başvurabilirsiniz.
Müracaat Şekli: Polikliniklerimiz, Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevulu ve bireysel başvurular doğrultusunda randevusuz hasta kabul etmektedir.
Sicile işlenen bir durum yoktur. Psikolojik tedavi almak ayıp değildir, suç değildir.
Psikoloğa gitmek her hangi bir meslek grubuna engel niteliği taşımadığı gibi askerliğe ve polisliğe de engel bir duruma sebep olmamaktadır. Ancak uzun süreli bir psikolojik rahatsızlık durumu varsa mülakat süreçlerinde elemeye sebep olabilir.
Psikologa direk randevu almak için MHRS veya 182- Psikiyatrist Randevusu >-Psikiyatrist Muayenesi - Psikolog Randevusu seçeneklerini seçmeniz gerekmekte, böylece devlet hastanelerinden ücretsiz psikolojik destek almak mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri