✔️ İlk yapmanız gereken öncelikle sslforfree.com adresine gidip aşağıda da görebileceğiniz gibi kendi site adresinizi adres barına yazıp Ücretsiz SSL Sertifikası Oluştur butonuna basmak. Burada bir süre beklemeniz gerekiyor. Bu süreçte site sizin için Let's Encrypt üzerinden ücretsiz SSL Sertifikası oluşturacaktır.
Ücretsiz SSL, yalnız domain doğrulama denen DV SSL türünde verilebilir. Ücretli SSL'ler hem DV SSL (Domain Validation), hem de OV SSL (Kurum Doğrulamalı) ve EV SSL (Genişletilmiş Doğrulama) türlerinde verilebilir.
Eğer cPanel'inize giriş yaptıysanız, GÜVENLİK bölümü altında bulunan SSL/TLS Status sayfasına tıklayarak giriş yapın. SSL/TLS Status sayfasına giriş yaptıysanız henüz sertifikanızın kurulu olmadığını görüntüleyebilirsiniz. Sayfada bulunan Run AutoSSL butonuna tıklayın ve SSL sertifikanızın kurulmasını bekleyin.
SSL sertifikası, bir web sitesinin kimliğini doğrulayan ve şifreli bir bağlantı sağlayan dijital bir sertifikadır. Bir web sunucusu ve web tarayıcısı arasında şifreli bağlantı oluşturan bir güvenlik protokolü olan SSL'nin açılımı Güvenli Yuva Katmanıdır.
Tüm SSL Sertifika otoriteleri maksimum 1 yıllık sertifika üretebilmektedirler.
İlgili 28 soru bulundu
Unutmayın, online ortamda güvende olması gereken her şeyin bir SSL sertifikası koruması altında çalışması gerekir. İnternet, web sitenize erişim sağlamak için zayıf korumalı şifreli sayfaları arayan botlarla doludur. Web sitenize girip de sayfalarınızın bozulduğunu ya da silindiğini görmek istemezsiniz.
Tamamen ücretsizdir. Sahip olmak için herhangi bir bedel ödemeye veya yenileme ücretleri vermenize gerek yoktur. Bu, ücretsiz SSL sertifikalarının en önemli özelliğidir. Ücretli SSL sertifikalarıyla ve ücretsiz sertifikalar aynı şifreleme düzeyine sahiptirler ve tamamen güvenlidir.
Bir bildirim aldıysanız, SSL.com sertifikası süresi doluyorsa veya süresi dolmuşsa, bu sertifikayı yenilemeniz gerekecektir. Bunu yapmak için, lütfen yenileme için sağlanan bağlantıyı tıklayın veya kopyalayıp tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırın. Ardından yenileme siparişi sayfasına yönlendirileceksiniz.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
SSL sertifikası yenilenmeyen veya güncellemeyen web sitelerine giriş yapmak istediğinizde erişim kısmi olarak engellemektedir. Sertifikası olmayan sitelerde kişisel bilgilerinizin çalınma riski bir hayli yüksektir. Bu yüzden internet kullanıcıları, güvenli olan siteleri ziyaret etmeyi tercih etmektedir.
Öncelikle, mevcut SSL sertifika sağlayıcınızdan veya başka bir sağlayıcıdan yeni bir sertifika satın almanız gerekir. Daha sonra, yeni CSR dosyasını alır ve web hosting hizmetinize yüklersiniz. Yeni sertifikanızı web sitenize atarsınız. Bu işlem, sitenizin sürekli olarak güvenli kalmasını sağlar.
Öncelikle Plesk panelimize giriş yapıyoruz. Giriş yapıldıktan sonra karışımıza gelen ekranda “SSL/TLS Sertifikaları” bölümüne giriyoruz. SSL Sertifikaları bölümüne giriş yaptığımız zaman bizi “SSL / TLS Sertifikası Ekleyin” butonu karşılayacak. CSR kodunu üretebilmek için bu butona tıklıyoruz.
SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir. Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir.
Ayrıca Let's Encrypt, OpenSSL ve ZeroSSL gibi platformlar üzerinden web sitenize ücretsiz olarak SSL sertifikası oluşturabilirsiniz. Ücretli SSL sertifikası için RapidSSL, Comodo ve Amazon gibi firmaları tercih edebilirsiniz. Kullanıcı tarafında ise SSL sertifikası kullanımı için herhangi bir işlem gerekmemektedir.
Web sitelerinde SSL Sertifikası mevcut olup olmadığını ve sertifika güvenliğinin tespit edilmesini sağlayan bir kontrol / sorgulama aracıdır. Yapılan sorgulama sonucunda SSL sertifikası tespit edildi ise; tipi, güvenlik düzeyi ve sertifikanın sona ermesine kalan kalan süre bilgilerini öğrenmek mümkündür.
Bugünlerde Let's Encrypt tarafından üretilen sertifikalar, Windows XP SP3 paketindeki Internet Explorer da dahil olmak üzere birçok tarayıcı tarafından güvenilir kabul edilmektedir.
SSL kullanımında, tarayıcınızın SSL protokolünü desteklemesi şarttır. Google Chorme başta olmak üzere, tüm modern internet tarayıcıları, SSL protokolünü destekler. Bir sitenin SSL kullanıp, kullanmadığını anlamak için; alan adının başına “HTTPS” eklemeniz yeterlidir.
Secure Sockets Layer (Güvenli Soket Katmanı) protokolü ya da daha sık kullanılan kısaltmasıyla SSL, web sitesi ile ziyaretçilerin kullandığı tarayıcı arasında güvenli bağlantı kurulmasına olanak tanıyor.
SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür.
SSL sertifikasının süresi dolduğunda, internet sitenizi güvensiz olarak gösterecek ve birçok çalışma alanında yapılan işlemlere erişimi engelleyebilecektir. Kullanım süresi dolduğunda, hizmet sağlayıcınızla görüşüp, SSL sertifikanızı yeniden oluşturmalısınız.
SSL kodlama için iki adet anahtar bulunmaktadır. Bu anahtarlar, dijital ortamda kodlanmış yazılımlardır. Bir anahtarın kilitlemiş olduğu veriyi, sadece diğer anahtar açabilir.
İyi bir SSL sertifikasında şifreleme kuvveti yüksek olmalıdır. 256 bit'lik şifreleme yapabilen SSL sertifikaları ideal olanlardır, daha düşük olanlardan uzak durun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri